Неймовірні пригоди Мінська на Олімпійських іграх в Сочі. Частина 2

Студенти Мінського університету, які пішли на Олімпіаду, як волонтер продовжує говорити про свої пригоди в Сочі.
Тут можна знайти першу частину.

Після того, як я був більш-менш знайомим з життям волонтерського життя, я мав би познайомитися з гірськолижним і біатлонним комплексом «Лаура». На цьому Олімпійському майданчику я призначила. Комплекс розташований на висоті 1300 метрів над рівнем моря, біля відомого гірськолижного курорту «Красна Поляна», де президенти Білорусі та Росії люблять весело провести час і обговорити перспективи нових кредитів.

Шлях від берегового кластера, в якому я живу в Лаура не дуже близько. В цілому, займає 2-2,5 години і включає три пересадки. Волонтери можуть використовувати безліч маршрутів системи Олімпійського транспорту. У моєму випадку транспортні категорії WF (сила роботи) та ТМ (транспортні засоби) безкоштовні. Перший транспорт абсолютно всіх, хто має акредитацію на роботу в іграх і постійно перевантажується. Працівники – волонтери, журналісти, охоронці, судді та звичайні безкоштовні вантажоперевезення без акредитації, які не хочуть платити за державний транспорт цілодобово. Для автобусів на маршрутах ТМ, вони набагато зручніше і просторіше, так як для своїх салонів відкривається тільки журналістам і волонтерам з функцією преси. Що я насправді є. Для того, щоб бути певними, мій роль звучить як помічник преси. А ще далі.

По-перше, покажіть про себе Лаура. Назва була надана йому біля гірської річки, ім'я якого, в свою чергу, асоціюється з дотику легенди. Але нібито, один раз в цих місцях жив молоду красиву дівчину, названу Лаура, яка бажала подружити старий Кавказький збочення проти неї. В результаті дівчина віддала перевагу смерті життя з нелюбленим чоловіком і закинув себе з розпаду в появу гірського потоку. Він був, хто вказав пам'ять нещастяної дівчини. Тепер, разом з річкою, це робиться гірськолижним і біатлонним комплексом, побудованим на Олімпійських іграх Сочі.

Після того, як волонтери та журналісти знайдуть на контрольну точку «Лаура» та проходять необхідні перевірки, вони чекають 12-хвилинна поїздка на авто. У процесі підйому кілька разів кладуть вуха, а іноді важко дихати. Тіло швидко адаптується до висоти. Чим вище ви сходження на гори, тим нижче температури і снігу. У с. Волонтера (як і на всій узбережжі Сочі) сніг не існує, а погода нагадує типовий Мінський вересень. І тільки коли ви знайдете себе в горах, ви раптом усвідомите, що це лютий, а Олімпійські ігри не літо, але взимку.

3250Р. 3700Р.

р.

Після виїзду з салону фрікулярних відвідувачів Лаура мають два способи. Ви можете пройтися до біатлону і лижного траси минулі красиві халатні будинки, в яких розташовані багато команд, в тому числі Білоруська. Білоруськи живуть в одному будинку, як українські спортсмени.

92459829

Прогулянка дорогами і прес-центром непросто. Люди, які не звертають уваги до свого фізичного стану, навряд чи долають його без проблем, тому що ви повинні підійти під гідним нахилом. Навколо дороги є знаки з надихаючими написами, які підняли мораль втомлених туристів.
Ще одним варіантом є маршрутний автобус, який доставить всім від фрікулярних до місць відпочинку інфраструктури. Не існує сильної різниці від звичайного мікроавтобуса міста, крім того, ніхто не доторкнувся до плеча і просить перенести гроші на подорожі. Подорож на маршруті займає буквально три хвилини, але якщо ви поїдете за межі водія, ці три хвилини будуть незабутніми. Зігзаг, що деякі маршрутизатори напишіть на круті гірські дороги, викликають незрівняні емоції - різновид суміші жахів і захоплення. До тих пір, поки ви починаєте отримувати нудоту.
Всі волонтери при заїзді на об’єкті необхідно «пошукати». Чекін – сканування штрих-коду та реєстрації волонтера на робочому місці. Якщо це формальність не спостерігає і не реєструє прибуття на об’єкт таким чином, волонтер буде зарахований відсутністю зсуву, який загрожує неприємними наслідками.

У номері для перевірки можна взяти безкоштовну пляшку води, вироблену одним з офіційних спонсорів Олімпіади. На території волонтерського їдальня надаються інші напої. У той же час в сусідньому кейок для глядачів ціна цих напоїв досягає нереального 80 рублів. Для порівняння: в звичайному продуктовому магазині пляшки 0,5 л клани можна придбати за 40-45 рублів.

