Туристична листівка

Сьогодні розповідь про те, як звичайна листівка пролетіла навколо землі 4 рази і повернулася безпечно до відправника. Далі з слів Поліаков Владислава (автор): Це був один зимовий вечір, коли ідея запуску листівки народилася, щоб подорожувати по всьому світу і з того моменту почала подорож. Здавалося б практично неможливо, але в кінці все вийшло більш ніж реально. Продовжити читання під kata. У світі, де люди обмінюються реальними паперовими картками поштою. Сайт організований таким чином, що люди надсилають листівки на випадкові учасники проекту і отримують від подібних випадкових учасників, тобто ви ніколи не знаєте, хто читатиме вашу листівку поруч і від яких ви отримаєте відповідь. Це краса системи - є інтригу. Я отримав на цей сайт більше 2 років тому і по останню зими я мав великий багаж відправлених і отриманих карток з усього світу, від Бразилії до Нової Зеландії. На мій погляд, дуже цікаво отримувати різні карти з різних країн світу, особливо з тих пір, поки щедрих і добрих людей можуть вийти за межі відправки тільки картки.

Туристична листівка

Після того, як сидять на цьому сайті приблизно рік, один зимовий вечір я придумав ідею запуску картки на поїздці, але так що в кінці він повернувся до мене. Завдяки цьому веб-сайті, вона виявилася фантастичною ідеєю. Все, що я повинен був зробити коротку інструкцію, щоб люди відправили листівку і кладуть свою листівку в конверт, теж, разом з цією інструкцією. Таким чином: кожен наступний учасник проекту, прочитавши інструкції, мав просто поставити листівку в конверт до наступного учасника - різновид реле:
Як тільки всі деталі були продумані, я почав реалізувати план. Укази були написані приблизно наступним чином: Коротка інформація про мене і листівку і причину, чому я почав це все; правила для відправки картки; таблиця реєстрації учасників (Місто, країна, поштовий номер, електронна адреса, дата) і мої контактні дані. Я вирішив зробити 15 учасників, не так багато, але не так багато.
Згідно з правилами, 15 учасників мали надіслати картку назад до мене. Коротка і дуже чітка інструкція, навіть для маленької дівчини з Лаоса, була складена на листі A5 і виглядала як потужна добавка до основного елементу цього проекту - листівка. Я вибрав спеціальну листівку, яку я нещодавно заказав з друку будинку Новосибірськ. На листівці зображено полярний ведмедя під водою. На зворотному боці листівки я додав слово «Трейлер» до слова «Поштівка», щоб не заплутати коротку версію таблиці учасників з інструкцій. Всі мої підготовки були завершені, картка була готова йти в подорож. Ідея, що цей шматок картону буде літати навколо багатьох країн і бути доторкненим так багато людей було дуже захоплююче. Після того, як всі обережні препарати, я мав тільки створити учасника на сайті, написати свою адресу на конверті і відправити картку на велику подорож.
Перший учасник проекту – жінка з держави Ойо, США. Конверт з картою вранці 23 січня 2013 р. перейшов на неї і з того моменту почався підрахунк. Я поставив коефіцієнти успіху на 20 відсотків, тому що хтось на проекті може просто підібрати картку.

Туристична листівка

Деякі учасники проекту навіть надсилають фотографії, де зараз знаходиться листівка – ось деякі приклади:

Перші учасники проекту – Дельта, США. 18 лютого

Туристична листівка

Аделаїна, Австралія - 7 березня

2577676

Вільнюс, Литва - 19 березня

Туристична листівка

Вітебськ, Білорусь - 14 квітня

Туристична листівка

Бомбоген, Німеччина - 5 липня

Туристична листівка Р

Дублін, Ірландія - 11 жовтня

Туристична листівка

Goes, Нідерланди - 30 листопада

Туристична листівка

Згідно з інструкцією, що додається до листівки, всі учасники мали надсилати повідомлення з інформацією про поточне розташування листівки. Це дозволило мені дізнатися, що листівка все ще їда, і що проект все ще працював. Деякі учасники зробили це відразу, і навіть додали свої фотографії, і деякі не записали лінії. Я не чула цього місяця. Наприклад, після учасника з Німеччини, картка зникла за 3,5 місяці, і я вже думав, що хтось взяв. Найгірша частина полягає в тому, що без листів я не можу навіть слідувати, які припинили ланцюг. Але в жовтні я отримав лист від Дубліна, кажучи, що карта була подорожчю і це було дуже добре новин.
30 листопада 2013 року в рамках проекту «Нідерланди» відбулася презентація листівки. Вибрав дівчину з Макао, Китай як наступний учасник. У Макао протягом місяця, і коли він нарешті прибув, я попросила цю дівчину завершити проект і відправити її назад до мене. Я не хочу ризикувати, тому що це буде сором'язливим, якщо вона знову не була.
І так, 27 січня 2014 року, пройшовши рівно рік, листівка повернулася до Санкт-Петербурга.

Індивідуальний пакет від Macau, Китай - 27 січня 2014

Туристична листівка

Не обмежився щастям! : Це була перша листівка, яку я відправив до цього проекту, і він повернувся до мене. Найцікавіше, що після цієї листівки я відправив ще 20 листівок Traveler картки в місяць, щоб принаймні один з них обов'язково повернувся до мене. Але, дивний, як це не буде, всі листівки зникнуть і тільки перша відповідь - з ведмедем під водою. Всі інші не пройшли після 2-3 учасників. Для того, щоб імовірність повернення такої листівки була не менше 80%, необхідно відправити не менше 20 карт і, при плануванні поїздки, взяти дуже ретельно підготовку інструкцій і паперу, на яку вона друкується.
Листівка повертається в Санкт-Петербург, Росія

Туристична листівка

Обидві сторони листівки

Туристична листівка

Вивчивши таблицю учасників докладно і працював на калькуляторі, я побудував приблизну карту подорожі картки навколо Землі. Виявилося, що листівка росла 116162 кілометрів.

Детальна карта подорожі

Туристична листівка Габаритний зображення

Але так як ця дистанція була розрахована за прямими лініями (локсоном), і Земля має форму сфери, її необхідно підрахувати за ортодром, і тому необхідно вводити відповідні зміни. Крім цих змін, для рейсів «непрямих» додано поправку. У зв'язку зі схемою російського повідомлення можна сміливо додавати загальну поправку близько 30 000 км.
Так виявилося, що мій поштовий листівка приніс до повернення в Санкт-Петербург. Здавалося б, такий тріфл, але якщо ви думаєте про це, дуже цікаво уявити, що шматочок картону зробили таку подорож, довжина 146 тис. км. Як багато рук і людей це листівка йти через, скільки літаків це літати? : Якщо ця листівка мала камеру або GPS ресивера, вона буде ще цікавіше, але навряд чи хтось відправить її далі. Простий спосіб літати по Землі в нозі, щоб відправити відбитки пальців на листівці :

Туристична листівка Р

Джерело: masterok.livejournal.com