Андрій Макаревич: Якщо лінійка не чує людей, люди ковтають їх.

Відомий музикант звинуватив російську владу намагатися перевести мешканців своєї країни і українців.

Цей Андрій Макаревич написав у своєму блозі на сайті «Сноб».

«Я хвилююсь про події в Україні. Але я набагато більше про те, що відбувається в цьому плані. Наші люди, люди, люди, люди, які навчають їх. Але якщо лінійка не чує своїх людей і ріпакує їх, то люди ковтають їх. Так, найбільш типова революція відбувалася в Україні, і за все, що мій не схожий на революції, я не можу назвати його несправедливим. І тепер ви можете розгорнути крила стільки ж, скільки вам подобається, зателефонуйте блаженним громадянам «коричнева чума» – вона виглядає знежиренням.

Я не можу пам'ятати, що таке незліченна пропаганда і так багато лежить від кращих часів Brezhnev. Не було порівняння: було мало можливостей. Що ви робите? Створення публічної думки щодо запровадження військ на територію суверенного стану? Захопити Крим? Андрій Макаревич.

Музиканти, що відбувається на події 1968 року.

Центральний комітет КПРС, запровадження військ у Чехословаччину, не консультував людей. І що, крім шпітінгу світу? Сьогодні існує дві країни замість одного. Так, де перший, де другий? Чи ми отримуємо любов? Або щось інше?

Але вже вдалося збільшити досить велику кількість ідіотів і просто ненауковців з нестабільною психікою. Вони вже поспішають зберегти російськомовне населення з зброєю в руках, так як якщо вони зателефонували. І вони робили. Що ви робите на телевізорі? Довгий час відокремити два люди, які проживають на боці? Ви це робите. Як ви знаєте? Бажаючі війни з Україною? Як і з Абхазія, не вийде: хлопці на Майдані вже стали загартовані і знають, що вони борються за свою країну, за свою незалежність. Що ми? Для Януковича? він пише.

Андрій Макаревич виступив проти рішення про надання притулку колишнього президента України.

Чому ви прихуєте її в Росії? Не чесний чоловік не завадить злочинця або чебрецю. Тиф буде. Чому ви втілюєте себе перед людством? Я знаю, що ви не подбаєте, але ви?

Звісно, Україна зробила багато стиглих речей з російською мовою, з знесенням пам'яток. Але така фольішність неминуче супроводжує будь-яку революцію - пружина розширюється в протилежному напрямку. А потім все падає на місце - ступеність не може тривати назавжди.

Хлопці, ми повинні жити з ними. Натюрморт. І бажано в дружби. І як вони живуть, вони вирішили самі.

Або ви хочете стріляти? Вони говорять патріотизм зміцнює. Не за довго, - сказав Андрій Макаревич.

Нагадуємо, що сьогодні відомо про захоплення аеропортів Севастополя та Сімферополя. Раніше повідомлялося, що в Криму збиралось літати чинного президента України Олександра Турчинова за мирне врегулювання ситуації.

Вчора в Сімферополі невідомі особи захопили парламент і уряд автономії і висадили російські прапори на будівлях. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею «терористичний акт».

Близько половини тисяч людей з прапорами Росії та Криму біля парламенту вимагали викликати референдум про державність автономної республіки.

У другій половині дня спікер Володимир Костянтинов провів позачерговий сесії парламенту, на якому депутати призначили референдум про розширення повноважень автономії 25 травня, а також висловили ненадійність Ради Міністрів автономії, яка з листопада 2011 року очолювала Анатолію Могилів.