100 фактів про Австралію

- відео

Цікаві факти з російської людини, що живе в Австралії. Ми рекомендуємо прочитати його.

1,1 км З Москви і Санкт-Петербурга, Австралія так далеко не те, що навіть далека Індія лише половина шляху. Від мене, наприклад, до дому батьків у Санкт-Петербурзі – 14883 км.

2,2 км Немає померти від отруйних павуків з 1979 року. Два отруйних павуків були знайдені в будинку і одна зовні. В цілому люди, якось спокійні про них.

3. У Малярія повністю стиралася навколо того ж, в '70-ті роки.

4. У Акули іноді кусають когось. Акули в Австралію загинули 53 осіб за останні 50 років, в середньому одна людина року.

5. Умань З точки зору якості життя Австралії вгорі десять.

6. Жнівень Національна їжа Австралії – Vegemite. Вегеміт перероблений дріжджів, коричнева маса з гострим запахом і дуже солоною. Поширюється на хліб в дуже тонкому шарі. Тексти пісень, а це означає: Не кожен любить мене, але я люблю свою сім'ю. Я купив його до Австралії з нагоди, що я був у Лондоні. На першому, Vejimaita залишив багато, але зараз ми трохи їсти, заспокоїти.

7. Про нас Ще одна національна Австралійська їжа є м'ясом, м'ясними тортами у вигляді кошика тіста, зверху кошика також закривається тісто. У Санкт-Петербурзі я пам'ятаю про продаж фруктових кошиків з варенням, тому М'ясо П'є є таким же, але тільки з фаршем. Всередині м'ясо з всілякими добавками і спеціями, дуже рідко. М'ясні пиріжки продаються в супермаркетах як напівфабрикати морозива.

8. У Австралійська культурна ікона Свята Ірвіна, ви знаєте, звичайно, які перетягували крокодили за своїми хвостиками весь час, а потім загинув угору за струнним променем. Він часто запам'ятався тут. Дочка Ірвіне в даний час просуває дитячу програму Bindi The Jungle Girl. вона невелика, близько 8-10 років десь, але вона така кришка, дуже впевнена перед камерою, говориться гучно, кричить zebra. І вона виросла чоловіків танцювати на її шоу, і я не люблю це.

9. Навігація Австралія знаходиться на дуже низьких широтах. Мельбурн на рівні 37.5° С набагато ближче до еквататора, ніж південна частина Росії і Чорного моря. Решта Австралії (крім Тасманії) ще ближче до еквататора.

10. Не кажучи вже про те, що Мельбурн є дуже гарячим містом. Влітку 20-30 ° С (40 ° рідко при всіх), а взимку вночі +4, вдень +15 ° С. Погода дуже мінлива, часто вітер.

11. Сонце дуже злий, багато ультрафіолету, легко загорнути. Я ходию з довгими рукавами навіть в спеку, і змащувати сонцем. Хоча Австралії часто недбалі, вони можуть носити футболку. Або приводьте машину з відкритим вікном, розширивши ліктя на сонці. Я бачив тут один раз, працюючий чоловік, сидячи на дах голий в талії і в шортах, укладаючи плитку, а сонце випікає з усім його можливо - він має незрівняний колір сталі, червоний-коричневий. Як північний, я більш обережний.

12. Протягом декількох років було мало дощу і пустелі розширилися. Австралійці були стурбовані тим, що якщо це тривало, то вся Австралия висохне. Але цього літа (2010-2011) було багато дощу, і все природа швидко відновлюється. В кінці літа і осені, як правило, все тут коричневий і злий. І в цьому році зелена і трава борються.

13.00 р. Економіка Австралії багато в чому базується на експорті газу, руди і т.д., але на відміну від Росії уряд щедро розподіляє прибуток. Соціальний працівник дуже розширений.

14. Якщо у вас є діти кажуть 4, і бажано 5, то переваги дають так багато, напевно, ви вже можете жити без роботи.

15.00 р. Близько 20 млн тонн пшениці вирощуються в Австралії, про тонну для кожної людини в країні; значною порцією експортується. Дуже невеликий відсоток населення бере участь у сільському господарстві: 3,6% від працездатного населення. Продуктивність праці в сільському господарстві неймовірно висока.

