575
Фармацевтична мафія
Заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань протидії корупції та організованого злочину Геннадій Москал вважає, що є фармацевтичною мафією в Україні. За даними NewsOboz.org, цитуючи UNIAN, Москал заявив, що під час чат-конференції у Чернівецькій газеті «Час».
Відповідь на питання читача: «Що може бути середньою родиною з повним безробіттям, забезпечити лікування тяжкої дитини, коли операція вимагає до 200 тис. грн, або ще більше?» Чому держава не бере на лікування таких дітей?, народний депутат зазначив, що така «система догляду за здоров’ям як в Україні, очевидно, не гірше. й
Сьогодні Проведення парламентського розслідування вартості лікарських засобів. Що це, я запитав від Державної служби з питань контролю наркоманії список всіх лікарських засобів, які допускаються на продаж в Україні. Я групові препарати за країною походження. Я купую ці ліки в аптеках України та аналогічних лікарських засобів в аптеках Європейського Союзу. На жаль, я можу зробити це тільки в Румунії, адже це все ще єдина країна ЄС, яка продає наркотики без рецепта. Всі інші суворі рецепти. Порівняти. Ціни на деякі лікарські засоби в Україні на 2-5 разів вище, ніж в країнах ЄС. Рентгенів і пенсійних фондів значно відрізняються. Під час подорожі до Чернівецької області я вибрав 48 видів лікарських засобів, які, згідно з Державною службою контролю за наркотиками, повинні бути імпортовані з Молдови. Порівняти їх з цінами в аптеках в сусідніх Молдовах. Але я не знайшов жодного лікарського засобу Молдови в аптеках Києва і ніхто не чув про них, сказав Москал.
Він додав, що має намір перевірити ціни лікарських засобів та їх якість, які виробляються в РФ та Білорусі, і ці результати будуть опубліковані в українських ЗМІ. «Ми одержуємо. І найбільша мафія, яка існує в Україні, є фармацевтичною. Чому ми маємо таку високу смертність і є лідерами в Європі та світі? Тому що люди не мають причин придбати наркотики. Люди не знімаються. Завдяки високій вартості лікарських засобів, їх фальсифікацію, а також тому, що ми можемо купити ліки від офшорних компаній. Україна купує ліки від офшорної компанії на основі Кіпру, які в свою чергу купують їх з Індії. Експерти розповідають, що ці ліки не купуються в приватних або державних індійських заводах, але в різних підвалах, де проводиться підробка.
Москал також зазначив, що 80% українців померли від серцево-судинних захворювань. Ці ліки, які не допомагають, і ті, які допомагають, сьогодні в Україні, вартість від 250 до 600 грн. Так, з таким рівнем заробітної плати, пенсії, українці допускаються тільки до вимирання.