2672
Як кімнатні обігрівачі впливають на здоров'я?
Взимку проблема обігріву житлових приміщень стає досить актуальним. Багато людей думають про тривалий час, перш ніж зробити свій вибір в напрямку конкретного виду нагрівача. Тут дуже багато видів Найголовніше, що вплив обігрівачів на здоров’я людини був мінімальним. Після всього здоров'я, як ви знаєте, не можна придбати зворотній зв'язок. Є різні радіатори, радіатори, конвектори, інфрачервоні обігрівачі. Варто враховувати хоча б деякі пристрої і як вони впливають на здоров'я.
Почнемо з побутовими нагрівачами. Цей тип обігріву дуже популярний, тому що вартість не настільки велика, і пристрій може бути переміщений по квартирі, однак, сила переміщення також потрібна. Принцип роботи даної теплотехніки ґрунтується на природній конвекції. Це означає, що навколишній об'єм повітря нагрівається нагрівачем рухається вгору, і холод починає його проходити. Цей тип нагрівача повільно нагріває будь-яку кімнату, якщо він не має вбудованого вентилятора. Якщо ви повернете на олійному нагрівачі на повній потужності (місто обігрівача підігрівається до 110 градусів Цельсієм), то приміщення може стати занадто гарячим, а це негативно впливає на здоров'я людини. Повітря стає занадто сухим і пиловловим, ефект кімнатних обігрівачів на здоров'я пальпується. Такі нагрівачі повинні мати степовий тип опалення, інакше людина буде постійно дихати пил і занадто сухий повітря.
Серед обігрівачів, які ми використовуємо в повсякденному житті, найпопулярніші в даний момент є інфрачервоними обігрівачами. На телебаченні широко рекламуються газети, на телебаченні. Вважається, що вони ефективніше, ніж вентилятори тепла, радіатори нафти. Енергетика споживає менше, кисень не горить, і т.д. Вони не завдають шкоди людині, так як всі виробники і продавці таких опалювальних приладів. У рекламі повідомляється, що нагрівання даного типу обігрівача має хороший вплив на здоров’я людей віком, малюків та осіб, які страждають від різних захворювань. Наслідки здоров'я кімнатних обігрівачів мінімальні, праві? Але ви не завжди можете довірити рекламу, оскільки він створений для продажу товарів.
Продавці інфрачервоних обігрівачів завжди запрошують своїх клієнтів, що фраза «інфрачервоне випромінювання» не повинна боятися. У будь-якому опалювальному приладі, який використовується в повсякденному житті. Але відмінності в радіації від IR обігрівача і акумулятора для опалення істотно відрізняються. Ці пристрої виділяють хвилі різного спектрального складу. Що таке шкоду інфрачервоного випромінювання для здоров'я людини? Одним з точну шкідливу дію є сильне висихання поверхні шкіри. Якщо він звертається до джерела ІР, то він починає нагріватися, волога починає зникати з неї, тіло перестає реагувати на розпущену поту. Шкіра висихає і опіків може навіть з'явитися. Ефект випічки шкіри поширений в саунах ІР. Цей ефект не є винятком інфрачервоних обігрівачів у квартирах і будинках.
Якщо людина хоче встановити інфрачервоні обігрівачі в домашніх умовах, то він повинен знати, що потужний стельовий обігрівач може зробити бездіяльність, якщо він встановлений занадто низьким і постійно прогріває голову людини. На максимальній висоті краще розмістити тільки такі обігрівачі. І краще всього, якщо радіаційний потік спрямований не на людину, але далеко - до сторони. Поставте IR обігрівачі в дитячу кімнату або спальню не бажано. Нагрівач не повинен бути спрямований на людину, тоді як вони заспокійливі. В ідеалі такі опалювальні прилади повинні тільки дати їх тепло до підлоги, стін і меблів. Ні більше, вони не повинні бути занадто потужними.
IR обігрівач є ефективним пристроєм, добре використовувати для опалювальних залів, альтанок і т.д. Нагріває стіни, підлоги і зберігає тепло навіть при провітрюванні приміщення. Довгий ІК джерела в фізіотерапії, але ефект суворо регулюється і скорочується. Часто встановлюються інфрачервоні обігрівачі. Якщо людина вибирає інфрачервоний обігрівач для обігріву свого будинку, то варто пам'ятати, що такий стійковий обігрівач не слід приймати, якщо маленькі діти живуть в будинку. Якщо це абсолютно неможливе, то варто переконатися, що дитина не може потрапити на обігрівач. Будь-який контакт з ним може призвести до ризику опіків.
Теплий вентилятор не принесе особливого здоров’я. Якщо модель вентилятора дешева, то опалювальний пристрій буде мати звичайну дротову котушку (з високою стійкістю). Спіраль зазвичай відкритий, що призводить до простого спалювання кисню з повітря. Людина буде дихати пил, повітря буде дуже сухим і вимагатиме своєчасної вологи. У цьому виді нагрівача часто накопичується пил, щось інше може потрапити там, а коли він вийшов, повітря заповнить щось горіння. Гарм для здоров'я людини очевидний: пил буде переміщатися по потоку повітря, і він також буде опікуватися, коли працює вентилятор тепла.
Електричний конвектор, який використовується в повсякденному житті, не краще, ніж вентилятор нагрівач, тому що потік повітря, який створює пил по всій кімнаті. Це шкідливе для здоров'я, особливо молодих дітей. У людини можуть виникнути різні алергічні реакції, а також дихальні захворювання. У нафтових радіаторах, пилу, наприклад, також потрапляє в верхній решітці. Якщо людина використовує такі обігрівачі в домашніх умовах, то варто придбати спеціальний зволожувач, щоб уникнути страждання від сухого повітря і пилу. Пам'ятайте, що вплив обігрівачів не завжди позитивно впливає на здоров'я людини.
Український