'Перегляд шельтера і капель в Сен-Ремі' продається за £10.1m

Вінсент Ван Гог живопис “Переглянути шолом та капель у Сент-Ремі” з колекції фільму зірка Єлизавета Тейлор продано за £10.1 млн на аукціонному будинку Крісті. Керівник аукціону, експерти оцінили полотно на £ 5-£7 млн. У 1963 році цей чудовий осінній пейзаж був придбаний в подарунок до своєї дочки батьком, відомого арт-дилера Франциска Тейлора. За останні двадцять років картина ніколи не з'явилася в громадському житті. У лютому 8 лютого у Christie’s’s “Мистецтво імпресіонізму та модернізму” та аукціонах “Мистецтво сурреалізму” продовжать ніч на загальну суму £134 млн. Невід’ємним фаворитом аукціону стала скульптура Генрі Мура «The Semi-Residing Малюнок: фестиваль», який знайшов свій покупець за 19 млн. £, налаштовує новий рекорд цін на твори Мура. У музеї Московського Кремля відкриється виставка «Генрі Мур і класичний Canon of Modern Sculpture». Вона також налаштовує запис на «Соло моєї темно-волосної жінки, тому що я люблю її як мій Kitten, одягнений в салат-зеленому в’язниці, що не має значення» Джоан-Міро, продається за £16 млн. Картина Юан Гріс «Книга», написана ним в Парижі між кінця 1914 року і на початку 1915 року, вирушила за £10 млн.