Щоб бути успішним в житті, потрібно прочитати багато. Ось чому:

1) Приплив різноманітної, різноманітної інформації, ідеї, думки та приклади є необхідною сировиною для підсвідомості: мозковий риф і сортує все, що сталося, намагається зробити спільну мозаїку знахідок, а з часу – Юрка! – це дає цінну інформацію. Без щоденного стоку нової інформації, він засвоюється. Ось секрет благополуччя: неможливо виготовити без сировини. Навіть гроші.

2) Без знайомства з іншими ідеями людей, коло власних звужень. Перед тим як дізнатися його, ви є інтелектуальною пігми. Хліб думки знижується таким же чином, як рухливість тіла без вправ і розтягування.

Якщо ви не знаєте, що ви йдете на тебе. Я читаю багато речей і все ще не встигнути навігуватися. Якщо ви не прочитаєте одну або дві книги, десятки журналів, кілька газет, і кілька бюлетенів на тиждень, ви будете скоро запади. І тепер люди, які говорять вам, розуміють, що ви є викопом.

(4) Якщо у вас є діти, необхідно встановити хороший приклад. Нехай вони бачать те, що ви читаєте. Про те, що ви читаєте. Коли я був хлопчиком, ми проживали в екстремальній бідності протягом декількох років, тому всі ці роки, вся сім'я — батько, мати і я — один раз на тиждень пішов до бібліотеки, де ми витратили близько години. Ми обрали три або чотири книги, і ми читаємо та обговорюємо їх вдома. Тепер я віддаю перевагу піти в книжковий магазин, оскільки у мене є гроші і я хотів би мати книги. Я вдячний батькам за ті бібліотечні роки. Сьогодні для багатьох сімей, які замінять бібліотеку з поїздкою до кіно, ігрових автоматів або торгового центру.

Дан Кеннеді: "Управління часом"