Як жити 365 днів, купити тільки українську

Сьогодні це точно рік, і це час, щоб підбити основні результати.

р.

5 днів тому я пообіцяв, що весь рік я хотів би купити українську продукцію. У цей час експеримент набув неймовірну кількість інтерпретацій. Я нагадую вам умови.

Ми вважаємо поєднання двох чинників як української продукції: бренд, створеної в Україні (тобто Coca-Cola і Tampax не підходять), а також виробництва, розташованих в країні. Оскільки мій початковий експеримент був заснований виключно на curiosity, щоб дізнатися про стан підприємств і які вони виробляють, це умови, які ми вважаємо найбільш правильним. Крім того, Катя Венжик і я розумію, що вугілля, сільське господарство і дерево є всіма ресурсами нашої країни. Решта з Китаю або Італії :

Я не знаю, що це буде так важко і легко. Що чекає мене не побутова, як я очікуваний, але щоденні відкриття, робота детектива і логістика. Я познайомлюсь з неймовірною кількістю цікавих, розумних людей з горінням очей, закоханих у свою країну. Я не чекав масштабу інтересу до експерименту. Я не чекав багато моїх друзів і послідовників, щоб слідувати сайтам, які вони знайшли. На жаль, я не чекав телевізійної версії та вечерю на 130 осіб (це все Delo. Помилки США :)

І тепер висновки.

В Україні з рідкісними винятками можна знайти практично все, що потрібно для життя. Весь рік. Якщо ви добре виглядають, то всі вироби будуть дуже гарною якістю не тільки в виконанні, але і в оформленні. Так, для мене людина, яка має можливість носити взуття Jimmy Choo і купити посуд для дому за межами Ikea, зовнішній вигляд дуже важливо!

Товарів у наявності: 15-30% дешевше, ніж аналогічні імпортні.

Основними конкурентами українського виробника є те, що Китай та світові бренди (також, за принципом, виготовлені з Китаю). Спогади? Вони всередині країни. ІХО. Оскільки ті ж дитячі підгузники, або, наприклад, безфосфатні миючі засоби з великою складністю вводять роздрібні ланцюжки. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Не можна купити в окремих магазинах.

Найлегше знайти українську продукцію в регіонах – на ринках і невеликих магазинах. Насправді, де виробники простіше вводити. Але щось модне і модне – одяг, взуття, ювелірні вироби – простіше знайти онлайн.

Більшість виробників (особливо взуття) мають відмінне розуміння процесу, хорошої технології та відмінної якості. Але не існує смаку і дизайнера у виробництві. Саме тому, наприклад, трикотаж (і часто заводське взуття) українського виробництва важко змусити себе купувати, і ви можете носити його тільки якщо ви перевищили 65 років, ви втратили чоловіка-сім'яно-дегу в один день, припинили ріжучі волосся і фарбування коренів, і у всіх вас є 6 соток саду. Так, де - так, ви можете. Немає інших місць.

Ну, щоб сказати, що 80% виробників повинні змінити сайти, етикетки, упаковка – Я дійсно втомився, і це нічого нового. Але вірити мене, дорогі підприємці, як тільки ви платите один раз не дуже багато грошей на фотографа і зйомки стиліста, і ваш бренд (логічна, етикетка, упаковка і т.д.) висловить те, що ви хочете сказати з вашої роботи, ваші продажі підуть різко. Деякі з них стануть знаком любові. Безсумнівно, необхідно наймати професіоналів – топ-менеджери, фінанці, маркетологи, PR-спеціалісти, копірайтери, дизайнери, розробники сайтів. І не намагайтеся робити весь цикл самостійно, так як часто справа зараз.

В Україні ви можете знайти неймовірне виробництво для нашого регіону: вирощування устриць, хірургів, бананів, маслин, чаю, виготовлення арахісу вершкового масла, джемона та віскі. Українці люблять довести, що вони можуть зробити все, крім брендингу.

Моє життя змінилося в неймовірному вигляді. Рік тому я думав, що все, що я повинен зробити, були тестові продукти. І я знайшов 300 неймовірних історій людей, які люблять цю країну, і хто цікавиться життям і створенням! Хто з них став моїм друзям. Хтось, навпаки, дивиться на трюк, як до чого я був так. Але тепер я знаю, що якщо людина має мрію, він робить те, що він любить, то навіть з $ 2-4 тис. і тільки ви можете зробити дивовижні речі, які люди люблять. До речі, 4000 доларів – середня кількість початкового капіталу більшості українських виробників (малих і середніх підприємств), з яким не просто бізнес, але виробництво було запущено.

Що не виробляється в нашій країні?

Список можна знайти тут. Ми не робимо джинси, наприклад. Або ж, вони пришивають на заводі в Кривому Розі. Завод сказав у телефонному дзвінку, що все на заводі - технології, обладнання, матеріали та гроші - був Австрійцем. На внутрішньому ринку ці джинси не падають, виробництво України не вважається. Ми не пришиваємо засмаги і не робимо сонцезахисні окуляри в пластикових і металевих каркасах.

Або жіночі колодки. У Білорусі, наприклад, вони вже давно навчалися не тільки зробити їх, але і продати їх нам. Ми не маємо невеликого виробничого об’єкту. Хоча ті ж діалки ми виробляємо.

