596
Philippe Starck розповідає про яхту Steve Jobs
Cult дизайнер Філіп Старк розповів про роботу на яхті Steve jobs “Venus”. За словами Старка, засновник компанії Apple повністю довіряв своє естетичне почуття, не обмежуючи обмежень. «Я просто дав мені розміри, які називають кількістю пасажирів, а потім вступним планом закінчився», - сказав дизайнер. На нашій першій зустрічі не було часу, щоб реально говорити, тому я відразу сказав йому, що я хотів би створити для себе. Стів відповів, що він був ідеальним для нього. У фінальному етапі, а потім його прагнення до досконалості. У зв’язку з дрібно-привабливим розвитком та будівництвом яхти взяли п’ять років. Суд виявився «Рекомендацією абсолютного мінімуму в усьому», але сам не був відхилений, щоб насолодитися завершеним проектом. «Всередині немає нічого зайвого, не одна додаткова подушка, а не одна додаткова деталь», – продовжує Старк. У цьому сенсі Венера стала повним навпроти інших яхт, в яких все на дисплеї. Ніяких трендів, немає естетичності, ні самовираження – проект був філософським підходом: нам необхідно мінімум всього і менше. Що було дивно. Коли ми закінчили проект, ми поліпшили його. За допомогою облизування. Ми повернулися до того ж трохи, поки воно було ідеально, тому кінцевий результат був ідеальним прикладом нашої філософії разом.