2834
Виставка воєнних інновацій п’яти Centuries у Відні
У Віденському військовому музеї історії відбулася виставка «Мілітарні інновації п’ятисотників». Автор фотозвіту сьогодні вдалося відвідати цю унікальну виставку. траншейний бордюр з першої світової війни.
Ідентифікація багатьох зразків викликала мені певні труднощі і я спробував знайти докладну інформацію про виставку в Інтернеті, але крім декількох фото з офіційного прес-релізу немає нічого. Тому я можу сказати, що всі фото нижче унікальні, і ви знайдете інші фотографії з цієї виставки.
Виставка починається з макета столу лікаря Австро-Угорської армії, ймовірно, символізуючи те, що все, що ви побачили далі, було створене для знищення людей.
р.
Манеквін Austrian PMV атаки літака в захисній кулі і з броньованим шоломом, поруч з ним є протитанкова гвинтівка "Mauser Tankgewehr M1918" - перший антитанковий пістолет в історії світу.
Унікорн і моделі різних видів зношених гармат - багатобарвні, двобарвні і трибарельні, XVI-XIX ст.
Ліворуч:
Зброя з комбінованою системою замикання кремнію Монтекуколі, калібру 18.5 мм, 1690.
* Стаціонарний драгоновий карбід M1770 з силіконовим замком системи Crespi, калібром 18.3 мм.
Ім'я * Повітряна гвинтівка "Windbüchse" система Girandoni M1779, калібр 11.5 мм.
Я не можу сказати нічого більше про це.
Ліворуч:
* Проточний пістолет для офіцерів французьких дитячих полків.
* прототип арматури ягера з капсулним магазином, калібром 13.9 мм, 1820.
Ім'я * Прототип швейцарської системи піхоти Milbank-Amsler, калібр 17.8 мм, 1860-ті рр.
* Прототип гвинтівки князя, 10.5 мм калібр, 1850-ті рр.
Ім'я * Прототип брекет-навантажувача Lindner, калібр 13.9 мм, 1860-ті рр.
* Система гакера прототипу Ліндер, калібр 13.9 мм, 1867.
* Прототип арматури ягера з вихлопним затвором, 15 мм калібр, 1867.
Прототип sapper капсульна гармата-kirk система Archduke Maximilian, калібр 17.8 мм, 1827.
Вгору:
Прототип кінного пістолета з запобіжником серпеньневої системи, калібру 16.9 мм, 1851 р.
Ім'я * Випробувано з прототипом кінно-курортної системи Ferdinand Früwirth, 15 мм калібр, 1861.
* Кавалійний пістолет з сидінням M1851 Августинна система, калібр 16.9 мм.
* Прототип кінно-курортний пістолет з системою шемполу Фердинанд Фрайворт, калібр 16.9 мм, 1861.
Карткова картка Gatling - одна з перших прикладів кулемета.
р.
Mitrallesa (картилер) Montigny в 1870 році.
р.
Зарядний апарат для магазину Montigny's Mitrallaise.
Право наліво:
* Випробування гвинтівки з британської гвинтівки, 1863-1866.
* Прототип брекетно-навантажувачева гвинтівка, виготовлена з бортової гвинтівки системи Лоренц, калібру 11 мм, 1865 р.
* Прототип Niger і Engel-Wine системи, 11 мм калібр, 1860.
* Прототип Niger і Engel-Wine системи, 11.2 мм калібр, 1860.
* Ще один прототип системи Niger і Engel-Wine, 11.2 мм калібр, 1860.
* Прототип брекет-навантажувач невідомої системи, калібр 17.6 мм, 1860.
р.
У верхньому ряді є різні прототипні шоломи для офіцерів Драгону та Кірасіра полків австрійської армії (к.к. Армє), всі від 1850 р. У нижньому ряду різні зразки сланки (Тшапка хутро Уланена) приватних осіб і офіцерів Астро-Угорської армії (к.к.н.) всіх від 1876 р.
Установки для запуску ракет, справа - це установка для запуску 12-парних ракет системи Gele (Hale) калібру 7,5 см, 1860 р.
Різні зразки ракет, розроблених Вільямом Геле, 1860 р.
6-парна ракета М1864 12 см калібру і установка для її запуску.
. 3-кутний гірський пістолет M1861 Lenka система.
, Україна
Верстат для проведення або проведення на мулі частин гірського пістолета М1861.