16.00 р. Охорона здоров'я в Австралії досить дивний у порівнянні з Росією. Наприклад, лікарі не приходять на дзвінок, навіть дитині (хоча є амбуланс, звичайно, для серйозних випадків). Необхідно взяти хвору дитину і перейти до лікаря. Зачекайте в лінії. Дружина говорить - з хворою дитиною батько прийшов, дитина кинув під час очікування, кошмар. Однак люди рідко хворіють і живуть довго.

17.00 р. В Австралії, прямо на вулиці, можна взяти побутові предмети безкоштовно: мікрохвильова піч, пилосос, стерео, комп'ютер, принтер, стільці та інші меблі. Є багато телевізорів для різних смаків і розмірів. Люди кладуть ці речі біля дому, і це означає, що вони можуть брати їх. Часто практично нові. Іноді покритий пластиком. Іноді патріоти запускаються в мій журнал і викликають його «запобігають з сміття». По суті, звичайно, це не пельмен, але комунізм і велика кількість. Звичайно, я розумію, що патріоти болять, що вони далеко від комунізму, ніж будь-який, незважаючи на всі жертви.

Це майже нові речі. У мене є, наприклад, комп'ютер, на колесах, з висувною клавіатурою. Коли я забрав його, вона була вкрита в пилу; після протирання вона була абсолютно новою, без єдиного подряпини. Чому він вийшов, я загадав. Нехай вони просто купили ще один, більш розкішний. Випічка, наприклад, була також нова, але було не менше дефекту - леза іноді стрибала з шківа, повинна бути злегка модифікована з файлом. Австралійці - це ледачі навіть підняти палець, щоб зафіксувати щось, простіше купити новий.

18 років В Австралії ви можете іноді баргайн в магазині. Подруга шахти каже, що вони продаються в магазині McBucky, з 10% знижка для студентів. Він сказав: "Продати мене за студентською ціною." Т: «У вас є студент? Він сказав: "Ні, але я ніколи не працював на Macbook, я збираюся вивчити все це, тому давайте припустити, що я студент." Знайте, що це.

19.00 р. Полювання є обов'язковою, інакше є штраф. Це не вірно для мене ще: громадянство надається тільки після 4 років проживання, і ми проживали тільки на рік. Я буду йти на опитування та я люблю демократію.

20. Голова держави – британська королева. На монетах. Вона молодий на старих монетах.

21. У країні головним є прем'єр-міністр. Це Юлія Гільард тепер. Вона колись сказала, що, очевидно, поточна королева є останню королева, після її ми не будемо частиною британського Речі Посполитого, або щось схоже на це. Я навіть з цим маленьким твердженням.

22. Також є дебат в Австралії за новим прапором, який більше не може мати Джека Союзу.

23. У Австралію є "Абританський прапор", який нещодавно став офіційним. Школа тепер висить поруч з австралійським прапором.

24. Аніорські люди тут намагаються допомогти, є всі види освітніх установ для них, всі види соціальної діяльності. На будівлі, де розташований басейн, я помітив знак, який прочитав щось схоже на «Сучасниця Вікторія визнає, що ці землі є історичними озелененнями людей Вурундрі» (або можливо, Boonerwrung, я не пам'ятаю).

25. В цілому, аборігіни – погані люди, часто вимирають, багато алкогольних напоїв, злочинців, гологанів, час від часу я прочитав деякі дикі оповідання про насильство в домашніх умовах, бджіл, жахів.

26. Транспорт, склад, логистика Транспорт, склад, логистика

27. На дорогах добре, і це теж добре, що всюди є плавні переходи – я часто їздию велосипедом і це дуже зручно.

28. Старі люди часто приводять ці маленькі автомобілі, перехрестя між автомобілем і коляскою. Проте, я бачив такі скрізь – в США, Великобританії, Європі, тільки в Росії немає таких речей.

29. Він відмінно нормально бути іммігратором тут, як більше половини Австралійських переселенців або дітей переселенців або онуків переселенців. Ми відчуваємо себе повністю спокійним, без почуття «закордонної країни».

