Автомобіль взимку половина століття тому

Важко уявити, як багато хитрощів і специфічних навичок, необхідних від своїх предків взимку половина століття тому.
Р

Я пам'ятаю, що я зумів, зникнувши з роботи, щоб піти в магазин автомобілів в South Port, де в цей час, як вони сказали, то гостро рубцевий Tosol був викинутий. Гордо переніс два п'ятилітрові каністри в метро, і зараз, а потім відповів на питання страждань: де він купив, скільки часу пройшло з моменту, коли він кинув на ринок?
Я радий: тепер жити взимку з старим «Москвіч-412» буде веселіше. Наївна молодь! Після того, як «Прибуття» попередив: «Антифриз має більшу здатність, ніж вода, щоб побачити, де водій принаймні очікує його.» Помилки Пристосувати протягом багатьох років до системи охолодження води почав ooze "Tosol" з усіх забруднених і незнімних місць. Важкий як рідкісне вино, рідина залишається менше і менше. Але було більше досвіду.
Що ми робимо сьогодні, готуємо до подорожі взимку? Встановлюємо зимові шини. Якщо ми не забуваємо, ми покладемо його в резервуар для шайби. Хтось здогадує, що на початку осені: ще перевірте свічки, антифриз, зовнішній пояс. Сама обережність запам'ятається, як старий акумулятор. Насправді, сьогодні єдиними зимовими світильниками для кожного дня є скребок і щітка.
Але «під Радянським Союзом» майже кожен рік «Прибуття» в одному з осінньої проблематики давали поради тим, хто подарував диску взимку. «Приїзд зими», – написав колеги в 1966 році, «відповідає в першу чергу шанувальникам гірськолижного спорту та катання. А моториста весела взимку тільки якщо ви можете швидко запустити двигун вашого автомобіля. Я пам'ятаю, як це було зроблено половину століття тому.

р.

Нехай люди пам'ятають, що свічка. Це означає: ви повинні вимкнути їх, вийняти їх додому, калібрувати їх на життєздатній газовій плиті. Після чого якомога швидше (Я врятував від життя на першому поверсі) і швидко повернулася до місця. Якщо акумулятор зачепить, ви можете викликати партнера і, поставивши його "на ключі", знову допомогти стартера "покрокове" брата. В крайньому випадку знайдіть водія, яка погоджується взяти на себе на старт. Тільки в холоді не завжди легко ввімкнути на шестерні, а задні колеса в снігу не відразу ж не розморожують - змащування в передачі під час ніч не загущений.

У 1950-ті рр. 1960-ті роки і навіть 1970-ті роки антифриз був раритетом. Хто зробив себе! Деякі прогріті вранці два відро води: перший - розлити через, нагрівати і закривати дренажні крани, другий заливається системою охолодження. Якщо вода на газовій плиті добре прогрівається, двигун стане трохи теплою перед початком.

Габаритний зображення

При сильному морозі нешкідливий прокручувати двигун кілька разів вручну - злегка розсіювати масло. Алас, «попередній стартер» може скористатися перевагою.

р.

Зарядний пристрій акумулятора "повний", проводить цикл підготовки "розрядний" і принесуть щільність електроліту в банках до 1.27-1.29. Робимо перед першими заморозками. Але в будь-якому випадку акумулятор в холодному перевезенні будинку, перезаряджається (сучасний домашній пристрій), а вранці переноситься на автомобіль тепло.

Найголовніший момент: тремтінг з холодом, натягом і хвилюванням, я перетворю ключ до положення «старт». Ви забуваєте закрити повітряний демпфер? (І перед тим, як повернутися восени, необхідно ретельно регулювати карбюратор, проміжок контактів перерву, а також між електродами свічок.)

Я! Зігрівайте, нарешті відродив двигун, ви можете гордо піти на роботу. Вважайтеся, що шини так само, як і влітку. Навіть на початку 1980-х років, не кожен може дозволити собі. У другій половині дня потрібно вистрибати і принаймні прогріти двигун. І якщо система вода, більше одного разу: нерівна година, візьмуть! Увечері краще їздити кілька додаткових кілометрів - заряджати акумулятор. Але це безпечніше, щоб взяти його додому. І починайте вранці. Але важко передати радість і гордість знаючи, що ви реальний моторист – ви приводите автомобіль цілий рік! Відчувається як перемога Зимових Олімпійських ігор.

-img8---

Джерело: uzr.com.ua