Umberto Eco на чому нам потрібно розвивати пам'ять і чому її слабкість - наш криза

р.
Умберто Еко, італійський письменник і філософ, написав лист, який є як глибоким, так і глибоким. Це називається "Dear Grandson, дізнатися пам'ять". Основна ідея полягає в тому, що ми постраждаємо від поганої пам'яті і створюємо себе, замість тренування його, кішки у вигляді Google, гаджетів і різних веб-служб. Ми обмежуємо наше життя і ігноруємо досвід минулих поколінь. Ознайомитися з тим, що щось потрібно зробити з пам'яттю, і це не утилітаріанське питання, це питання розуміння світу і що відбувається в ньому. Це справа виживання!

Один день ви будете рости старі, але ви відчуєте, що ви проживали тисячі життів, так як якщо ви взяли участь у битві з Водоло, взяв участь у вбивстві Юліуса Цезара, відвідав місце, де Бертольд Шварц, змішування різних речовин в розчині в спробі отримати золото, випадково винайдені гармати і летять в повітря (і так він повинен!). І ваші друзі, які не хочуть збагачувати свою пам'ять, будуть жити тільки одне життя власних, монотонних і позбавлених великих емоцій.

Я хотів би розповісти вам про хворобу, яка влаштовує своє покоління і попереднє покоління, яке вже в університеті. Я говорю про втрату пам'яті.

Це правда, що якщо ви хочете дізнатися, хто Charlemagne або де Куала-Лумпур можна натиснути кнопку і миттєво дізнатися все з Інтернету. Якщо вам потрібно, але після отримання сертифіката, спробуйте запам'ятати його зміст, щоб не шукати ще раз, коли вам потрібно ці знання в школі, наприклад. Погана новина полягає в тому, що комп'ютер може відповісти на Ваше питання в будь-який час, коли ви згадуєте інформацію. Це явище можна порівняти з наступними: дізнаючись, що з однієї вулиці в іншу можна дістатися на автобусі або метро, який дуже зручний у випадку поспішання людина вирішує, що він більше не має йти. Але якщо ви зупинитеся ходьбою, ви станете особою, яка повинна переїхати в коляску. Я знаю, що ви граєте спорт і ви можете контролювати своє тіло, але назад до мозку.

Пам'ять як м'язи в ногах. Якщо ви перестаєте практикувати його, то станете флаббі, і ви станете ідіотом. Крім того, у нас є ризик отримання хвороби Альцгеймера у віці, і один спосіб уникнути цього неприємностей, щоб постійно здійснювати нашу пам'ять.

Це мій рецепт. Вивчіть коротку поему щоденно, так як ми робилися, коли були діти. Ви можете організувати змагання з друзями для найкращої пам'яті. Якщо ви не любите поезії, ви можете пам'ятати композицію футбольних команд, але ви повинні знати гравців не тільки команди Клубу Риму, але і гравців інших команд, а також їх композиції в минулі часи (імагніт, що я пам'ятаю імен гравців турінського клубу, які були на борту літака, який збито на Суперга-Хілл: Бакігулупо, Баларін, Марос і т.д.). Про те, хто краще пам'ятає зміст книг, які ви читаєте (який був на борту Іспаніола на квест, щоб знайти Острів скарбів?) Господи Треславні, Капітан Смолетт, д-р Живе, Джон Срібло, Джим... З`ясуйте, якщо ваші друзі запам'ятовують імена слуг трьох мускетерів і d'Artagnan (Гримад, Базін, Мускетон і Планчет) ... А якщо ви не хочете читати Три мандрівки (навіть, якщо ви не знаєте, що ви втратите), зробіть те ж саме з книгою, яку ви читаєте.

Відчувається, як гра, і це гра, але ви побачите голову, наповнену героями, оповіданнями і всілякими спогадами. Ви попросите, чому комп'ютер був колись називався електронним мозком. Це тому, що він був задуманий з мозку, але мозок людини має більше зв'язків, ніж комп'ютер. Мозок - це комп'ютер, який завжди з вами, його можливості розширюються в результаті вправ, а комп'ютер робочого столу після тривалого використання втрачає швидкість і через кілька років вимагає заміни. Тексти пісень, а це означає: І ваш мозок може тривати вас до 90, і дев'ятидесят, якщо ви практикуєте це, ви пам'ятаєте більше, ніж ви зараз. Це також безкоштовно.

