3-4 жовтня 1993 біля Білого дому (30 фото)

«Мій шлях починається в Тверській. Прохід повністю заблокований кількома поперечними лініями, що складаються з важких вантажівок. Всупереч очікуванням нічого особливого відбувається в Червоній площі. й

Сьогодні відзначає 20-річчю «Чорного жовтня» - події 3-4 жовтня 1993 року в Москві, коли протистояння між президентом Борисом Єльціном і Верховною Радою РФСР завершився бурхливим зіткненням.

Подається згідно з Домом Рад для Нових Арбатів. Вулиця незвичайно пустельна, не існує трафіку, хоча не існує серйозних путівок.

У районі перетину з Садовим кільцем концентрація поліцейських і армійських одиниць.

На асфальтобетонних патронах є чіткі неприємності. Звісно, снайпер працює з десь - не чути, але багато хто намагається приховати просто в разі.

Де Сад Кільце переходить в тунель під Новим Арбатом, три молоді померли на ніч від 21 серпня 1991 року. Це була перша криза Білого дому, викликана діями Державного аварійного комітету. На стіні тунелю напис: «Ви з нами!» Оригінальна неоднозначність, яка читає «... Ми з вами.

Прохід до Білого дому на Новому Арбаті заблокований поліцейським пуповинним, проте не складно обійти його блоком зліва.

Габаритний зображення

В'їзди заблоковані водними машинами, але для пішоходів немає перешкод.

Не дивлячись на періодично знімну автоматичну стрільбу, є досить багато людей навколо – ніхто не затримує його. Це не просто CNN перегляду подій з вище (що я не знаю про звітність про життя ще) – дахи буквально переповнені глядачами.

Міський зал також пошкоджений, але зараз він тихий. Всім увагу аудиторії зосереджено на Будинку радянських військ, що обстрілялися танковими гарматами.

Вогнетривкий будинок радянських військ. Деякі спостерігачі вирішили подолати зону стрільби і запускати безпосередньо до стін будівлі. Я зважаю, щоб ризикувати.

Право перед Білим Дім є велика кількість бронетехніки, але це не вогонь. Танки стоять на місті і на протилежній стороні річки.

Ми прихуємо за гранітним парапетом, поруч з молодими паратроопами, які приймали позицію. Паратроопери не приймають ніяких активних дій, чекаючи інструкцій під наглядом аматорських фотографів.

Однак ситуація не повністю мирна. Спірадно пробуджують пожежні точки паратрупи змушені пригнічувати вогонь з кулеметів. Зйомка на вікнах здається випадковим. Шукаю цю ногу, важко вірити, що дія відбувається в самому серці Москви.

р.

У Білому домі є багато в’їздів і виходів. Не один бачить пряму загрозу, але все напружено.

Незабаром ми побачимо бійців Альфа. Зробіть дуже вигідне враження - спокійне зібрання професіоналів. Вони залишалися тихо, як вони з'явилися.

Зйомка підпілля і раніше проводиться на поважній відстані натовп глядачів. Паратроопери збуджуються для блокування підходів до будівництва.

р.

Неготитори направляються до Білого дому - супроводжуються стандартно-бар'єрами Кірсан Ілюмжінов

Перша екскурсія залишає будинок. Не варто знімати, але стрес останніх годин змушує літніх бігти. Хтось вже шукав зліва.

Зібрані захисники розміщуються ближче до основного входу. У передпліччя, ймовірно, знімається з охоронців внутрішніх справ.

Невеликий пучок різної зброї, вивезеної з Білого дому – штурмові гвинтівки, батони, пляшки з запальною сумішшю. Паратроперовий офіцер з револьвером в руках зацікавився пошуком на перехресті.

Навколо підійме будинок для найчастішого пасивного годинника. Настроювання легко змінюється: у кого-небудь шути, він підтримується, я маю на увазі, що я підтримую для ляльок, я теж підтримую.

Поступово відреставровано контроль над ситуацією - паратрупи повинні виконувати функції міліції. Вони не мають досвіду з масою людей, але ненав'язливо натовпу, спокійно.

ОМОР бере участь. Приправа цукровою крихтою і сірниками, цей молодий чоловік провів ніч в Білому домі. Коли я пішов, я підбирав офісне обладнання.

Пожежний вогонь в будівлі підгортається - раніше невидимий, полум'я розірвав по обидва боки.

Прогулянка по бічній стінці Білого дому. Не існує твердих пуповинних, цікавих людей намагаються побачити щось. Розглянуто версію «це там, де Альфа вступає в будівлю. й

Я вже йду, коли на стіні неперевершений вибух. Але це не дивно, що є руйнівним ефектом.