30. Звичайно, є багато різних людей навколо. У нашій області більшість людей європейського роду, багато індуси, Араби, Турки і трохи Китаянки. Але є майже не африканці в моєму районі, і немає австралійських аборігінів.

31. Кожна людина дуже доброзичлива, всі посмішки (навіть, коли я без моїх красивих дочок, і якщо я зітхаю вулицю з ними, то все просто шусху). Не існує конфліктів. За словами Кхольмогорова, «бороть 12-15 осіб не лоітера і не забивають громадську інфраструктуру». Араби в халавському магазині я сказав "assalamaleikum", він був дико радий, з тих пір він сказав, що hello і хвилював свою руку навіть, як ми пройшли по вулиці. Я люблю багатокультурність і дружні люди.

32. Молоді люди не бажали. Сісти, наприклад, в групі на лавці, куріння і Brazenly дивляться на людей, які проходять - ви не знайдете такий поведінковий візерунок тут.

33. Вони димають дуже мало і дорого.

34. Переважна більшість Австралії живуть в окремих будинках з невеликим зеленим сюжетом.

35. Автомобілі, в цілому, недорогі, страхування також недорогі.

36.00 Р Автомобільна компанія Австралії називається Holden, підрозділ Генеральних Моторів.

37. Ціна зараз коштує $1.35-$1.50 на літр, ціна часто варіюється, крім того, різні ціни на вихідні та будні дні.

38. Австралійський долар став менш дорогим, ніж долар США. Також використовується слово "пряжки".

39.00 р. Австралійські гроші виготовляються з міцної пластикової плівки, є також невеликий прозорий вікно. Австралію було перше, щоб зробити такі гроші.

40. Є також монети. Найменша монета – 5 ст.

41. 50 цент монета є великим і 12-кольним, вони ювілею, з різними фотографіями, часто використовуються як сувенір з Австралії (на додаток, коли ви купуєте Австралійський сувенір - кангуру там, коала або прапор - він зазвичай виконаний в Китаї, атласі).

42. Світлові цибулини в будинках двох типів: або закручені, так як у нас є, або з базою байонету (з двома пучками, як на машині). У моєму будинку, наприклад, як лампочки світла приблизно рівні.

43. Напруга в розетці - 240 В

44. Виставки тут не так само, як і в Росії / Європі, не так само, як і в Великобританії, і не так само, як і в США.

45. Будинки часто мають раковини з двома окремими змішувачами - для гарячого і холодного, без міксера. Це британська традиція. Наприклад, такі оболонки також поширені.

46. Головна в Австралії є дорогими, відповідно до огляду на доступність житла – найдоступніші будинки світу. Ми в Мельбурні займаємо близько 300-600 тис. дол. Австралії. Але якщо обидва дружини працюють, можна взяти іпотеку. Це, житло, звичайно, набагато більш доступним, ніж в Москві-Петер (Москва і Санкт-Петербург в Огляді житлової доступності навіть не розглядаються, тому що вона божевільна.

47. Заробітна плата інженера або лікаря приблизно що нагадує 70 до 130 тис. грн на рік.

48. Якщо ви орендуєте будинок, середня ціна будинку на сім'ю становить близько 300 доларів на тиждень, в нестійкому передмісті. Звичайно, залежить від багатьох факторів. Наприклад, ми платимо $300 на тиждень (1,300 на місяць). Для цієї ціни у нас є 3-х кімнатний будинок загальною площею 81,5 кв.м + веранда + простір для автомобіля + ділянка близько 2 соток. До центру міста 40 хвилин (до станції 12 хвилин, але краще на велосипеді, так швидше + 25 хвилин до центру поїздом).

49.00 р. Ціна житла не залежить від відстані до моря. Хоча багато новачків, звичайно, мріяти про життя морем, але вона холодна, вітряна і волога. Ціна залежить від відстані до міста, а від престижу району. Ми живемо близько 12 кілометрів від центру (і з моря), в Гленройському районі, а не тому, що це наш свідомий вибір, але тому ми запропонували перший житло в районі. Ми любили площу, це було досить добре.

50.00 р. У Австралії холодні, слабо ізольовані будинки, і коли вулиця нижче +15, будинок прохолодний.

51. Таким чином, багато Австралії йдуть прямо додому взимку одягом і взуттям (наприклад, uggs).