Ми не робимо з технологією. Пилососи, сошники і телевізори, які перед розпадом СРСР і в дев'ятидесятах були виготовлені / намагалися виробляти на наших підприємствах, більше не проводиться.

Звичайно, ми не маємо власної червоної ікрою, оливкової олії, кашеміра, майже немає канцелярії (хоча кілька років тому кілька заводів намагалися встановити їх виробництво). У нас є свічники, які одноразово виготовляють страви, і практично не ганчірні заводи. Майже все обладнання, яке зібране в країні, виготовлене з зарубіжних компонентів. Легка промисловість становить 98% на основі зовнішньої сировини. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Але в будь-якому випадку я переконаний, що торгові марки винайдені на території України, а також виробництві, розташованих тут, створюють не тільки робочі місця, але й зміцнюють економіку в одному або іншому випадку. Це менше шкоди для навколишнього середовища.

Що буде залишатися з мною?

Я точно не бачу точку зміни деяких українських товарів до імпортних аналогів. Наприклад, човни з Качоровської, глянцевого губи від Diva, Anabel Arto tights, LCF нігті поліроли, фризманові пальто, безфосфатні пральні порошки та миючі засоби, страви Біол. Все, що дуже легко купити і просто не хочеться змінити, адже якість і ціна я 100% задоволений.

Що я шкодую?

Я не пишу частіше, майже кожен день, тому що я мав нові відкриття кілька разів на день. Я не встигав подорожувати по всій країні. Що іноді я скинув більше, ніж я міг, і не весь запланований час. Я шкодую, що я не зробив більше, ніж я зробив.

Що далі?

Революція зробила свої корективи до мого експерименту. І Катя Венжик і я навіть не згодні, що написання радісних матеріалів про наступне відкриття не дуже правильним щодо інтересів тих, хто захистить право жити в нормальній країні і страждає на неї. Ми будемо раді поділитися найближчим часом.

Я продовжую блог про всі українські виробництва, які я шукаю, а точніше, що зараз знаходить мене в самих несподіваних місцях. У блозі буде новий розділ «Сімейний бюджет» - про те, де можна заощадити гроші, купуючи продукцію українського виробника, особливо якщо ви працюєте мати трьох дітей.

У вівторок і четверга в інтервалі від 8,15 до 8,30 на каналі «Україна» можна подивитися телевізійну версію блогу (і пізніше тут, на сайті, огляд), за якою окрему подяку всім виробникам виробництва «TelePro» за бджільництво в мене і окрему «щадку» відео версії Наталії Емченко. У програмі «Ранок З України» я не тільки розповім про українські товари, але й перевіряю їх так жорстоко, що навіть найсерйозніші скептики зможуть переконатися, що «за те, що в звичайному житті вони можуть бути використані. й

Як я пообіцяв, буде сайт з усіма адресами, паролями, зовнішніми виглядами, є книга - керівництво по країні, дуже скоро. І в найближчому майбутньому - другий український вечеря з новими цікавими кейсами та дегустацією продукції.

В той же час. Так, я збираюся до Італії, щоб відсвяткувати День Святого Валентина. І, звичайно, я буду там покупка : Хоча, щоб бути чесною, я не можу сказати, що я дійсно, дійсно хочу все. Майбе вино і сир. Ну, незважаючи на пилку, я куплю uggs, тому що я так холодний на комплекті.

І так, в цьому році всі товари були придбані власними грошима. Фотографи: Delo.UA. Подорожі витрати є покровниками, які хочуть залишатися анонімними.

Звичайно, мій експеримент не був 100% чистою – після того, як я пішов за кордоном на ділові поїздки (і пізнати їх буржуаські сніданки), купив касмерний шарф під час депресії приблизно через півроку, і використовував мій старий телефон і комп'ютер з трохи яблуком на кришці. Але навіть у цій формі, зовсім інша Україна відчинила до мене особисто, щоб я не підозрював. Я може бути хобі (як більшість моїх друзів).

Я дуже вдячний всім, хто вірив у мене і допоміг мені весь цей час. Кате Венджик – для того, щоб бути не тільки редактором, але і психологом, коли я втомився жити на поїздах весь час, почули неприємні лінії в спині і просто не встигав час. Яр Рубіс - для того, щоб надати нам можливість з Катя, щоб реалізувати все, що ми бажали, і стала одним з найгарніших послідовників експерименту, висаджуючи всю сім'ю на ньому. Моя улюблена Алушка Шевчук, без якої половина перевірених продуктів ніколи не досягла мене, Іре Куксе і Гале Мельник - застрахованої Алли, коли вона вже знизила ноги; вся агенція PillarPR - тільки для того, щоб змусити все і допомогли дуже багато. До всіх, хто прийшов з фотографіями міток, кажучи "на вигляд, я знайшов це для вас" і тим, хто написав на Facebook і на всі доступні листи. Особливо доторкнувшись двох друзів, які протягом годин мого посту на FB принесли SLR камери з словами «наскільки вам потрібно». А ще одна неймовірна людина, яка тримає руку, підтримує, допомагає і дуже гордість мене.

ЗАМОВИТИ

Всі записи, зроблені протягом року, можна переглянути за посиланням delo.ua/business/made-in-ukraine/ Всі імена брендів натискаються і призводять до сайтів виробників.

Юлія Савостіна

delo.ua/бізнес/kak-prozhit-365-dnej-pokupaja-tolko-ukrainskoe-227129/?updated_new=1392398782