Печера і її коханка

У Пермській області знаходиться унікальна печера Ординська, половина якої знаходиться на землі, друга половина знаходиться в воді. Привидно-блакитний світло в відкриттях печери створює ілюзію присутності духів. Є легенда, що підводна господиня живе в печері, яка захищає всіх, хто надходить в воду печери.

Так народилась ідея проекту, голова якого був дворазовий чемпіон світу з дайвінгу Наталії Авєєнко. Вона була організована поетапною фотосесією, в якій вона була знята особисто без будь-яких пристроїв, зберігаючи її дихання під водою. Вся Європа швидко дізналася про російський спортсмен, і зараз, непарно, Наталія більш визнана за кордоном.
Вивчення печери здійснюється за спеледиверами. Вони були дуже залучені до проекту. Сама модель мала трохи щільна: температура води тільки +5 градусів, не існує маски, костюм обмежує рух і плавати в ньому надзвичайно незручна.

Приготувати до занурення, встановити світло.

Гести пояснюють, як стояти перед камерою

Наталія дала непросте завдання. По суті, ніхто не зробив таких проектів до. Підводне обстеження в печері вважається дуже важкою роботою. Повна темрява, ніша голови, неможливість оперативного серфінгу ускладнює роботу і робить її практично героїчним, дуже небезпечним. Якщо щось не виходить неправильно, спелеодивери загинуть.

Одягнена Жінка

Зйомка під водою дуже складна. Немає джерел світла, крім тих, хто їх приймає. Кожен другий, вода рухається, і джерело світла і рух зміни моделі. У фокусі фото є велике мистецтво. В інших словах колосцева робота і в кінцевому підсумку такі красиві і містично захоплюючі проекти були гідні зусиль.

2353014р.

Ніяких очікувань цього прориву від неї. У грудні 2012 року екіпаж телеканалу Росія Сьогодні і команда PHOTOTEAM. Прокоментував ворді.

«Моя безпека надавалася командою професіоналів. Під водою, на великій глибині, без обладнання піднялися всі приховані страхи. Це був потужний спосіб подолати себе. й

Фотооператор Віктор Лягушкін з часом забезпечив серію фотографій, а команда створила фільм про печеру Ординська. Проект був наглядом Ординської печери підводного селеологічного центру та головою Андрії Горбунов особисто.

Це холодно!

Печера Ординська – найдовша підводна печера в Росії, друга найдовша в Євразії та найбільша світова підводна печера в гіпсі. На лівому березі річки Кунгур було надано статус природного пам'ятника всіхросійської ваги. Через складні умови занурення майже ніхто не знає про печеру.

Підводне фото печери

У період між зйомок Наталія досліджує печеру.

І медитація.

«Я відчув, як Аліса зникла в отвір кролика. Я був неймовірно рубаний, але коли я потрапив в дивовижну красу печери, я забув все. Уява про абсолютну тишу і гармонію з Всесвітом. Немає думок, тільки почуття єдності з елементом.

Про те, як знято фільм «Місцева горда»