Нью-Йорк, Колорадо, Денвер, Майамі.

Ми повернулися з поїздки в США, де ми провели майже три тижні. Хоча ще свіжі спогади, я вирішив поділитися думками про цю країну, можливо, це буде цікаво для спільноти. Спочатку я думав про поділ фактів на дві групи: позитивне і негативне, але тоді я вирішив дати йому все разом.
Ми провели 4 дні в Нью-Йорку, 6 днів в Колорадо біля Денвера, і тиждень в Майямі.

Так факти:

1,1 км У Сполучених Штатах, ви не загинете спраги – вода безкоштовна. Крім того, ви можете знайти п'яні фонтани всюди, ви також можете звернутися до безкоштовної води в будь-якому закладі громадського харчування. Так що ніщо не зупиняє вас від того, як ви йдете на Starbucks і попросіть на склянку льодової води - це все безкоштовно.

2,2 км Всі напої з льодом – льодові напої є нормою. Коли ви йдете кудись, ви отримуєте крижану воду за замовчуванням. У готелях холодильники обладнані льодовим генератором, а також супермаркетами.

3. У У Сполучених Штатах, кожен посміхається і говорить hello. Хтось не знає, що хтось не знає, але той факт, що ви приїжджаєте, хто ви зустрінетеся, всі посмішки на вас, вони можуть запитати, як ви. Ви отримаєте в таксі – швидше за все, ви будете обговорювати погода з вами і попросити вас, де ви прийшли з, приїжджайте до кафе – офіціантка запитати, як ваш день був і бажаю вам гарного вечора, повернення в готель – сказати hello і запитати, як ваш день був.

4. У Англійська не обов'язково. Якщо ви не маєте найкращої англійської мови, ви не можете бути складними про це. Якщо ми говоримо про основні міста або туристичні міста (Нью-Йорк, Майамі), то є така суміш мов, людей, акцентів, які ми з нашою англійською мовою, ви можете сказати, просто shone. На жаль, багато тих, хто довго жив у Сполучених Штатах, є громадянами цієї країни не турбували мову. У Денвері я був керований водієм таксі - він Ефіопіан, його англійська була страшною. Я був досить впевнений, що він просто приїхав, він вийшов, більше 20 років тому, і нічого не було.

5. Умань Ось дуже дорогі. Це був сюрприз до нас. 30 км. в одному напрямку, те ж саме в іншому - готові платити 120 доларів. Наступний факт:

6. Жнівень У Сполучених Штатах, ви не можете керувати автомобілем, якщо ви не знаходитесь у великому місті з громадським транспортом. Так, в Колорадо природних пам'яток, ми не побачили нічого, як ми не змогли орендувати автомобіль (дивний досвід водіння), а таксі недорогий. Ми проживали в 15 км від центру міста Денвер, Колорадо, тому нам довелося дістатися до зоопарку міста, аквапарку та місцевого амфітету. Це порівняно короткі поїздки, один спосіб не більше 30 хвилин. Ми платимо $280 за таксі, ви знаєте? Три поїздки назад і вперед! В цілому, без авто в оренду неможливе, в наступному поїзді встановіть мету, щоб бути впевненим у воді.

7. Про нас Ціна не включає в себе податки. Ми звикли до того, що коли ви йдете в магазин або кафе і подивіться на ціну тегу, ви побачите кінцеву ціну. Це абсолютно не так – ціна не включає податок, а для різних держав, податки міст також відрізняється. Дуже складно планувати бюджет заздалегідь.

8. У Порада обов'язкова, висока і іноді вже включена в ціну. Цікаво, де ви йдете, ви очікуєте, щоб залишити наконечник за замовчуванням, і дивно, високий кінчик. Якщо ви платите з картою, то маєте три способи подякувати водію таксі, наконечнику - 12%, наконечнику 17% і наконечнику 22%. Немає опції без наконечника. У кав'ярні поради, якщо включені в в вексель, є 18%. Якщо не входить, то очікується на одному рівні (можна залишити 10-15%).

9. Навігація Ви можете сплачувати карткою всюди, абсолютно всюди. І, очевидно, більшість вже тільки картки і оплати. У таксі, метро, кафе, супермаркетах - є термінали для оплати всюди - дуже зручно, щоб бути чесним. До того ж, завжди існує варіант для порад (Я використовував завжди думати про те, як залишити наконечник, якщо ви платите з картою), ви заповнюєте поле при оплаті, скільки залишити наконечник або вибрати з декількох варіантів (як у випадку таксі).

