Компенсація за роки рабства

Приїжджає Оскар, присуджується позолочена статуетка до Американської кіноакадемії. Відчуття подяки і плутати виступи переїхала митців, які отримали це найвище визнання.
Не про що говорять 40 років тому. Зміна мод, зміни акцентів. Наприклад, 9 номінацій отримали картину «12 років рабства», оповідання безкоштовного Соломона Нордуп, заслуженого в 1841 році.
Журналісти згадували, що рік до останнього вони виявили лист першим опублікованим в Нью-Йорку Щоденне Tribune в 1865 році.
У фінальних місяцях Громадянської війни Північний визволений раби на висадці в Теннесені. Серед них був Йорон Андерсон, який працював там з дитинства.
Через кілька років, коли він оселився в Ойо, Джордон отримав лист від свого колишнього власника, полковник Патріарха Генрі Андерсон, прізвище якого він опинився як його майно.

Полонина запропонувала повернутися і працювати над посадкою, тільки за плату.

Ярдон був ілітером, але він продиктував свою відповідь на полковник і відправив його листом.

"Я оселився добре," свого колишнього раба пишу на полковник, "забудь $25 на місяць". У 1864 р. в відділі Нашвілі я отримала папір і стала безкоштовною. Моя дружина, Mundy, боявся повернутися, і вона схожа на деякі докази вашої щирості, яка є зарплатою, яку ми працюємо для вас. Допомогти забути старої славності і жити в правосуддя і дружби.

Я подарував вам вірно протягом 32 років, Mundy протягом 20 років. У $25 місяць за мене і два долари на тиждень для Mundy, наша зарплата буде $11,680. Для цього необхідно додавати інтерес, який накопичився протягом багатьох років і відняти вартість одягу, три лікарі закликають мене і вилучення зуба від Mundy.

Я сподіваюсь, що Бог відчинив ваші очі до нас, і ваші батьки зробили мене, і мій батько, змушуючи нас вигнати наші спини на вас безкоштовно для поколінь.

Кінець цитати.

Подума про компенсацію, яка здавалося б, чорношкірого гумору в 19 столітті, не здавалося так дивним століттям пізніше. Америка припинила перепідготовки до японських переселенців під час війни, Німеччина надала мільярди відміток жертвам Голокосту, навіть американським індіанкам, а Перша нація компенсувала попередні порушення.

Питання про відшкодування колишніх рабів ще не варто, якщо тільки тому, що це не зрозуміло, хто блювоти. раби, рабителі, Арабські торговці з рабських ринків Африки, або ті, хто поставили їх з рабами товари?

Тим не менш, за те, скільки грошей потрібно для цього. Між 1619, початок рабства, 1865 р., коли було скасовано, обсяг примусової праці склав 222 млн., 505 тис. 49 чол.

Виходячи з поточного середньострокового курсу, плюс складний відсоток 6% на рік, ця компенсація складе більше 100 мільярдів доларів.

Це 20 разів більше, ніж весь грошовий запас на землі.

Я пропоную розрахувати скільки вони заробили від праці серфів в Росії.

Підтримайте те, що відчужене значення надлишку висить по країні.
Джерело Ваш текст за посиланням. й