673
П'єр Кардин. Я хочу продати бізнес.
Відомий путур'єр, 88-річний П'єр Кардін сказав, що він готовий відмовитися від свого модного будинку на мільярд євро. «Я хочу продати його зараз. Я розумію, що протягом декількох років я буду йти, і справа повинна продовжуватися, - сказав дизайнер моди. Кардин вибрав хороший час для продажу бізнесу. Після придбання LVMH італійського годинника і ювелірного конструктора Bvlgari за 3,75 мільярдів євро, капіталізація модних будинків значно зросла. Тепер, вперше за десятиріччя, промисловість знаходиться в фазі злиття та поглинання. Попри те, що Жан-Паул Глостер не вітає інвесторів. Кілька років тому Кардіна вже спробувала продати свій бізнес за 500 млн євро, але не знайшов покупця. Поточна ціна за 1 млрд євро також розглядається експертами ринку, які повинні бути переоцінені, враховуючи оцінку 200 мільйонів євро. Дизайнер моди провів кілька разів з певним британським інвестором, а також інвесторами з Китаю та США. Тим не менш, не відомо, хто стане новим власником бізнесу Кардіна. Головний стан продажу: в шльопах модного будинку Кардин буде залишатися до останнього. "Я буду залишатися креативним директором", - говорить путур'єр. Це важливо для підтримки іміджу бренду.