Чому ми не забуваємо, що дика природа дика? й

У 1993 р. під час вивчення дикого управління в Алясці я помітив барвистий хлопець, який відвідує лекції професора Кліна з нами.
Він був ефектним високим східним чоловіком, який носила довгі волосся і товсту бороду. «Михіо Гошино, письменник, живе з індіанами серед тварин». Я нічого не боїться!
фотографії, зроблені Michio були дійсно дивовижними. Це бореться з ведмедями один з одним, і хака ведмедів для кучерів, і гра з ведмедними кубиками в снігу. З деяких деталей фону я зрозумів, що фотографії були зроблені з дуже близького діапазону.
А потім, коли Мічіо і я їсти разом один день, Я запитав його, "Мічіо, не бояться ведмедів?"
Я? Він сміється. Я завжди намагаюся ближче до них!
8 серпня 1996 р. Мічио Хошино загинув ведмедя в Кроноцькому заповіднику в Камчатці.

Тимофій Титвелл був професійним фотографом, творець спільноти Grizzly People, автор кількох чудових фотоальбомів і відеопроектів. Займав участь у ведмедя журналістики понад 10 років. У Північній Америці він став провідним авторитетом ведмедя. З кожним роком він провів два-три місяці на фото експедиції в Алясці та Канаді.
Тимофій Тиревелл і його подруга Ами Худенард загинув бурий ведмед на Катмаї півострові, Аляска, 6 жовтня 2003 року.

У 1994 році зустрівся з Віталієм Ніколенком. Він був міцним, живим чоловіком, який не брав участі у відеокамері і здивував всіх його виразом. Фотографії коричневих ведмедів, які брали його в Камчатці (і там він жив – прямо в Долині Гейзерів) були ще більш яскравими. Тим не менш, він зробив на світі своєї фотографічної кар'єри, є великимформатним чорно-білим пострілом. Про нас І щось інше.
Віталія, я попросив його акуратно, ви не боїтеся ведмедів?
О, приходьте! Я виріс з цими ведмедями. Тоді, майже завжди, ви можете побачити через очі звіри, що він планує, він відійде від вас, або не зверне увагу. Або навпаки, зацікавить він. Ви можете сказати, що з вашої шкіри.
Віталій Миколаївенко загинув ведмедя під час фотосесії у грудні 2003 року.

З 1993 року 12 професійних фотографів або тих, які супроводжують їх, загинув фотографію ведмедиків у дику. Це більше, ніж вони загинули в зйомок тигрів, леопардів, левів і акулів. 浜у 涓 蹇