р.
Ліворуч:
* Випробувано прототипу системи Шульгоф, 8 мм калібру, 1882 р.
* Прототип гвинтівки Питальського калібру 11.2 мм, 1890 р.
* Прототип системи пульверизатора Шульгоф, калібр 11 мм, 1882.
* Прототип болтової системи Шульгоф з розміщенням магазину в бат, калібрі 11.2 мм, 1882 р.
* Прототип системи водовідведення Шульгоф, 8 мм калібр, 1882.
р.
Різні зразки артилерійських боєприпасів XIX ст.
гармата на сталевих перевезеннях другої половини XIX століття і різних зразків захисних кірасів.
Захисні кулі першої світової війни (?), одна з яких відступається від прямого удару.
Модель навчання кулемета М.07/12 Schwarzlose.
р.
Прототип алватора-Dormus кулемета, 8 мм калібр, 1893.
Експериментальний 8-см полігон М99.
Ліворуч:
* Прототип риттера фон Юрницького штепсельної гвинтівки, 8 мм калібр, 1887.
* Прототипування системи пульверизатора Petri та Buchmulner, 8 мм калібр, 1890.
* Прототип болт болт болт ковпачок, калібр 11.2 мм, 1888.
* Manlicher M1885 болт, 11 мм калібр.
* Прототип штепсельної системи Manlicher, 8 мм калібр, 1908.
* Прототип самозавантаження гвинтівки M1892 система Манличер, калібр 6.5 мм.
* Прототип М1914 об'єднана гвинтівка, калібр 7 мм.
* Прототип М1915 об'єднана гвинтівка, калібр 8 мм.
Центральні експонати виставки: поворотний сферичний проект M1854 для гладких гармат 10,5 см калібру та першого самозавантажувального пістолета системи Lauman 8 мм калібру.
Зліво вправо з верху донизу:
Ім'я * Прообразний револьвер системи Peeper, 8 мм калібр, 1897.
* Прототип револьвер з бічним запаленням невідомої системи, калібр 11.6 мм, 1860-ті рр.
Прототип самозавантаження пістолетної системи Roth Creek, 8 мм калібр, 1895.
* Прототип самозавантажувальний пістолет M1894 Система Salvator-Dormus, калібр 8 мм, 1895.
Ім'я * Ще один прототип револьвера системи Peeper, 8 мм калібр, 1897.
* Прототип самозавантажувальний пістолет C93 Система Борхард, калібр 7.65 мм, 1895.
Продовжуємо з попереднім фото зліва направо з верхньої частини донизу:
* Прототип самозавантаження пістолетної системи Паслер і Сейдле, калібр 7,5 мм, 1887.
Прототип самозавантаження пістолетної системи Манліхер-Вінкер, калібр 7.63 мм, 1894-1897.
* Prototype револьверна система Rust і Hesser, 8 мм калібр, 1900-ті рр.
* Прототип самозавантаження пістолетної системи Schulhof, калібр 9 мм, 1884.
* Прототип самозавантажувальний пістолет M1894 Система Salvator-Dormus, калібр 8 мм, 1897.
* Прототип тривалого самозавантаження пістолета M1907 система Roth Creek, калібр 8 мм.
* Прототип самозавантажувальний пістолет системи Schoenberger, калібр 8 мм, 1888.
р.
Фронтальні саморобні дерев'яні ракетні пускачі, всі вони від 1915 р. На низу зліва є прототипом різак для продувного дроту для маляра.
траншейні брекети для тісного бою Першої світової війни, як і раніше відомі тут як «Моргенстерн».
Різні приклади фламерів з Першої світової війни.
Під час Першої світової війни імпровізований австрійський вимикач.
3610Р. 4200Р.
Експериментальний гірський осейтер L11/V, калібр 10.4 см, 1912.
Прототип впроваджений кулемет Ignaz Schrnickitz, виготовлений на основі стрілецької гвинтівки M1888/90 Система Манлихер, калібру 8 мм, 1915 р.
Зразок самозавантаження гвинтівки - ?) на основі маляра, 1915 р. У гвинтівці є водозварений корпус, верхній магазин і система важелів для швидкого перевантаження і спуску.
5397554
Вище, прототип з імпровізованої машинної гармати, виготовленої на основі мотострілецької гвинтівки М1895, 1915 р.
