Чемпіони, які продали свої золоті медалі

На тлі хвилювання навколо Олімпійських ігор не дивно забути, що є речі в житті важливіше, ніж золоті медалі. Нижче ви знайдете історії спортсменів, які мали хороші причини, щоб продати жорсткий дорогоцінний метал.

1,1 км Марк Веллс, США, 1980. кепікі

Можна лише вгадати, що будь-який спортсмен повинен сказати прощадити будь-якій золотій медалі, і ще більше, якщо ця перемога пов'язана з такою історичною і емоційною перемогою. Оздоровчі засоби розірвали її важко: він проданий медаллю для оплати лікування рідкісних генетичних захворювань, які викликали пошкодження спинного мозку. Продаю медаллю до приватного колектора, який в свою чергу продається через торговий будинок за $310,700 в 2010 році. До медалі додається наступна замітка:

Це золото медаль символізує свої особисті досягнення та досягнення нашої команди. Як один з двадцяти гравців, щоб виграти це золото медаль, він провів спеціальне місце в моєму серці з лютого 1980 року. Коли я зробив рішення про продаж, я також вирішив, що до тих пір, поки це було з мене, я не збираю його шию. За останні два тижні я похилю з цією медаллю. Я сподіваюся, що ви побачите її стільки, скільки я зробив.

2. Володимир Кличко, Україна, 1996. Кошик

Атланта Ігри відзначили першу участь в Олімпіаді як незалежну державу. Таким чином, золотою медаллю, отриманою «Стелем Молом» стала дійсно історичною подією. Тим не менш, для себе Кличко, допомагаючи молодим спортсменам більш важливі. Під патроном у 2012 році вступив до Фонду Братів Кличка на мільйон доларів, що допомагає фінансувати дитячі спортивні табори та необхідне спортивне обладнання. Покупець був таємничим бенефактором, який відразу повернув медаль до свого правого власника.

3. У Антон Ервін, США, 2000. Плавання

Ентоні Ервін виграли золото в 50 м фрістайл на 2000 Сіднейських Олімпійських іграх. Незважаючи на цей успіх, він пішов з спорту в 2003 році у віці 22 років, що він "згодився з життям ... без перешкод, і не обмежуючись дисципліною, і необхідність конкурувати і залишитися професіоналом". Він помістив свою медаль на eBay в 2004 році, а пізніше пожертвував $17,101 жертвам індійського океанського землетрусу. Ервін знову змагався в 50 м гонках в 2012 році, але не отримав медалі.

4. Йоджежчак, Польща, 2004. Плавання

Афінські Олімпійські ігри 10 років тому Jendzejczak сказала, що вона пожертвуватиме будь-які золоті медалі, які здобули благодійність. Коли вона була скоро на педесталі переможця, вона зберегла свою обіцянку. Її медаль за 200-метровий плавлення метеликів було надано більше $80,000. Сума була додана до Польської благодійності, яка допомагає дітям з лейкемією. «Я не потрібно медалі пам'ятати», - сказав він. Я знаю, що я олімпійський чемпіон. Це моє серце.

А один, хто Тріє: Томми Сміт, США, 1968 Атлетична

1990Р. 2199Р.

Навіть якщо ви не знаєте ім'я Томми Сміта, ви, ймовірно, бачили його: він був одним з двох американців, які мовчисто підняли свою кулак в чорному рукаві в протесті на церемонії нагородження 200-метрової гонки. Незважаючи на важливість медалі, він поставив його на проведення аукціону. Твіст.

У 2000 році Сміт і його дружина, Deloise Jordan-Smith, налаштовують сайт з аукціоном мемурії спортсмена. Вартість запиту в часі була $500,000, хоча Сміт погодився, що коефіцієнти того, хто платить, що сума була, відверто, не дуже велика.

Він не соромився. Через десять років, Сміт переоцінив проведення аукціону, цей час на $250,000. Багато хто вважає, що Сміт потрібен гроші для життя, але співавтор автобіографії Сміт 2007, Девід Сталь, був різної думки.

«Я знаю, що він хоче почати молодіжну спортивну організацію, і хороша частина грошей піде до цього», - сказав він. Зімет, представник аукціонного будинку Моменти в часі. Сміт не зробив виписки на предметі.

Аукціон незабаром припинив криту в новинах, і не існує запису всіх, хто пропонує навіть знижену ціну. Однак медаль зникла з продажу, тому якщо ви хочете олімпійську медаль (і у вас є додатковий $250,000), ви можете написати йому - що якщо ви щасливі?