Як я сказав, що моя робота як прес-консультант. Що це таке? На ранні дні це питання не було легко займатися, тому що на об’єкті немає роботи. Ми були надані класи, які не дуже пов'язані з нашими безпосередніми обов'язками, такими як установка металевих парканів в зоні змішування. У прес-центрі Лаура вже зібралися прес-центри. Багато хто мав бути забезпечений графіками навчання, конкурсами та іншими даними. Ми також мали можливість організувати кілька прес-конференцій, де відбувалися презентації лижних та біатлонних команд. Коли розпочато перший конкурс, багато волонтерів, в тому числі себе, були обов’язковими для акредитованих журналістів і переконалися, що ніхто не отримав. Для преси, які пропонують гарний вигляд стадіону біатлону і стрільби, був ставок. Одна людина навіть представила себе в якості офіцера ФСБ і заявила, що збереження зони змішувача безпечно. Але сміливий хлопець з звичайною акредитацією волонтерів не надала ніяких документів, що підтверджують цей факт, і тому пішов у ліквідацію загрози тероризму в іншому місці.

Суворість прийому до зони змішувача не виникло з нуля. Це те, що місця в ній були придбані провідними світовими медіа для багатьох грошей. Якщо хтось надходить тут і бере ексклюзивну фото або знімає приховану інтерв'ю камери з спортсменом, а потім публікує її, багатомільйонно-долларові позови до організаційного комітету Олімпіади не можна уникнути.
Робота в зоні міксу під час перегонів передбачає не тільки перевірку журналістських акредитацій. Волонтери іноді виступають перекладачами. Багато біатлети, непарно достатньо, мають труднощі з англійською мовою і можуть говорити тільки рідну мову. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Таким чином, волонтери часто виступають в якості посередників у зв’язку з російськомовними ателетами та англомовними ручками. лінгвістична проблема існує тільки в зоні міксу. Для прес-конференції «Лаура» передбачено одночасну систему інтерпретації на чотирьох мовах, завдяки чому є атмосфера взаєморозуміння.

151381

У нас є кілька іноземців. Це німецький Михайло, для якого Олімпійські ігри Сочі знаходяться далеко від першої на своєму волонтерському списку. Tomasz і Gabi є з Угорщини, які є подружжям. Томаш працює на угорському телебаченні як гірськолижний коментатор, а Габі – співробітник Міністерства спорту Угорщини. Я не знаю, чому ці люди пішли на Олімпіаду як волонтери. Тим не менш, в їх поведінці немає, Томаш і Габі дуже легко спілкуватися, дружні і дружні люди. Нарешті, британська благодійність, яка дивує щось схоже на Queen Elizabeth і працює в домашніх умовах як вчитель англійської мови. В осені, після навчання, що вона була обрана для роботи на Олімпійських іграх в Сочі, вона купила підручник російського підручника і почала вчитися його інтенсивно. Так ми отримуємо взаємовигідний обмін: ми навчимося з англійською мовою, і вона, спілкуючись з нами, практики російською мовою.

Волонтери не завжди працюють. Іноді доводиться відпочивати. 4 лютого відбулось урочисте відкриття Олімпійських ігор. Куратори, які подали нам квитки, негайно заборонені носити волонтерську форму для репетицій, взяти камери та мобільні телефони з ними. Я залишила все це добре у волонтерському селі. Але на приїзді в Фіш ( стадіон, де відбувається відкриття і закриття церемоній), виявилося, що майже кожен другий волонтер, який, як мені, отримав безкоштовний квиток на шоу, одяганий в різнокольорових формах і мав кілька телефонів з ним. На в'їзді ніхто не вибрав їх, ні зробив коментарі про форму. Так я шкодував, що мій рішення залишити всі гаджети в номері.

Для отримання до подіуму необхідно пройти три шнури для перевірки акредитації, з останніми з них утворилися величезний натовп. Причиною цього є закриття двох з чотирьох воріт стадіону. Важко сказати, чому це зроблено. На офіційному відкритті 7 лютого 2017 року на офіційному відкритті У будь-якому випадку, я потрапив до Риби тільки на час репетиції національних команд. Уся урочиста частина, доки не встигла бути проведена в лінії. Але загальне враження про шоу не зіпсувала його. Порівняти те, що я бачив на решетарі, з яким я дивився три дні пізніше на телебаченні, я прийшов до висновку, що багато моментів, які виглядають ефектно жити на стадіоні, виглядають абсолютно непомітно на телебаченні. Інші точно протилежні. Захоплення моментів репетиції церемонії відкриття на фото з явних причин не вдалося. Ви, ймовірно, побачите це все самі за останній п'ятниці. Для волонтерів, які проживають в нашому селищі, багато хто дивився на відкриття прямо в їдальні, де було встановлено кілька великих РК-моніторів.
Продовжити.

Джерело: people.onliner.by