І ще один експериментальний зразок кулемета (самостійна гвинтівка - ?) з водяним охолодженням на основі мотострілецької гвинтівки, 1915 р.
Вище є різними прототипами захисних шоломів Австро-Угорської армії 1915-1917, нижче - зразки спрощеного ератзового обладнання другої половини Першої світової війни.
7см гірський пістолет М9.
Р
Експериментальний зразок поля 9.5 см, якіца, 1914.
Мобільний броньований і компактний траншейний розчин Першої світової війни.
Різні прототипи уніформ і головки Австро-Угорської армії 1917 р.
Експериментальні зразки нової інвентаризації Австро-Угорської армії 1917 р.
Прототипи сталевих шоломів для Австро-Угорської армії, 1914-1917 рр.
Різні прототипи емблем для сталевих шоломів.
Експериментальний 44-мм стрілецького пістолета був побудований в 1934 році.
4.7 см протитанкової гармати М35 раз 1-ї республіки.
Еволюція австрійської форми, зліва направо:
Kittel M1916 персонал-feldfebel Volkswehr, 1919 р.
кошеня офіцера 1-ї республіки.
Австрійський кітель з нотаріусом Третього Рейча, який використовувався в м. Вермахту протягом декількох років після Аншлуса Австрії.
р.
прототип броньованого бронетранспортера А1 "Саурер".
Зразок легкий танк SK-105 "Кірасір".
Габаритний зображення
Сучасні моделі стрілецької зброї.
StG.77 або Steyr AUG (Armee Universal Gewehr)
Проточна гвинтівка на основі карбіду Mauser 98k для газового патрона, 1977.
Захисні шоломи австрійської армії з слідами експериментальної стрільби на їх проникнення.
Апаратна гармата MG-74 та її модифікована заглушка Beretta.
Випробувано прототип оздоблювального броньованого бронетранспортера OAF.
71
Експериментальні зразки віспи австрійських ЗС, в центрі - перший зразок ковпачок гірських гвинтівок 2-ї республіки з характерною «австрійською веслою» на зеленій підкладці і перетворилася в «реверсійну» сторону.
Важкий снайпер МК3 "Чета", калібр 12.7 мм.
Габаритний зображення
І, нарешті, сучасна форма і зброя австрійської армії, в центрі - важка снайперська гвинтівка M82 A1, калібр 12.7 мм.
Джерело: reibert.livejournal.com
Ідентифікація багатьох зразків викликала мені певні труднощі і я спробував знайти докладну інформацію про виставку в Інтернеті, але крім декількох фото з офіційного прес-релізу немає нічого. Тому я можу сказати, що всі фото нижче унікальні, і ви знайдете інші фотографії з цієї виставки.
Виставка починається з макета столу лікаря Австро-Угорської армії, ймовірно, символізуючи те, що все, що ви побачили далі, було створене для знищення людей.
р.
Манеквін Austrian PMV атаки літака в захисній кулі і з броньованим шоломом, поруч з ним є протитанкова гвинтівка "Mauser Tankgewehr M1918" - перший антитанковий пістолет в історії світу.
Унікорн і моделі різних видів зношених гармат - багатобарвні, двобарвні і трибарельні, XVI-XIX ст.
Ліворуч:
Зброя з комбінованою системою замикання кремнію Монтекуколі, калібру 18.5 мм, 1690.
* Стаціонарний драгоновий карбід M1770 з силіконовим замком системи Crespi, калібром 18.3 мм.
Ім'я * Повітряна гвинтівка "Windbüchse" система Girandoni M1779, калібр 11.5 мм.
Я не можу сказати нічого більше про це.
Ліворуч:
* Проточний пістолет для офіцерів французьких дитячих полків.
* прототип арматури ягера з капсулним магазином, калібром 13.9 мм, 1820.
Ім'я * Прототип швейцарської системи піхоти Milbank-Amsler, калібр 17.8 мм, 1860-ті рр.
* Прототип гвинтівки князя, 10.5 мм калібр, 1850-ті рр.
Ім'я * Прототип брекет-навантажувача Lindner, калібр 13.9 мм, 1860-ті рр.
* Система гакера прототипу Ліндер, калібр 13.9 мм, 1867.
* Прототип арматури ягера з вихлопним затвором, 15 мм калібр, 1867.
Прототип sapper капсульна гармата-kirk система Archduke Maximilian, калібр 17.8 мм, 1827.
