Старий Таллінн

Я пішов до моєї бабусі в Естонії і здавав фотографії старого Таллінна. У рамках проекту «Пригоди Електроніки» були зняті
Ось ми йдемо!

Історія.
Назва «Таллінн (а)» в естон походить від слова «тані лінн» («Даніш місто»), «талі лінн» («зим місто»). У Росії ім'я перекладається як - Коляван, Revel.
Це великий пасажирський і вантажний порт і в першу чергу столиця Естонії.

Перша згадка Таллінна, ймовірно, відноситься до 1154 р., коли арабський географ Аль-Ідрісі описано в своїй роботі «Підтримка річних для блукання в регіонах» місто називається Коляван (у письмовій формі Quoluwany). Час проникнення назви цього місця в усну традицію невідомо, в давньоросійських письмових джерелах воно відбувається з 1223 року і виходить з використання тільки в XVIII столітті.
Російська назва міста Ревель була запозичена з німецької (Шведської) мови і стала офіційною після анексії Естонії підкорила під час Північної війни до Російської імперії. У 1719 році також була створена Ревельна провінція. Разом з тим, три варіанти були використані: російська (офіційна) – Ревель, Німецька – Ревалл та Естонська – Таллінн.
Коли після жовтня радянська влада визнала право народів Росії на самовизначення, вона також визнала місцеві імена у вигляді, які використовували корінні народи. Так, естонська назва міста Таллінна була використана в російському контексті.

Таллінн знаходиться в північній Європі, на південному березі затоки Фінляндії, 80 км від Гельсінкі. Найбільше озеро в Таллінні - Ülemiste (area 9.6 km2 )

й Головне джерело питної води в місті. Озеро Харку - другий за величиною (реа 1.6 км2 )

й На відміну від багатьох великих міст, єдина значна річка в Таллінні, Піріта знаходиться далеко від центру міста (нині місто Піріта). Річковий басейн захищений через мальовничу природу.
Довжина берегової лінії становить 46 км. У місті утворюється три великі півострові: Коплі, Палясаре і Какум'я, чотири бухти: Таллінн, Палясаре, Копліс і Какум'я.

Звісно, місто є повними пам'ятками, але мій улюблений - Ганна Таллінн або Старе місто. Він був там, що Джордж Юнгвальд-Хілкевич побачив Париж для його Мускеєрів.
Так, вулиці Старого Таллінна --

Р

Російський театр Естонії – єдиний професійний театр в країні, який працює російською мовою. Заснована в 1948 році, колишня назва - Державний російський драматичний театр естонської РСР. Упродовж 60 років театр заснував близько 500 виступів, які подорожують у багатьох містах колишнього СРСР.

На площі міського залу, небесники були ланцюговані на собор для громадського відображення. Оскільки площа була центральною, ймовірно, мало чоловіків мав бажання піти зліва)

Пам'ятник «Мермаїд» – пам'ятник у вигляді бронзового ангела, що стоїть на гранітному тумбі з написом: «Русики не забувають своїх героїв. й
Пам'ятник був виконаний в 1893 році. Відкрито 7 вересня 1902 р., п'ятий ювілей смерті бою «Мермаїд» пам'яті екіпажу. Дизайн архітектора Амандуса Адамсона. З його перехрестом ангелові точки на місце смерті бою. р.

Дуже дякую. Павло Мейкі.