Старий Таллінн

Я пішов до моєї бабусі в Естонії і здавав фотографії старого Таллінна. У рамках проекту «Пригоди Електроніки» були зняті
Ось ми йдемо!

Старий Таллінн

Історія.
Назва «Таллінн (а)» в естон походить від слова «тані лінн» («Даніш місто»), «талі лінн» («зим місто»). У Росії ім'я перекладається як - Коляван, Revel.
Це великий пасажирський і вантажний порт і в першу чергу столиця Естонії.
Старий Таллінн

Перша згадка Таллінна, ймовірно, відноситься до 1154 р., коли арабський географ Аль-Ідрісі описано в своїй роботі «Підтримка річних для блукання в регіонах» місто називається Коляван (у письмовій формі Quoluwany). Час проникнення назви цього місця в усну традицію невідомо, в давньоросійських письмових джерелах воно відбувається з 1223 року і виходить з використання тільки в XVIII столітті.
Російська назва міста Ревель була запозичена з німецької (Шведської) мови і стала офіційною після анексії Естонії підкорила під час Північної війни до Російської імперії. У 1719 році також була створена Ревельна провінція. Разом з тим, три варіанти були використані: російська (офіційна) – Ревель, Німецька – Ревалл та Естонська – Таллінн.
Коли після жовтня радянська влада визнала право народів Росії на самовизначення, вона також визнала місцеві імена у вигляді, які використовували корінні народи. Так, естонська назва міста Таллінна була використана в російському контексті.
Старий Таллінн

Таллінн знаходиться в північній Європі, на південному березі затоки Фінляндії, 80 км від Гельсінкі. Найбільше озеро в Таллінні - Ülemiste (area 9.6 km2 Старий Таллінн )

й Головне джерело питної води в місті. Озеро Харку - другий за величиною (реа 1.6 км2 Старий Таллінн )

й На відміну від багатьох великих міст, єдина значна річка в Таллінні, Піріта знаходиться далеко від центру міста (нині місто Піріта). Річковий басейн захищений через мальовничу природу.
Довжина берегової лінії становить 46 км. У місті утворюється три великі півострові: Коплі, Палясаре і Какум'я, чотири бухти: Таллінн, Палясаре, Копліс і Какум'я.

Звісно, місто є повними пам'ятками, але мій улюблений - Ганна Таллінн або Старе місто. Він був там, що Джордж Юнгвальд-Хілкевич побачив Париж для його Мускеєрів.
Так, вулиці Старого Таллінна --
Старий Таллінн

Старий Таллінн

Старий Таллінн

Старий Таллінн

Старий Таллінн Р

Старий Таллінн

Російський театр Естонії – єдиний професійний театр в країні, який працює російською мовою. Заснована в 1948 році, колишня назва - Державний російський драматичний театр естонської РСР. Упродовж 60 років театр заснував близько 500 виступів, які подорожують у багатьох містах колишнього СРСР. Старий Таллінн

Старий Таллінн

На площі міського залу, небесники були ланцюговані на собор для громадського відображення. Оскільки площа була центральною, ймовірно, мало чоловіків мав бажання піти зліва) Старий Таллінн

Старий Таллінн

Старий Таллінн

Старий Таллінн

Старий Таллінн

Пам'ятник «Мермаїд» – пам'ятник у вигляді бронзового ангела, що стоїть на гранітному тумбі з написом: «Русики не забувають своїх героїв. й
Пам'ятник був виконаний в 1893 році. Відкрито 7 вересня 1902 р., п'ятий ювілей смерті бою «Мермаїд» пам'яті екіпажу. Дизайн архітектора Амандуса Адамсона. З його перехрестом ангелові точки на місце смерті бою. Старий Таллінн р.

Дуже дякую. Павло Мейкі.