Пожежна техніка

Одного разу французький-канадський художник Стівен Спазук мав сниться, що визначить свою кар’єру на роки. По пробудження, Стівен вже зрозумілий, як він створить свою роботу. Роздядження олівців і щіток, майстер почав створювати картини ... з вогнем.

Ця техніка досить складна і займає багато часу. Саме тому більшість дня художниця проводить в студії на роботі. Нерідко роботи Спазука складаються з невеликих фрагментів, таких як мозаїка. Але це не так багато ідей художника в міру необхідності. Спазокуй постійно має тримати лист над головою, і коли він великий, це просто незручно працювати. Робота з невеликим фрагментом, майстер може спокійно зосередитися на кожній деталі.

Магія починається, коли художник приносить полум'я свічки в лист. У цей момент формуються абстрактні форми, з яких митець, з його безкоштовною рукою, буквально «скульпти» майбутнього образу. Згодом він завершує малюнок за допомогою спеціальних щіток та інших інструментів.

Ідея роботи в такій техніці дійсно прийшла до художника уві сні. У галереї були запрошені майстри, де з’являлися численні картини. Зрозуміло, уві сні Стівен прийшов, щоб зрозуміти, як працювати з образом. Тринадцять років пройшли з тих пір. Методика Spazuk поліпшується і стає більш складною з року до року.

«Я змінив своє життя», – розповідає художниця. Технологія дає мені багато, це унікальний. Спонтанність, випадковість процесу є найбільш цікавим. Коли я приніс свічку до аркуша, я не знаю, що станеться поруч, що буде картина. й

й