Втрата на фіни ... Це ніколи не сталося в страшному сні.
Після втрати хокею ми не можемо розпізнати Олімпійські ігри в якості успіху, навіть якщо ми перші в медалі стоячи. Для старших людей це аксіом, і тих, хто молодший шруг їх плечей.
Я отримую. Вони просто не зловили ті часи...
І для нас це гарна причина запам'ятовувати часи великих хокею битв, коли втрата фінів не може снитися в страшному сні. СРСР-Канада суперсерії був досить вигідним для польоту Гагаріна в космос.
Не просто спортивний конкурс, але протистояння систем, світ столиці проти вангарду соціалістичної системи. Як виглядає назовні.
Щоб зрозуміти різницю, просто подивіться на фото. Цей бульб є великий Bobby Clark.
І це також зірка, але радянське хокею того ж періоду, Володимир Шадрін. Комсомольский значок відсутній)
Цей utterly епіч супер серії має свою резервну копію.
Ми знаємо, що канадці є засновниками хокею, і, звичайно, вони зацарювали в цьому спорті. Але, в 50-х, чехських і радянських загонах дуже гучно заявляють себе. Вони перетворили канадців на чемпіонатах світу і Олімпійських іграх!
А канадці не були кращими. У короткому випадку з такою ж ситуацією, лев проти тигра. І вони бояться один одному. У Канаді були легенди про віртуозну гру радянських майстрів, в СРСР говорили про неприпустимий тиск з Канади.
Вони так боїться один одному, який, за взаємною угодою, вони вирішили грати тестову гру, яка ніхто не повинен знати. Ця гра відбулася в 1966 році в місті Калінін (Tver), ця гра не була повідомлена, вона не була написана в центральному пресі.
Звісно, ми зустрілися з канадою. Професіонал Шерброка Беверса запрошувала, яка прибула в гру без запаху трюку, з наміром поставити ці старти на своєму місці. Підйомники виявилися не підв'язувати, але лову не було в цьому. Анатолій Тарасов спеціально взяв до команди професійних боксерів. На ковзанах з'явилася одна умова - мати можливість стояти.
Анатолій Тарасов:
Ми повинні зробити матч для Канади, щоб пам'ятати. Суддя був нашим, він сказав, що не зіпсувати! Сьогодні не буде фольги. Не варто бути. І я мав сім реальних винищувачів, і останні кілька тижнів навчання були дуже жорсткі. Ми повинні навчатися канадцям, щоб зробити нас
до Він був приголомшливим виглядом - в два хвилини всі шахти сидять на вершині з них - хто по вухах, хто мублінг і так далі. І раптом зламався поліцейський пуповин. І народ ran. Щось може статися неприємний. Я дав команду - наші випустили канадців. Зіграшний тренер Roy знаходиться біля бока, потім прийшла парамедика.
Ще через його книгу Тарасов писав:
Не був хороший матч, хокеїсти часто боролися багато. Це був брудний хокею. Але ми повинні зробити цей експеримент, щоб канадці не взяли нас з сюрпризом. До майбутніх зустрічей ми наполягають, що ці матчі проводяться в правилах - адже правила професіоналів не дозволяють влаштувати битви і боротися на поле. Вона говорить тільки, що боротьба дозволена по всій області. Ми готові до такої бурхливої боротьби. Але тільки в разі, ми вирішили зустріти канадців і грати в цей грубий, хокею хокею. Ми відчували, що ми можемо грати в різні хокеї, в тому числі найбільш жорстоких, і заради перемоги наші спортсмени здатні самознижувати.
Все це важливо знати для того, щоб зрозуміти атмосферу, в якій відбувалися підготовка до Суперсері-72.
До речі, Михайло Суслов був проти нього, і тільки сильне рішення Brezhnev освітлено зелене світло цієї серії.
Я не буду описати ці ігри детальніше, хокею любителі пам'ятають все чудово, я просто буду запропонувати всім, щоб зануритися в абсолютно неймовірну атмосферу, що весь світ жив у вересні 72nd!
У той час, мабуть, найсильніша лінія, крім Боббі Хулл і Горді Яке, які потім переїхали на суперник WHA ліги.
У СРСР ці хлопці були кращими.
6046237
Це гра, але те, що радість вона була прогулятися і купити фірмові диски! Я кажу без заліза, для мене, як людина «в темі» вона була мрія і 15 років пізніше, через 72 років, це була мрія.
Жан Савар зношує коубой капелюх до В’ячеслава Анісіна
Ми давали канадцям ... ляльки.
Першу гру серії переглядав кілька мільйонів людей в Європі, понад двадцять тисяч мільйонів канадських і американців, а близько двадцяти мільйонів телеглядачів в Радянському Союзі дивився на гру в домашніх умовах.
р.
Ми виграли першу гру 7-3 і це був удар для багатьох канадців.
Один видатний канадський журналіст, який пообіцяв їсти свою статтю, де пообіцяв суху перемогу для канадців у всій серії, якщо він виявився невірним. Я мав зберегти своє слово.
Повне епічне протистояння двох героїв, таких як два світи, як Пересвіт з Челубе, Олександр Рагулін і Філ Ессосіто!
_ Новини
1 999 р.
Це була велика річ для Харламов ...
І Мальцев...
Канадці великі хлопці. Pete Mahovlich
Якушев, Мишаков, Якушев знову...
Р
Васильєв і Рон Елліс
р.
Боббі Кларк і Валерій Харламов
До речі, швейцарська компанія Омега випустила спеціальну серію годинників.
Валерія Харламов зламала свого коларону, але канадці поважали його. І він має це Омега на руці.
Квитки не були доступні...
До початку п'ятого матчу, під час оголошення хокейних гравців, Філа Есосіто схопився і випав прямо на п'яту точку. Проте канадський не плутав і, отримавши на одному коліні, лучений шанувальникам, тим самим заробіток. Третяк пізніше згадав: Якщо я або будь-який з моїх однодумців знизився так, ми не знайшли місця для себе. Ми ніколи не були виконані як філософ, як художник, з такою вишуканістю.
Гра більше не сміється...
, Україна
Габаритний зображення
р.
А серія була виграна канадськими канадцями, вони виграли в 4 матчі, наші в 3, і одна гра закінчилася в малюнку.
Але це не так важливо. Більш важливо, це була справжня гра - велика хокею.