У Мінську відкрився новий гуртожиток студентського містечка.
І отримав цей 18-поверховий будинок одного з найбільш «жіночих» університетів столиці – Мінського державного лінгвістичного університету.
Для більш ніж місяця тут живуть майбутні перекладачі та лінгвісти.
1 999 р.
, Україна
Для відкриття хостелу прибув заступник прем'єр-міністра Анатолія Цика та заступник голови Мінського міськради Ігор Карпенка. Студенти запустили повітряні кулі в небо, а потім запрошують гостей монетами через поріг.
- Я часто їду за кордон і знаю, як тут живуть студенти. Я ніколи не бачив такого комплексу в будь-якому місці, - сказав Анатолій Тозік. Зараз в студентському містечку будуються три більше гуртожиток, одна з них - випускникам - біля перехрестя вул. Дзержинського проспекту і Сіворініца. Потрійна підготовка до відкриття спортивного центру з льодовим катоком. Дитячий садок. Ми сподіваємося, що сім'ї будуть створені тут, з'являються діти. Це те, що наша країна потребує, - сказав Анатолій Цик. Ще один гуртожиток, який ми хочемо зібрати разом з нашими китайськими друзями.
Новий хостел має 1,032 сидіння. Разом з учнями, діти з БНТУ, Сахаровського університету та фізичного виховання університету тимчасово живуть тут. - Перш за все, ті, хто має відмінну академічну виставу, які беруть участь у науковому житті університету, мають спортивні досягнення. Ми забезпечили дах над головою та іноземними студентами, — зазначив завідувач кафедри навчально-соціальної роботи з молоддю MSLU Ігор Пученя. Зараз близько 50% наших студентів надаються місця в гуртожитку. Ми сподіваємося, що ми виділимо ще 400 місць в сусідньому будинку під будівництвом.
р.
Після урочистої частини заходу посадові особи підвели до підлоги хостелу, продемонстрували їдальню, тренажерний зал, стоматологічний кабінет і, звичайно, блоки самі. Умови найбільш комфортні. Студенти повинні виховати все це, заступник прем'єр-міністра та інші гості неодноразово повторилися.
Блоки в хостелі практично не відрізняються від двокімнатних квартир. Передпокій, ванна кімната і туалет, два номери (один два ліжка, другий три) і кухня з електричною плитою.
р.
до Ми живемо тут як в реальній квартирі, говорить Крістіна Тіора, другий-річний студент факультету міжкультурних комунікацій, який прийшов до Мінська з Бобруська. За останні два роки я жив у шести кімнатах. Останній раз я сплатив 100 доларів на місяць, і тепер буду платити лише 120 тис. рублів. (13 доларів)
Вистачить для жінок для косметики та одягу. Кожен має власний стіл. «Ви можете використовувати комп'ютери, але електричні чайники в гуртожитку заборонені, хоча деякі не відповідають цій бані», Крістіна, Поліна і Владислава посмішка.
Ми попросили про плани студентів на життя. «Ми думаємо про перебування в Мінську, існує більше можливостей для реалізації себе, щоб знайти хорошу роботу», - сказав дівчата. Професія перекладача завжди буде затребуваною. Ми працюємо з нами!
718230 р.
Любов Кісель, студент бюро перекладів, який прибув з Новополоцького, має більш амбітну стратегію. “Мій сон – отримати знання і йти за кордоном, принаймні я буду залишатися в Мінську”, - сказала вона.
-Б
до У гуртожитку все костюми: кімнати теплі, є інтернет, дівчина сказала. За кілька днів вода не була. Хтось очистився картоплею зверху і змащував очистку унітазу - весь піднятий забитий. Хлопці занурюються різними людьми, хтось повинен пояснити, що таке буровий трубопровод. Студенти, які також відчувають себе комфортно.
Р
Це те, що виглядає гуртожиток.
р.
Стоматологічний кабінет послужить всім студентом. Ущільнення тут буде коштувати 200-300 тис. рублів (це близько 20-30 доларів) - трохи дешевше, ніж в приватних клініках. За бюджетні кошти та надається безкоштовно. Але якщо студент хоче начинку за допомогою новітніх технологій, то вам доведеться платити, лікар сказав нам.
Після екскурсії гуртожитку гості прийняли до їдальні, де вдячні школярам продемонстрували свої кулінарні здібності. (фото їдальні з якоїсь причини немає) Все! Автор: Микола Градюшко. Тепер в комплексі «Студентське село» будуються ще три гуртожитки. Проект надає для студентів п’ятого року та аспірантури. Повне студентське містечко відбудеться в 2014 році.
179761
Джерело: realt.onliner.by