Дві години на замку Ликов (12 фото)

Непросто тримати детальну історію під час експедиції, а навіть при повільному доступі стільникового Інтернету. Я хочу розповісти більше про Агафію, але зараз я повинен підготуватися до поїздки в Тува, до заповідника Басуна Убзуур. Так я збираюся окреслити контури зараз, і деталі будуть повертатися з експедиції.
Ліковська родина Старих Белієрів перейшла в Саян тагу в 1938 році і приховала від цивілізації за сорок років. У 1978 році Лікови зустрілися з геологами і поступово почали займатися людьми. «Комсомолська правда» Василь Михайлович Песков. Протягом трьох десятиліть в «Комсомолській правді» він розповів про життя гермітів. Тут ви можете завантажити свій документальний оповідання «Тайга на ім’я».
Агафія ще жива від сім'ї. 68.
З 2001 року околиця Ликовського замку рішенням Уряду Росії стала одним із пам’яток Хакаського заповідника.
Інспектори резерву регулярно відвідають промітки тайги. На початку літа вони допомогли сіяти сад, тепер вони готують дрова на зиму. Моя дружина Лаура і я зумів взяти участь в іншій робочій посадці з інспекторами заказника Сергія Хлебнікова та Олександра Оскіна.

Ми отримали від Абази вздовж гірської річки Абакан на два дні, спочатку на човні інспектора на повітряній подушці, а потім дерев'яним катером з двигуном до самого верхньої частини річки. Останні кілометри, до рота Єринату, де знаходиться замок, прогулявшись під рюкзаками.

По-перше, вздовж берега Єринату, ми приїхали до хата Єрофія Сазонтивіча Седова, колишнього геолога, бурового майстра, який одночасно брав активну участь в долі Ліковської родини. Він оселився біля Ликової.
р.

(доб. 6)

Agafia Karpovna був спійманий молитися. Вона для того, щоб нам працювати в цей день - на другий з серпня Церква відзначає пророк Іллі. Ми не з'їли будь-яку з продуктів, яку ми приносили, але ми сиділи і розмовляли добре. Отримані подарунки - гумові черевики, шкарпетки, сухі та свіжі фрукти. Я перевірив все, щоб не було штрих-коду. Я знайшов штрих-код на матчах і вивів їх назад. Виявляється, що вона все ще виробляє вогонь в древній спосіб за допомогою настоянки і крісла.
р.

Влітку гербіте живе не в хати, але в цьому кришці серед клумб, сніться на карнизі, прокладена на землі, покривала себе ковдрою.
р.

Майже в наступний день ми займалися збиранням дрова і бур'янами садів.

р.

Агафія Карповна має особливу дружбу з районним інспектором резерву Сергій Федорович Хлебніков. Вона представила його з ручним ременем.

Коли ми виїхали на катер вниз річку, господиня спробувала ручити нам сумку картоплі. Я мав отримати деякі картоплі. На малюнку поруч з гермітом мій дачник, інспектор Хакаського заповідника Олександр Михайлович Оскін.
, Україна

На замку було витрачено двадцять годин, і цей короткий час давало харчування для багатьох відбиття на давньому і недавньому минулому, на сенс життя, на міцність людського духу, на вірі. Ні, я не відчув, що життя Агафії Карповна - тига мертвий кінець.

шпіленок