ФСБ глазур в Gallereu

На ніч 12 лютого в Новокузнецькій вул. правоохоронних органів взяли участь представники правоохоронних органів. Працівники галереї дізналися про те, що відбувалися тільки випадково, тому в момент появи сил безпеки, всі вже залишили роботу, а охоронний охоронець на обов’язковому обов’язку заборонили викликати керівництво. Коли співвласник «Тріумф» Євген Захаров прибув на місце, він не допускався в приміщення. Захаров зумів поговорити з ФСБ Ліевтенантом полковником Сергієм Степановим, і він сказав, що подія проходила в рамках кримінальної справи. Що саме, і що, власне, намагаються знайти спеціальні послуги в галереї, він відмовився відповісти. «Я хвилююсь, є багато мистецтва в офісі. У мене є цінні картини - Рубенс, Пікассо, розкішні картини Серебрякова і картини сучасних художників, Захаров писав у своєму блозі. - Я дійсно сподіваюся, що це не вмирає. Але до сих пір я бачу їх у старому особняку, де все дерев'яне, пиляючи безпечне, з якого іскри летять і летять. Я сказав їм, де були ключі. Роботи залишаються незмінними. Вранці в галереї Дмитра Ханкіна взяло увагу, що всі роботи залишилися в місці, правоохоронні органи захопили вміст сейфів, флеш-накопичувачів і комп'ютерів. Захаров підозрює, що за діями ФСБ є комерційний мотив. «Мій досвід показує, що ні ФСБ, ні поліцейський працює в п'ятницю вночі, якщо вони не дали багато грошей», - сказав Захаров.