10. The Skyscrapers в Нью-Йорк дивовижна! Дуже ефектно. Я завжди походжу в місто Москви і подумайте, wow, як круто! Так все Нью-Йорка набагато крутіше, і які погляди зверху!

11. Broadway і час площі є здорово! На телебаченні набагато більше, ніж на телевізорі. Я ніколи не бачив якісних оголошень, таких як екрани цього розміру. Увечері ви залишите театр – яскравіше, ніж в день.

12. Вимкнені люди в США не відключені люди, але звичайні люди – все так зручно для них – автоматичні двері, ліфти – все там, все зручно.

13.00 р. Підвіска в Нью-Йорку страшна, порівняно з Москвою дуже негруда – надзвичайно функціональна, брудна і фарширована на станціях самі. Дуже класний всередині поїзда - відмінно працює кондиціонер.

14. Більше про людей. Більшість людей спочатку дуже доброзичливі. Якщо ви не помилитеся, ви завжди будете першим, щоб сказати, вибачте, просто в разі. З дитинства виростили навіть діти. Хтось випадково прогулявся минулим - шкода, ви випадково штовхали когось? – перше з усіх, хто вас розповість. На вулиці, у вас є труднощі - люди завжди готові допомогти, з посміханням.

15.00 р. Як ви хочете, модисти, модисти не видно, все перемішується. Здається, що це не таке важливе питання для більшості людей. Одягнена Жінка Голий чоловік Ми були в Денвері протягом трьох днів на освітній конференції для вчителів в Північній Америці, так що в футболках були ті, що в шортах, ті, в костюмі, ті в цілому. Я просто уявляю, скільки вони покажуть в нашому одязі, якщо це відбулося десь в Росії.

16.00 р. У Нью-Йорку їсть в менш гідному місці дорого, в Майямі також дорого. Вечеря для двох без фріролів вартість нас не менше $ 100 (не забудьте про податок і наконечник 18%). З іншого боку, можна їсти дешево (в вечері і швидкому харчуванні). На пляжі Брайтон, ми використовуємо курячі ала-розетки для двох + cola за 11 доларів (прочитаний з податок).

17.00 р. Є багато людей, які не мають жодного відношення до Росії. З іншого боку, люди, які активно займаються спортом, значно більше, ніж в Росії. У Нью-Йорку наш готель був навпроти Центрального парку – кожен день були натовпи людей, які працюють, роблять аеробіку, йога, командні ігри – краса!

18 років У Нью-Йорку ви можете зустріти людей з усіх національностей і забігів по вулиці, і на вулиці менше половини білих людей. Драйвери Таксі в основному індійці. У Денвері, навпаки, чорні люди практично невидимі, тільки білі. У Майямі, вулиця в основному чула іспанську і є темні персонажі.

19.00 р. У Майамі немає нічого зробити без автомобіля, так як є тільки пляж, океан, на жаль, брудний - багато водоростей і побутового сміття, але це дуже тепло.

20. У Нью-Йорку є просто чудові музеї, і в цілому це займає багато часу, оскільки є дійсно величезна кількість місць, які ви повинні відвідати. Ми не мали 4 дні.

21. Тут всі чоловіки на пляжах одягають довгі шорти - колінні купальники! У аквапарку я був як біла стрілка в своїх звичних стовбурах – шорти, кожен зірвав у мене і вказував пальця. Я мав терміново носити свої регулярні шорти, не для плавання.

22. Подорож до США ніколи не є бюджетним. Таким чином, я можу бачити три можливі цілі для поїздки: робота – робота в неповний робочий день (це не для нічого, що багато студентів йдуть в Сполучені Штати на роботі та подорожній програмі), поїздки в бізнесі та дорогий відпочинок. По-перше, якщо ми бажали тільки пляжне свято, ми бажали б подумати про Майямі, коли є варіанти ближче, більш доступним і краще, і тут було всього в той же час і поїздка бізнес, і в той же час див.

В цілому, підведення Сполучених Штатів не є панацеєю, просто дуже велика країна з її профі і мінусами, щось добре, щось погано, але в цілому, ми дійсно сподобалося – для себе я відповів на питання, чому так багато людей поспішають там.