9 фактів про мобільні телефони

Що ви хотіли знати про мобільні телефони, але бояться запитати.

1,1 км Перший мобільний телефон.

Перший мобільний телефон «Моторола» назвав співробітником «Мартен Коопер» у 1973 році. Він назвав свого головного суперника, Джоель Анжела AT&T, яка в той час була найбільшою компанією в світі. Мартін пізніше сказав BBC: Я назвав його і сказав: Я розмовляю на стільниковий телефон, реальний портативний телефон, який я тримаю в руці. Він не відповідав мені, і я думаю, що я почув його шліфувати зуби. й
Цей телефон був прототипом Motorola DynaTAC, який через 10 років став першим мобільний телефон, який буде придбаний в магазині. Вартість $3,995, яка при налаштуванні для інфляції відповідає $9,000 сьогодні. Це телефон, який Gordon Gekko використовує в фільмі Wall Street.

2. Перший смартфон

Перший смартфон був представлений в 1993 році на міжнародній конференції бездротового світу в штаті Флорида. Телефон зважився «багато більше, ніж фунт» (тобто майже фунт) і був гібридний телефон і PDA з LCD сенсорним дисплеєм. Телефон, розроблений IBM і запущений компанією BellSouth Cellular, був названий Simon.
Прес-реліз сказав, що новинка є стільниковим телефоном, але не обмежується голосовим зв'язком, але також може працювати як стор., читання електронної пошти, інтерактивний календар, адресна книга, калькулятор і просто ескізний екран - все за $ 899.
Виготовлено загальну кількість цих телефонів, і тепер цінний для колекціонерів.

3. У Де з'явився ліміт 160-діаграма?

Наприкінці ХХ ст. багато телекомунікаційних компаній розвивалися технології передачі коротких повідомлень, але можна назвати людину, яка вважається творцем SMS. Це Фріделм Хілбренд, який прийшов з поняттям переадресації 128-бітного повідомлення над існуючою мобільною мережею. З очевидних причин повідомлення не може бути дуже довго, але це було число 160, що з'явився шанс. У 1985 році Hilbrand спробував знайти ідеальну довжину повідомлення, взявши ноти на його машинці. При підрахунку кількості літер, чисел, пробілів та пунктуаційних знаків на сторінці виявилося, що на середню одну замітку вписується в 2 рядки і зазвичай складається з 160 символів.
В кінці він вирішив, що 160 персонажів вистачить. Зважаючи на те, що листівки та телеграфні повідомлення рідко мають більше 150 символів, він запропонував свій стандарт для розгляду групою GSM, а в 1986 році був прийнятий стандарт. Після цього підтримується всі виробники мобільних телефонів і мобільні оператори.
Тепер Twitter підібрав батон - повідомлення обмежено 140 символів плюс 20 символів, що залишилися для імені користувача.

4. У Випадкові дзвінки "вихід кишень"

Ви можете зв'язатися з тим, хто ви знаєте, коли розблокований телефон був у кишені або гаманець, особливо якщо ваше ім'я починається з A. Такі «податкові дзвінки» в принципі нешкідливі, якщо, звичайно, телефонні кільця випадково в Австрії.
Проте невідкладні послуги зіткнулися з серйозною проблемою. На початку 2000-х років Національну асоціацію з надзвичайних ситуацій повідомляє, що 70% від 911 дзвінків були випадково. У Великобританії (999) кількість аварійних дзвінків досягла 11,000 на добу.
Чому так багато? У старших U.S. телефонних моделях, 911 дзвінків були зроблені навіть з замкненою клавіатурою, якщо 9 або 2 цифр відбувалися протягом тривалого часу.
У зв'язку з тим, що телефонні дзвінки не зупинилися. Останній рік, випадковий виклик поліції спійманий два автомобільних спраги і серійний вбивця.

5. Умань Найдорожчий телефон у світі

Британський ювелірний Stuart Hughes стверджує, що у світі є найдорожчий мобільний телефон. Його iPhone 4 "Diamond Rose" можна придбати за 5 мільйонів фунтів або близько 230 мільйонів рублів.
Для грошей він пропонує 500 бездоганних діамантів загальною вагою понад 100 каратів, трохи розширеної троянди золотого яблука з 53 діамантами і 7.4-карат рожевого діаманта на місці головної кнопки.
У подарунок запасний 8-каратний діамант кріпиться на телефон, який можна покласти замість рожевого.

6. Жнівень Фейк пластикові дерева

З огляду на глобальне покриття клітинних мереж, веж є всюди. Вони зазвичай занурюються як щось. У містах вони приховують в білбордах, в годинниках, в стоку, полозі, погодні ванни і навіть в дахах церков.
Найпростіший спосіб помітити вежі, "прихований" в штучних деревах. Тут є цілі громади людей, які збирають фотографії цих веж, як група Flickr "підроблені пластикові дерева". Фотооператор Роберт Войга поєднав всю виставку, присвячену цьому феномену.

7. Телефобія та інші психічні розлади

З мобільних телефонів, речі не завжди йдуть плавно. Нові технології принесли нові захворювання. Експерти виділяють 4 захворювання, пов'язані з еполею мобільних пристроїв. Можливо, російські аналоги вже з'явилися для цих умов, але я не знаю їх ще, якщо ви знаєте – писати в коментарях.
Телефонобія - це страх створення або отримання телефонних дзвінків.
Номофобія є страхом залишатися без стільникового зв'язку - втратити телефон або бути з мережевого доступу.
Ringxiety – це «психо-акустичний феномен», де ви почуєте або відчуєте телефонні дзвінки, які насправді не є.
Френсофобія: Груша, що випромінювання стільникового телефону може пошкодити мозок.

8. У Винахідка голосової пошти

У 1986 р. 26-річний науковий співробітник Університету Массачусетса Скотта Джонса, їдальня піца, прибув до сучасної системи мобільного голосового повідомлення.
Ми зараз займаємося існуванням голосового повідомлення для наданого або чогось зайвого і непотрібного, але в кінці '80-х він був проривом. У статті описуються переваги голосового повідомлення:
«Оскаржний менеджер Сірий хоче поговорити з працівником Сміту, який з міста, до завтрашнього ранку зустріч». Сірий залишає повідомлення в голосовій поштовій скриньці Сміт. Сміт називає назад і усвідомлює, що він не може відповісти на питання сірого, а потім він залишає повідомлення до сірого і перенаправляє питання до його підлеглого Брауна. Коричневий повертається з обіду, слухає повідомлення і отримує на роботу. У 10 р. він знаходить розчин, залишає голосове повідомлення до сірого і йде додому. На наступний ранок сірий називає свій номер офісу і слухає повідомлення Брауна. Чи не збиток часу і енергії. ?

9. Навігація Мобільні бестселери

Якщо PR вирішили все, припустимо, що найкращий телефон з усього часу є iPhone. Яблуко, звичайно, у верхній п'ятірці, оскільки iPhone вже продали 100 млн. одиниць. Однак це далеко від переможця.
Найпопулярніший телефон з усього часу Nokia 1100, простий GSM телефон, випущений в 2003 році. У 1100-х рр. продано понад 250 млн. Крім того, п'ять найпопулярніших телефонів включають Nokia 3210 і 3310, і закриває його Motorola RAZR.
У 2009 році Nokia 1100 зробив fuss, коли він був чутний, щоб мати можливість перехопити інформацію з інших телефонів. Ціна продажу досяг $ 32,000. Проте, роум виявився газетним качкою.