52. Всі будинки я бачу навколо покриті керамічною плиткою. Інші варіанти зустрічаються рідко.

53. Гаряча вода в будинку надходить від газового котла. Деякі мають електричні котли, це набагато дорожче, неприбуткова.

54. З котами та собаками немає променів у місті.

55. Тим не менш, звісно зловживали на вулицях, тут собаки, очевидно, не так сильно розріджені в Англії, наприклад.

56.00 р. По суті, Мельбурн не місто, але село, яке виросло десятки кілометрів в діаметрі. Кожен живе в окремих будинках з невеликим зеленим сюжетом. У центрі міста є хмарочоси.

57.00 р. Австралійці давно постраждали від всіляких тварин, привезених тут, завжди виникають проблеми. Тепер овець, потім кролики, зараз величезні луки з Південної Америки розкидаються, починаючи з північного сходу більш і більш широко, присвячуючи всі місцеві маленькі тварини, і жоден з хижаків їсти ці луки – отруйні.

58. Є диких походів в Австралії, близько 1 млн голів. Вони колись привели сюди, і вони живуть в степу і пустелі, дикому. Є також коні, як дикі коні.

59.00 р. З рослинами також страждають Австралійці. Тут приніс перловий кактус і почав заповнювати всю Австралію. Але потім, на щастя, можна вапняти цю перлину в значній мірі - приносили деякі гусениці, які його присвоїли.

60 хв Тепер одна з найбільш шкідливих вазетативних рослин вважається Lantana - кущі, такі з невеликими жовто-червоними, а іноді блакитними квітками, досить декоративними.

61. Про імпорт будь-яких насіння, комах та ін. Австралійці дуже бородавні. Митниця суворо контролює, що ніхто не приніс ніяких комах, насіння, фруктів, навіть тільки дерев'яні вироби не можна імпортувати.

62. Похід в Австралію для покупок - все досить дорого і вибір менше, ніж в Європі-США. Наприклад, електроніка, iPods є всі види, ноутбуки, смартфони, кросівки брендовані – дорожче, ніж в США (але дешевше, ніж в Росії). Незважаючи на те, що повсякденні споживчі товари вигідні.

63. Більшість Австралійських товарів замовляється від Amazon або аналогічних сайтів у Сполучених Штатах, навіть якщо ви вважаєте, що вартість доставки. Австралійські реселери страждають від цього, звичайно, все це обговорюється в газетах і на телебаченні.

64. Їжа дуже добре. М'ясо від $8 за кг. Сир від $7 за кг дуже добре. Мед дико смачний, навіть найдешевший, $6-7 за кг. Картопля від 80 центів на кг. Фрукти дешеві. Ми витрачаємо стільки на їжу як в Росії, але якість їжі значно вища.

65. Банани, проте, дорогі. Після бурів і паводків в Квінсленді ціна бананів троянда до $12-$14 за кг.

66.00 Р Наша область сповнена магазинів різних країн світу. Так багато товарів абсолютно невідомі і незвичайні. Іноді я купую щось випадково, якщо це виглядає смачно. Я пишу імен на аркуші паперу, а потім я читаю їх на Вікіпедії.

67. Гречка, наприклад, в китайських і польських магазинах, близько $ 3 за кг. Невідомий тітка, що колись запитав мене в магазині: «Що ви робите з цією крупою?» Почистіть її про гречку кашу.

68. Державні транспортні витрати трохи більше, ніж у Санкт-Петербурзі, наприклад. Хоча схема оплати дещо відрізняється. Тут ви купуєте квиток на літак не для «автобуса» або «метра», а за час: за 2 години або на весь день. Якщо квиток активований на початку години, він буде дійсним для відпочинку години, плюс ще 2 години – тобто майже три години. Під час цього часу ви можете зробити багато поїздок, а також на різних перевезеннях: поїзд, автобуси, трамваї. Ви також повинні розглянути, де ви йдете. Зона 1 знаходиться приблизно в 10-12 км від центру, все далі знаходиться в другій зоні.

69.00 р. Автобус приходить до зупинки, і якщо є старий чоловік на стільці з колесами, то автобус йде вниз, "спадає вниз", щоб підлогу ставиться на рівні стрижня.

