Підземний музей Тутюрі (22 фото)

В принципі не можна здивувати людину, яка має можливість відвідати і знімати різні нетуристичні підземелля з підземним музеєм. Тим не менш, після того, як брутальні фінські метро: здається практично таким же, тільки чистим, сухим, легким, деякими постерами з неросійським текстом і фотографіями висять, і навіть нехай нікому тут за номінальну плату. Ну, ми в будь-якому випадку, тому чому не зупиняємось, і стріляти підземелля в хорошому світлі?

Музей розташований в невеликому містечку Логи, в 50 кілометрах від Гельсінкі, поруч з робочою шахтою, на глибину близько 100 метрів. Лімстон був пропущений тут до. Ми потрапляємо в мікроавтобус і проїдемо через обмотки темного тунелю, в кінці якого воріт з дверима. Повідомляємо, що раніше можна було зайти сюди в кеги або на тролейбусі, але така діггга не показана до нас. По дорозі музей відкритий для туристичних груп тільки влітку, решта часу тільки за призначенням. Також є події, присвячені святам. На додаток до музею є підземний ресторан. Нагадуємо мене про Bunker GO-42 на Таганці в Москві, крім холодної війни і з певним кольором печери. Загальна довжина цих робіт становить 60 км, максимальна глибина 400 метрів. Більшість з них є активним і вапняком, як і раніше. І одна з шахт, 300 метрів глибоко, компанія Kone, яка займається виробництвом ліфтів, використовує як тест-стійку для тестування своїх продуктів.

Перші шахти з'явилися тут в 1542 році, найстаріші шахти Фінляндії. Вони були побудовані на шахтному залізному руді місцевими олігархами Ерік Fleming.

р.

Залізобетоном ці місця не були особливо багаті, а його якість залишилася набагато бажаною, проте, видобуток продовжував до 1862 року.

Але, крім руди, були знайдені багаті родовища вапняка, її розвиток і зайняті 1897 р.

Історія шахти в схемах і фотографіях. Це все в Фінляндії, так що я просто мав подивитися на фотографії. Тури для груп проводяться на декількох мовах (в тому числі російською мовою), але ми завжди були з погляду.

Сьогодні, до мільйона тонн вапняку видобуваються тут на рік, Корпорація Nordkalk зробить це.

У одному з розробок є невеликий зал, в якому освітлення змінюється плавно до музики Сібелія і іноді виникає відчуття дуже великого простору.

Титурі шахтний копер.

Загальна довжина музейних проходжень становить лише про кілометр (від 60 км від усього шахти).

88266

Р

Ресторан в стилі «Фалеут» на глибині 100 метрів

Ми розповіли, що всі ці машини все ще знаходяться в робочому порядку, хоча деякі половини століття, і працювали в суворих умовах гірничодобувної промисловості.

Ресторан на жаль не працює. Не сезон. Але корпоративи та всілякі вечірки тут проводяться в будь-який час за попереднім замовленням.

Парапан!

Цей динозавр ми запропонували купити за символічною ціною $1 за кілограм з пікапом (припустимо, на ходу теж перейде).

Габаритний зображення

динозавр з іншого боку. Нагадуємо мене про мій улюблений трактор від старої гри Carmageddon.

Р

Деякі види пристрою.

Зоряні війни тут теж.

Інструмент.

4109090930 Р

Джерело: docent.livejournal.com