Вгору:
Прототип кінного пістолета з запобіжником серпеньневої системи, калібру 16.9 мм, 1851 р.
Ім'я * Випробувано з прототипом кінно-курортної системи Ferdinand Früwirth, 15 мм калібр, 1861.
* Кавалійний пістолет з сидінням M1851 Августинна система, калібр 16.9 мм.
* Прототип кінно-курортний пістолет з системою шемполу Фердинанд Фрайворт, калібр 16.9 мм, 1861.
Карткова картка Gatling - одна з перших прикладів кулемета.
р.
Mitrallesa (картилер) Montigny в 1870 році.
р.
Зарядний апарат для магазину Montigny's Mitrallaise.
Право наліво:
* Випробування гвинтівки з британської гвинтівки, 1863-1866.
* Прототип брекетно-навантажувачева гвинтівка, виготовлена з бортової гвинтівки системи Лоренц, калібру 11 мм, 1865 р.
* Прототип Niger і Engel-Wine системи, 11 мм калібр, 1860.
* Прототип Niger і Engel-Wine системи, 11.2 мм калібр, 1860.
* Ще один прототип системи Niger і Engel-Wine, 11.2 мм калібр, 1860.
* Прототип брекет-навантажувач невідомої системи, калібр 17.6 мм, 1860.
р.
У верхньому ряді є різні прототипні шоломи для офіцерів Драгону та Кірасіра полків австрійської армії (к.к. Армє), всі від 1850 р. У нижньому ряду різні зразки сланки (Тшапка хутро Уланена) приватних осіб і офіцерів Астро-Угорської армії (к.к.н.) всіх від 1876 р.
Установки для запуску ракет, справа - це установка для запуску 12-парних ракет системи Gele (Hale) калібру 7,5 см, 1860 р.
Різні зразки ракет, розроблених Вільямом Геле, 1860 р.
6-парна ракета М1864 12 см калібру і установка для її запуску.
. 3-кутний гірський пістолет M1861 Lenka система.
, Україна
Верстат для проведення або проведення на мулі частин гірського пістолета М1861.
р.
Ліворуч:
* Випробувано прототипу системи Шульгоф, 8 мм калібру, 1882 р.
* Прототип гвинтівки Питальського калібру 11.2 мм, 1890 р.
* Прототип болтової системи Шульгоф з розміщенням магазину в бат, калібрі 11.2 мм, 1882 р.
* Прототип системи водовідведення Шульгоф, 8 мм калібр, 1882.
р.
Різні зразки артилерійських боєприпасів XIX ст.
гармата на сталевих перевезеннях другої половини XIX століття і різних зразків захисних кірасів.
Захисні кулі першої світової війни (?), одна з яких відступається від прямого удару.
Модель навчання кулемета М.07/12 Schwarzlose.
р.
Прототип алватора-Dormus кулемета, 8 мм калібр, 1893.
Експериментальний 8-см полігон М99.
Ліворуч:
* Прототип риттера фон Юрницького штепсельної гвинтівки, 8 мм калібр, 1887.
* Прототипування системи пульверизатора Petri та Buchmulner, 8 мм калібр, 1890.
* Прототип болт болт болт ковпачок, калібр 11.2 мм, 1888.
* Manlicher M1885 болт, 11 мм калібр.
* Прототип штепсельної системи Manlicher, 8 мм калібр, 1908.
* Прототип самозавантаження гвинтівки M1892 система Манличер, калібр 6.5 мм.
* Прототип М1914 об'єднана гвинтівка, калібр 7 мм.
* Прототип М1915 об'єднана гвинтівка, калібр 8 мм.
Центральні експонати виставки: поворотний сферичний проект M1854 для гладких гармат 10,5 см калібру та першого самозавантажувального пістолета системи Lauman 8 мм калібру.
Зліво вправо з верху донизу:
Ім'я * Прообразний револьвер системи Peeper, 8 мм калібр, 1897.
* Прототип револьвер з бічним запаленням невідомої системи, калібр 11.6 мм, 1860-ті рр.
Прототип самозавантаження пістолетної системи Roth Creek, 8 мм калібр, 1895.
* Прототип самозавантажувальний пістолет M1894 Система Salvator-Dormus, калібр 8 мм, 1895.
Ім'я * Ще один прототип револьвера системи Peeper, 8 мм калібр, 1897.