70.00 р. Поїзди, які курсують у місті та передмісті, називаються «МЕТРО» як в Росії, але не подорожують під землею, тільки на поверхні. Вони рідко їдуть, приблизно раз на 20 хвилин, за розкладом, тобто в Росії поїзди, кажуть. Але вони безкоштовні, не буває, що це повною в Москві.

71. Якщо Стара людина в колісній зоні хоче отримати на поїзді, він приводить до перших дверей першого автомобіля. Потім водій відійде поїзд і покладе спеціальні металеві сходи між фартухом і автомобілем, щоб старий чоловік поїхав прямо в машину.

72. Австралійці дуже доброзичливі, як дорослі, так і дітям. Я був стурбований моїми дівчатами, як вони адаптуються до школи? Вони не знають англійську мову, вони нові в цьому середовищі. Але діти дуже доброзичливі. У перший день кажуть, що майже кожен прийшов і запитав, «Що таке ім'я?» Ще одне популярне питання: «Що ваш улюблений колір?» Ні в Росії запросив мене, що мій улюблений колір в 40 років.

73.00 р. Австралійський уряд дуже добре піклується про дітей. Моя дівчина була відправлена до школи, щоб дізнатися англійську мову (до базового). Все безкоштовно (обов'язково придбати форму та підручники). Школи дуже хороші, чисті, красиві, з хорошими майданчиками, комп'ютерами.

74.00 р. Діти проводять в школах 5 днів на тиждень, кожен день той же час, від 9 до 3.30 вечора.

75.00 р. Є кілька різних митних питань в Австралії. Наприклад, діти в школі сідають на підлозі. На столі на стільці - тільки коли необхідно для того, щоб зробити щось, клею, наприклад.

76.00 р. У школах відбуваються зміни різної тривалості, про годину. Діти грають за межі, є відмінні дитячі майданчики з усіма видами сходження та гойдалки.

77. Діти не допускаються зовні без капелюха, тому що сонце зло. Вони не скажуть капелюх, немає гри. Не забувайте про те, що він дізнався і не забуває.

78.00 р. Діти в школах дуже мало уваги, домашня робота практично не надається. Батьки хвилюються, що діти мають мало знань. Якщо батьки хочуть, щоб дитина «з успіхом», то потрібно шукати школу і програму більш серйозно. Ми ще встигли навчати англійську мову, а коли вони передають до школи, вони повинні знайти хорошу школу. Вони кажуть, що кращі школи, де є багато китайських. Китайські студенти є серйозним і працьовитим.

79. Ви не повинні платити за телевізор (наприклад, Великобританія). Є звичайні аналогові канали, і є більше цифрових каналів. Для цифрових каналів вам потрібно встановити Top Box, він коштує близько 40-50 bucks, він з'єднується між антеною і телевізором.

80. Телевізори не приступні, навіть цікаві іноді. Ми не дивилися телевізор в Росії, але тут ми іноді дивимося англійською мовою, просто адаптувати швидше.

81. Є кілька каналів, які транслюють новини з різних країн світу на різних мовах. У деяких випадках новина транслюється з Росії, телеканалу НТВ (при сніжці або блоцардах показані, вже гойдалки над).

82. Вулиці чіткі. Але чисті, бо вони чисті. Якщо вони не очищають десь, то австралійці знепадуть і кинуть порожні пляшки не гірше росіян.

83. Потоки, ріки та води в місті зливаються. Траш лежачи. Нерідко в воді видно перерослі грязьовими візерунками з супермаркетів. Тим не менш, раки знаходяться в струмку - так вода зазвичай чиста, є ярус, але немає токсичних відходів.

84. На вулицях знаходиться безліч евкаліптів. Евкаліпт не один вид, але сотні видів, дуже різні. Вони зазвичай мають тверді листя блакитного відтінку, при сильному етерично-різному запахі, особливо при розтягуванні. Листя зазвичай вузькі, але є також круглі, як осінь. Плоди евкаліпту різноманітні, іноді дуже цікаві дивні коробки, труби або джуги.

