Де прийшли назви деяких компаній?

Яндекс стоїть як акронім, так і на словах.

Слово Яндекс (Яндекс, Яндекс) можна розшифрувати як акронім: "Яндекс" - "Yet Another iNDEXer" (тобто "інший індексатор"), так і як гра на слова: Русский I + Українська

GoDaddy, найбільший реєстратор доменного імені в світі, отримав назву Jomax Technologies. Тоді вони хотіли перейменувати його BigDaddy, але домен був зайнятий.

Боб Парсонс заснував GoDaddy в 1997 році як Jomax Technologies.

Через два роки компанія вирішила змінити свою назву на щось більш пам'ятне і оголошено конкурс на своїх співробітників. Одна з них запропонувала назву "Велика тата", яка всім сподобалося, але домен був зайнятий.

Так Великий Татусь став GoDaddy. Парсон подобав ім'я, тому що він зробив людей посміхатися.

Twitter був спочатку названий статус, потім Twitch.

Заголовок Twitter був статусом. Але засновники не дуже люблять, тому вони перетворилися на словник.

За словами Джека Дорсі, вони шукали щось, яке передавало фізичну відчуження "якби ви збивалися в кишені вашого друга". Це так само, як світиться. й

Ми вирушили багато імен і оселилися на "твіку" через те, що телефон вибрав при надходженні повідомлення. Але «так, що ми шукали, не лікували правих асоціацій.

А потім ми повернулися до словника, подивилися на слова, що поруч з твіттером, і розуміли, що це було право зробити.

Онлайн-ігри розробник Zinga названий Bulldog Mark Pincus

км

Марк Пінкус любить його бульдог, щоб він назвав його власною компанією.

Ім'я Google походить від математичного терміна googol. Це число, в якому слідують сто нуль.

Перша версія назви головного мозку Сергія Бріна та Ларна Сторінка була «Back Rub».

Тим не менш, було прийнято рішення змінити ім'я в "Google", основа якого запозичена з математичного терміну "гоогогогогогогол", що означає, що число 10 до потужності 100.

Brin і Page знайшли слово більш підходящим для потужного пошукового двигуна, що забезпечує доступ до величезної кількості інформації.

Ім'я Yahoo отримала від Gulliver.

Цей пошуковий двигун з'явився в 1994 році під назвою «Помічник Джеррі до всесвітньої мережі».

Нова назва «Яго!» була взята з книги Джонатана Свіфта, яка виводить забіг шавлії. «Yahoo!» – це акронім, який стоїть на «Yet Another Hierarchical Officious Oracle» або «Інший ієрархічний неофіційний Soothsayer. й

Ім'я Skype походить від експресії «sky односторонній».

Оригінальне ім'я "Скі-в-папері" було скорочено до "Скипера". Далі останню літеру «р» скинув.

Ім'я «Apple» Стів Робота надійшло при роботі в яблучному саду

За словами співзасновника Apple Steve Wozniak, Jobs сказав: «Я прийшов з великою назвою, Apple Computer». Може бути, тому що він працював в яблуні абочарді. Я навіть не запитав. Мабе надихнула Apple Records.