1367
Банк Росії проти «гроші сурогати» Біткойн
На ніч Банк РФ видала повідомлення про прес-релізи, що стосуються використання Біткойн та інших віртуальних валют:
Банк Росії відзначає, що нещодавно так звані «віртуальні валюти», зокрема, Біткойн. Заборонено для «віртуальних валют» та суб’єктів, які юридично пов’язані з ними. Операції на них є спекулятивними в природі, що проводяться на так званих «віртуальних обмінах» і здійснюють високий ризик втрати вартості.
Банк Росії попереджає громадян та юридичних осіб, перш за все кредитні установи та некредитні фінансові установи, проти використання «віртуальні валюти» для їх обміну на товари (роботи, послуги) або за готівку в рубри та в іноземній валюті. « » » » » » » » » » » » » » »
Банк Росії також загрожував закону:
Відповідно до ст. 27 Федерального закону «Про Центральний банк РФ (Банк Росії)» забороняється на територію Російської Федерації питання про виплати коштів.
У зв’язку з анонімним характером діяльності виписки «віртуальні валюти» може бути необмежена кількість суб’єктів господарювання та їх використання для операцій, громадян та юридичних осіб, в тому числі неуважно, залучених до незаконних дій, у тому числі легалізації (відмиванню) доходів від злочину та фінансування тероризму.
Банк Росії попереджає, що надання послуг російськими юридичними особами для обміну «віртуальні валюти» за рубри та іноземну валюту, а також за товари (роботи, послуги) буде розглядатися як потенційна участь у реалізації сумнівних операцій відповідно до законодавства щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів від злочину та фінансування тероризму. ?
Природно, це було зроблено в пікі підготовки до розгляду в 1-му читанні блоку так званих «антитерористичних» рахунків, один з яких є законодавчим актом на обмеження інтернет-платежів.
І як це можливо оголошення про деякі нові рахунки щодо мало чи ні контролю віртуальної валюти Центрального банку та їх агрегаторів.
У той же час, низка впливових людей (наприклад, Herman Gref) голос викликає сумніви про ефективність обмеження онлайн-торгівель і платежів, а деякі країни навіть офіційно визнають криптовалюту, дивлячи свої перспективи і потенціал для нового лепа в економіці, але, очевидно, педулуг від нас відкинувся. Ви поділяєте позицію Центрального банку? English, Українська, Français... Ні, я буду купувати більше ***, але я дуже обережний про криптовалюти, які я живу в паралельному світі, де все гладке і серене. Прийміть, будь ласка, 1,199 осіб проголосували. 185 затриманий.
Джерело: habrahabr.ru/post/210506/