Тоді є історична пам'ять, яка не пов'язана з фактами вашого життя або що ви читаєте. До того, як ви народилися.

Сьогодні, якщо ви їдете в кіно, ви повинні приїхати до початку фільму. Коли фільм починає, це так само, як ви ведете вручну, пояснюючи, що відбувається. У моєму день ви можете пройти в кінорежисер в будь-який час, навіть в середині фільму. До того, як ви прийшли, і ви повинні подумати про те, що сталося раніше. Коли фільм розпочався, ви можете побачити, чи правильно його реконструкція. Якщо вам сподобався фільм, ви можете знову зупинитися і дивитися його. Життя схоже на перегляд фільму в день. Ми народжуються в той час, коли багато подій відбувалися за сотні тисяч років, і важливо зрозуміти, що сталося до того, як ми народилися. Це краще зрозуміти, чому багато нових речей відбуваються сьогодні.

На сьогоднішній день школа (посередині власного читального кола) повинна навчати вас пам'ятати, що сталося перед вами, але це не добре. Різні опитування показують, що сьогодні молоді люди, навіть студенти університету, народжені в 1990 році, не знаю, або, можливо, не хочуть знати, що сталося в 1980 році, нехай тільки що відбулося 50 років тому. Статистика говорить про те, що коли молоді люди просять, хто Альдо Моро, вони кажуть, що він очолював Червоні породи, і він був загиблим членом цієї підземної лівої організації.

Діяльність Red Brigades залишатися таємницею багатьох, і вони були тільки присутніми на політичній сцені тридцять років тому. Я народився в 1932 році, десять років після того, як нац прийшов до влади, але я знав, хто прем'єр-міністр був в момент маршу на Римі. І сказав він про нього, щоб пояснити, як приплив і поганий цей міністр ("крадено Факт"), який був переселений Фашистами. Так, але я її знав. Але залишити шкільну сторону. Сьогодні молоді люди не знають жіночих кінематографістів двадцяти років тому, і я знав, хто Франческа Бертіні, які зірвали в німих фільмах двадцять років до того, як я народився. Можливо, це було тому, що я мучився через старі журнали, відварені в шафі нашого будинку. Я пропоную вам закрили старі журнали, тому що він допомагає зрозуміти, що сталося перед вами.

Чому так важливо знати про минуле? Тому що часто цей вид знань допомагає нам зрозуміти курс подій і, в будь-якому випадку, як знання композиції футбольних команд допомагає збагачувати нашу пам'ять.

Вважаю, що ви можете навчити пам'ять не тільки через книги і журнали, але і через Інтернет. Не тільки підходить для спілкування з друзями, але й для вивчення історії світу. Хто такі хіти і камісари? Якими були три кораблі Колумба? Коли динозаври ходять вимирання? Чи був шолом на нозі Арк? Яким був представник бука? А сто років тому, сьогодні є більше тигрів, ніж там. Що ви знаєте про Малі імперії? Хто сказав вам про неї? Хто був другою папою в історії? Коли було створено Mickey Mouse?

Я можу запитувати питання в певній мірі, і вони будуть чудовими темами для вивчення. Все це необхідно пам'ятати. Один день ви будете рости старі, але ви відчуєте, що ви проживали тисячі життів, так як якщо ви взяли участь у битві з Водоло, взяв участь у вбивстві Юліуса Цезара, відвідав місце, де Бертольд Шварц, змішування різних речовин в розчині в спробі отримати золото, випадково винайдені гармати і летять в повітря (і так він повинен!). І ваші друзі, які не хочуть збагачувати свою пам'ять, будуть жити тільки одне життя власних, монотонних і позбавлених великих емоцій.

Так збагачує вашу пам'ять і вивчіть La Vispa Teresa завтра.

Категории

Смотрите также

Новое и интересное