Туристична листівка

Сьогодні розповідь про те, як звичайна листівка пролетіла навколо землі 4 рази і повернулася безпечно до відправника. Далі з слів Поліаков Владислава (автор): Це був один зимовий вечір, коли ідея запуску листівки народилася, щоб подорожувати по всьому світу і з того моменту почала подорож. Здавалося б практично неможливо, але в кінці все вийшло більш ніж реально. Продовжити читання під kata. У світі, де люди обмінюються реальними паперовими картками поштою. Сайт організований таким чином, що люди надсилають листівки на випадкові учасники проекту і отримують від подібних випадкових учасників, тобто ви ніколи не знаєте, хто читатиме вашу листівку поруч і від яких ви отримаєте відповідь. Це краса системи - є інтригу. Я отримав на цей сайт більше 2 років тому і по останню зими я мав великий багаж відправлених і отриманих карток з усього світу, від Бразилії до Нової Зеландії. На мій погляд, дуже цікаво отримувати різні карти з різних країн світу, особливо з тих пір, поки щедрих і добрих людей можуть вийти за межі відправки тільки картки.

Після того, як сидять на цьому сайті приблизно рік, один зимовий вечір я придумав ідею запуску картки на поїздці, але так що в кінці він повернувся до мене. Завдяки цьому веб-сайті, вона виявилася фантастичною ідеєю. Все, що я повинен був зробити коротку інструкцію, щоб люди відправили листівку і кладуть свою листівку в конверт, теж, разом з цією інструкцією. Таким чином: кожен наступний учасник проекту, прочитавши інструкції, мав просто поставити листівку в конверт до наступного учасника - різновид реле:
Як тільки всі деталі були продумані, я почав реалізувати план. Укази були написані приблизно наступним чином: Коротка інформація про мене і листівку і причину, чому я почав це все; правила для відправки картки; таблиця реєстрації учасників (Місто, країна, поштовий номер, електронна адреса, дата) і мої контактні дані. Я вирішив зробити 15 учасників, не так багато, але не так багато.
Згідно з правилами, 15 учасників мали надіслати картку назад до мене. Коротка і дуже чітка інструкція, навіть для маленької дівчини з Лаоса, була складена на листі A5 і виглядала як потужна добавка до основного елементу цього проекту - листівка. Я вибрав спеціальну листівку, яку я нещодавно заказав з друку будинку Новосибірськ. На листівці зображено полярний ведмедя під водою. На зворотному боці листівки я додав слово «Трейлер» до слова «Поштівка», щоб не заплутати коротку версію таблиці учасників з інструкцій. Всі мої підготовки були завершені, картка була готова йти в подорож. Ідея, що цей шматок картону буде літати навколо багатьох країн і бути доторкненим так багато людей було дуже захоплююче. Після того, як всі обережні препарати, я мав тільки створити учасника на сайті, написати свою адресу на конверті і відправити картку на велику подорож.
Перший учасник проекту – жінка з держави Ойо, США. Конверт з картою вранці 23 січня 2013 р. перейшов на неї і з того моменту почався підрахунк. Я поставив коефіцієнти успіху на 20 відсотків, тому що хтось на проекті може просто підібрати картку.

Деякі учасники проекту навіть надсилають фотографії, де зараз знаходиться листівка – ось деякі приклади:

Перші учасники проекту – Дельта, США. 18 лютого

Аделаїна, Австралія - 7 березня

2577676

Вільнюс, Литва - 19 березня

Вітебськ, Білорусь - 14 квітня

Бомбоген, Німеччина - 5 липня

Р

Дублін, Ірландія - 11 жовтня

Goes, Нідерланди - 30 листопада

Згідно з інструкцією, що додається до листівки, всі учасники мали надсилати повідомлення з інформацією про поточне розташування листівки. Це дозволило мені дізнатися, що листівка все ще їда, і що проект все ще працював. Деякі учасники зробили це відразу, і навіть додали свої фотографії, і деякі не записали лінії. Я не чула цього місяця. Наприклад, після учасника з Німеччини, картка зникла за 3,5 місяці, і я вже думав, що хтось взяв. Найгірша частина полягає в тому, що без листів я не можу навіть слідувати, які припинили ланцюг. Але в жовтні я отримав лист від Дубліна, кажучи, що карта була подорожчю і це було дуже добре новин.
30 листопада 2013 року в рамках проекту «Нідерланди» відбулася презентація листівки. Вибрав дівчину з Макао, Китай як наступний учасник. У Макао протягом місяця, і коли він нарешті прибув, я попросила цю дівчину завершити проект і відправити її назад до мене. Я не хочу ризикувати, тому що це буде сором'язливим, якщо вона знову не була.
І так, 27 січня 2014 року, пройшовши рівно рік, листівка повернулася до Санкт-Петербурга.

Індивідуальний пакет від Macau, Китай - 27 січня 2014

Не обмежився щастям! : Це була перша листівка, яку я відправив до цього проекту, і він повернувся до мене. Найцікавіше, що після цієї листівки я відправив ще 20 листівок Traveler картки в місяць, щоб принаймні один з них обов'язково повернувся до мене. Але, дивний, як це не буде, всі листівки зникнуть і тільки перша відповідь - з ведмедем під водою. Всі інші не пройшли після 2-3 учасників. Для того, щоб імовірність повернення такої листівки була не менше 80%, необхідно відправити не менше 20 карт і, при плануванні поїздки, взяти дуже ретельно підготовку інструкцій і паперу, на яку вона друкується.
Листівка повертається в Санкт-Петербург, Росія

Обидві сторони листівки

Вивчивши таблицю учасників докладно і працював на калькуляторі, я побудував приблизну карту подорожі картки навколо Землі. Виявилося, що листівка росла 116162 кілометрів.

Детальна карта подорожі

Габаритний зображення

Але так як ця дистанція була розрахована за прямими лініями (локсоном), і Земля має форму сфери, її необхідно підрахувати за ортодром, і тому необхідно вводити відповідні зміни. Крім цих змін, для рейсів «непрямих» додано поправку. У зв'язку зі схемою російського повідомлення можна сміливо додавати загальну поправку близько 30 000 км.
Так виявилося, що мій поштовий листівка приніс до повернення в Санкт-Петербург. Здавалося б, такий тріфл, але якщо ви думаєте про це, дуже цікаво уявити, що шматочок картону зробили таку подорож, довжина 146 тис. км. Як багато рук і людей це листівка йти через, скільки літаків це літати? : Якщо ця листівка мала камеру або GPS ресивера, вона буде ще цікавіше, але навряд чи хтось відправить її далі. Простий спосіб літати по Землі в нозі, щоб відправити відбитки пальців на листівці :

Р

Джерело: masterok.livejournal.com