85. Парроти літати по вулиці, красиво, але кричить дуже гучним і знезаду. Вони їсти евкаліпт фруктів. Тут в Мельбурні я бачив 5 видів папуги. І вихованці іноді продають однакові папуги - досить абсурд, на мій погляд.

86. Увечері, в сутінці, я бачу величезні кажани - це фруктові кажани, великі, їх крилпан становить 70 сантиметрів, або навіть метр.

87. Навіть в Мельбурні живуть позуси – марсупальні тварини розмір кота. Я тримав одну в руках, коли витягував її з автомобіля, вона не кусила, вона не подряпина. Вони їсти фрукти. Активна ніч, переважно. Їх кулі перевозяться спочатку в сумці, а потім на спині, дуже красиво.

88. Є багато парків з латунами по місту, смаженими ковбасами. Смаженки безкоштовні, ви кладете ковбаски вниз, ви натиснете кнопку, газ йде всередину, після чого він автоматично замикається через деякий час.

89. Абонемент на відкритий басейн на 5 місяців (Листопад-березень) за всю сімейну вартість 258 bucks - в будь-який час, без обмеження часу. Часом їздили плавання в морі, але частіше ми пішли в басейн. Для дітей (1 м глибоко) і для дорослих є три басейни - для карапаузів (кне), для дітей (1 м) і для дорослих. Всі наші австралійські друзі рідко пішли в басейн і не купили підписку. Але наша підписка оплачується повністю, дуже задоволена.

90.00 Р Багато приватних і малих бізнесів. Майже всі наші сусіди і знайомі займаються невеликими і приватними підприємствами або єдиними трейдерами (наприклад, це називається єдиним трейдером). Я не знаю точної статистики, але я думаю, що це досить типово.

91. Оскільки бізнес заохочується в будь-який спосіб. Австралію є однією з найзручніших країн для ведення бізнесу.

92. Запрошення місцевих виробників в Австралії. Багато товарів з особливим знаком «Маде в Австралії». Я не чекав. Звичайно, є більш китайська, але є також багато Австралії.

93. Інтернет коштує дорого. ADSL необмежено буде коштувати близько 60 bucks на місяць. Ще вигідно купити весь «пакет» від провайдера відразу, тобто інтернет + мобільний + мобільний + VoIP, як це буде близько 100 bucks на місяць.

94. Австралія будує все-аустралійську волоконно-оптичну мережу, NBN, тому я сподіваюся, що інтернет отримує дешевше і краще.

95. Австралійці мають дуже спокійний спосіб життя. Не призначено для знищення грошей. Різні, хоча, звичайно. Ми постаралися зараз, і на будівельних роботах від 7 ранку, іноді в вихідні дні. Його будинок, однак, розкішний, ділянка величезний, є багато великих речей, човен великий, колісні стріли хороші, другий будинок менший для нас. Але він наполегливо працює і скаржаться, що всі сидять на ньому, і він приносить гроші в сім'ю. Але він був лише 15 років, як Австралію, і до того, що він був Боснії як біженець. Його діти, звичайно, будуть більш розслабленими.

96. Австралійці ходять навколо. Штани зношені, фліп-флопи. Я люблю подорожувати. Так як є так багато різних людей, одяг дуже відрізняється. Я не маю на всіх турботах про «маю, що я занурюсь дивно з точки зору Австралії».

97.00 р. Тим не менш, на співбесіду з роботодавцем в костюмі, з краваткою.

98. Душіння перед кожним іншим і потовиним тут набагато менше, ніж в Росії. По всій вулиці - він отримав багато грошей, він орендував 3 будинки і отримав власний бізнес, і його мобільний телефон найдешевший, 29 bucks. Я отримав Nokia.

99.00 р. Келихальна комунікація є дорогою порівняно з Росією. Особливо якщо ви зателефонуєте з стільникового телефону на стаціонарний, гроші з'являються дуже швидко. Але якщо ви йдете з стільникового телефону до стільникового телефону з того ж провайдера, це дешево.

100 р. Мобільні телефони продаються як правило "гарячі", прикріплені до певного оператора, як в Сполучених Штатах, наприклад, і в інших країнах. В цілому свинина, я думаю, непристойна різновид «ділової моделі». Однак їх можна видалити, це завдання не дуже складно.