* Прототип самозавантажувальний пістолет C93 Система Борхард, калібр 7.65 мм, 1895.
Продовжуємо з попереднім фото зліва направо з верхньої частини донизу:
* Прототип самозавантаження пістолетної системи Паслер і Сейдле, калібр 7,5 мм, 1887.
Прототип самозавантаження пістолетної системи Манліхер-Вінкер, калібр 7.63 мм, 1894-1897.
* Prototype револьверна система Rust і Hesser, 8 мм калібр, 1900-ті рр.
* Прототип самозавантаження пістолетної системи Schulhof, калібр 9 мм, 1884.
* Прототип самозавантажувальний пістолет M1894 Система Salvator-Dormus, калібр 8 мм, 1897.
* Прототип тривалого самозавантаження пістолета M1907 система Roth Creek, калібр 8 мм.
* Прототип самозавантажувальний пістолет системи Schoenberger, калібр 8 мм, 1888.
р.
Фронтальні саморобні дерев'яні ракетні пускачі, всі вони від 1915 р. На низу зліва є прототипом різак для продувного дроту для маляра.
траншейні брекети для тісного бою Першої світової війни, як і раніше відомі тут як «Моргенстерн».
Різні приклади фламерів з Першої світової війни.
Під час Першої світової війни імпровізований австрійський вимикач.
3610Р. 4200Р.
Експериментальний гірський осейтер L11/V, калібр 10.4 см, 1912.
Прототип впроваджений кулемет Ignaz Schrnickitz, виготовлений на основі стрілецької гвинтівки M1888/90 Система Манлихер, калібру 8 мм, 1915 р.
Зразок самозавантаження гвинтівки - ?) на основі маляра, 1915 р. У гвинтівці є водозварений корпус, верхній магазин і система важелів для швидкого перевантаження і спуску.
5397554
Вище, прототип з імпровізованої машинної гармати, виготовленої на основі мотострілецької гвинтівки М1895, 1915 р.
І ще один експериментальний зразок кулемета (самостійна гвинтівка - ?) з водяним охолодженням на основі мотострілецької гвинтівки, 1915 р.
Вище є різними прототипами захисних шоломів Австро-Угорської армії 1915-1917, нижче - зразки спрощеного ератзового обладнання другої половини Першої світової війни.
7см гірський пістолет М9.
Р
Експериментальний зразок поля 9.5 см, якіца, 1914.
Мобільний броньований і компактний траншейний розчин Першої світової війни.
Різні прототипи уніформ і головки Австро-Угорської армії 1917 р.
Експериментальні зразки нової інвентаризації Австро-Угорської армії 1917 р.
Прототипи сталевих шоломів для Австро-Угорської армії, 1914-1917 рр.
Різні прототипи емблем для сталевих шоломів.
Експериментальний 44-мм стрілецького пістолета був побудований в 1934 році.
4.7 см протитанкової гармати М35 раз 1-ї республіки.
Еволюція австрійської форми, зліва направо:
Kittel M1916 персонал-feldfebel Volkswehr, 1919 р.
кошеня офіцера 1-ї республіки.
Австрійський кітель з нотаріусом Третього Рейча, який використовувався в м. Вермахту протягом декількох років після Аншлуса Австрії.
р.
прототип броньованого бронетранспортера А1 "Саурер".
Зразок легкий танк SK-105 "Кірасір".
Габаритний зображення
Сучасні моделі стрілецької зброї.
StG.77 або Steyr AUG (Armee Universal Gewehr)
Проточна гвинтівка на основі карбіду Mauser 98k для газового патрона, 1977.
Захисні шоломи австрійської армії з слідами експериментальної стрільби на їх проникнення.
Апаратна гармата MG-74 та її модифікована заглушка Beretta.
Випробувано прототип оздоблювального броньованого бронетранспортера OAF.
71
Експериментальні зразки віспи австрійських ЗС, в центрі - перший зразок ковпачок гірських гвинтівок 2-ї республіки з характерною «австрійською веслою» на зеленій підкладці і перетворилася в «реверсійну» сторону.
Важкий снайпер МК3 "Чета", калібр 12.7 мм.
Габаритний зображення
І, нарешті, сучасна форма і зброя австрійської армії, в центрі - важка снайперська гвинтівка M82 A1, калібр 12.7 мм.
Джерело: reibert.livejournal.com