Вежа в Флориді.

Це дуже знаменита вежа в Флориді. Уявіть літо, тепла, сонця, води та... Москіто хмари. Так, так, в США наприкінці 19-го і до середини 20-го століття виникла проблема з комарів гірше, ніж наші. Уявіть щільні, чорні хмари дрібних, знеболюючих істот, які зволожують непристопною, поширюють малярію, лихоманку і просто жахливо дратують.

В кінці 19 століття ситуація була настільки депресована, що щільність комарів в деяких областях була такою, що її просто неможливо було дихати без інгаляції декількох кровососів. Уявіть один американський ентомолог встановивши запис, зловивши 365,696 комарів в одній пастці в одну ніч. Чи можна ви уявити?

Але в 1910-х роках бізнесмен хотів організувати спортивну риболовлю в озерах Нижнього Цукрового ключа. Він надіслав у експертів, які написав коротко, що якщо ви залишили свою руку в цих місцях, в три години комарів буде смоктати всю кров з вас.

І ось ми приїжджаємо до розчину.

У своєму пошуку рішення він прийшов на книгу, яка називається Bats, Mosquitoes і долари. І я думаю, що ви знаєте, де я збираюся. Так, вони батові будинки.

Бати люблять москіти, але там немає печер, де вони можуть жити. І так в своєму проекті бізнесмен інвестував 10 000 доларів (Важі гроші в часі). Який результат?

р.

Ніщо. Залучення кажанів не вдалося і бізнес вигорнув. Згодом люди придумали спеціальні хімічні речовини, з якими регулярно поливають тампони. А москіти майже пішли.

Зараз ці будинки стали гарним місцем для гніздування птахів. І самі споруди стоять як пам'ятник американському ненаповненому сні.