Як стріляти “Пригоди електроніки”

Назад у 1964 році письменник Євген Велтистов написав першу книгу про Електроніка. У той час це була ультрамодна тема - і фантастична історія роботи дива перемогла серця читачів. Пізніше Велтистов прийшов з продовженням пригод електроніки і створив нові персонажі. Всі вони були настільки оригінальними, що вони просто просять на екрані фільму.
У 1979 році директор Костянтин Бромберг вирішив знімати фільм на основі цієї книги на Одеській кіностудії та показати молодим глядачам історію дивовижного робота, звичайного хлопчика Сергія Сирожкіна та їхніх друзів.

р.

Євген Великий Велтистов запрошував як сценарист. Поки він створив нову версію пригод електроніки, режисер був стурбований проблемою - де отримати основні актори - Сироєжкін і електроніка.
На початку 1979 р. Одеська кіностудія оголосила про пошук всіх Ми шукали двох близнюків.

Вони повинні мати можливість буквально зробити все. Від гри гітари для водіння мопеда. Ми спробували сотні пар. Шукаємо всюди: в Одесі себе, в Києві, в республіках і регіонах СРСР. І нарешті, знахідка. У Московській школі No23 вивчали братів Володимира та Юрія Торсуєва, які сіли та танцювали, та грали на гітарі, і поїхав на мопед. Збережено фільм «Переваги електроніки». 23 березня 1980 року в кінотеатральному залі Одеського санаторію «Україна». Через місяць, 2 травня 1980 року, фільм був випущений на телебаченні в переважності нашої країни.
«Звідси було заморожування до 40 градусів, і, крім братів Торсуєва, ніхто не прийшов на зустріч», – розповідає другий режисер фільму Юлія Костянтинова. - Мама приніс їх. Вони читають щось, грали гітару, санг. І хоча ми планували молодших хлопчиків для основних ролей, затвердили 12-річний Торсуєв. Юра на тесті стала електроніка, і Володія - сирий, але щось не працює. Тоді режисер змінив свої місця - і знімався як масло. Для фільму брати мали волосся фарбованим світлом червоний, і так вони пішли в школу. Хлопці загрожують своєю стрижкою, але потім вони звикли до неї. й

р.

З появою Торсуевса, проблема раптово виникла, говорить Юлія Костянтинова. - Коли ми в Одесі кладемо їх в рамку поруч з Гусевом, то на плечі на плечі з'явилася голільган-буллер! Це був надзвичайний. Ми не маємо Гусєва! На останній рішучий день я шукав в Одеській школі-інтернаті. Я прийшов в, і на мене, згорнувши рейку, впав смішний довгий knob хлопчик, Вася Modest. Він став нашим неповторним Гусєвом.

, Україна

Під час зйомок діти швидко зростали. Я завжди мав одягатися. Дівчинка в одному посміхається повним зубами, а в наступну сцену вона вже має передні зуби! «Я шукав клас для задоволення перегляду електроніки довести теорему П'ятогогора», – згадує директор Костянтин Бромберг. Діти втомилися і не хочуть сміятися. Я ходжу до чорної дошки, не знаючи, що я збираюся зробити, і я кажу, "Гуїс, я збираюся показати вам радіо Австралия, сміхом ku-ki-burrah птах." Я відчую, як божевільний. Весь клас сміється!

На Одеській кіностудії була побудована сценарія школи. На зйомку з'явилася десятка феєрверків. На наступний ранок вони відремонтували павільйон і викрали. Весь фільм - попереду більш сотні дітей, за ними дорослі - стояв кільце. Гринко відступив вперед і сказав: «Тільки над нашими рифами!» і відступив вогонь.

Після 26 років творці фільму «Переваги електроніки» отримують листи подяки з усього світу. І мистецтвознавці, розв’язуючи таємницю популярності електроніки, захистили стільки, скільки 12 дисертацій! Зокрема, наукові праці згадували феномен Ressi. У житті цього Airdell його ім'я був Genghis. Режисер фільму Костянтин Бромберг згадав: «Епісод: Уррі забіги на мотоцикл, Генгіс проходить після нього». Ми приводимо камерний автомобіль паралельно шосе, зйомок. І раптом Генгіс перебирає всіх, зупиняє різко і якось піднімає передню лапу. Наш водій гальмує, і ми розуміємо, що генерує нас – прямо вздовж шляху (і водій завжди шукав задню вікно на собачці) перед нами – відкрита люка для каналізації! З іншого приводу, оператор Апріатину, і я боївся жахливо, позбавляючи яку лінзу для зйомки сцени. У середині нашого спору, Генгіс працює вгору і ... проводить в своїх зубах об'єктив, який влаштував і переробив нас!

«Електроніка» знята за 8 місяців, брати отримали 120 рублів на місяць за свою роботу в плівці. Ці гроші витрачаються на їжу, речі, пам'ятки та сигарети. За словами братів, відразу ж після виходу фільму, вентилятори розфарбовували вхід до будинку, де вони жили, захоплено гасять помідори на двері, а в креветці на дворі написав «Ми любимо тебе!». Батьки навіть мали змінити свій домашній номер телефону, щоб позбутися від хлопчиків. Потім прийшов час, коли вони вирізати біле фарбоване волосся і вже не визнавали. Ще два фільми: «Брати» та «Незнайка з нашого двору». Володя працювала в адміністративній групі Микити Михалков. Але сьогодні, як в бізнесі.

У ролях дівчини Майкі було запропоновано вже відомий Red Riding Hood Jan Poplavskaya, але юна зірка стала примхливою і відмовою. Ні один відомий тоді Оксана Фандера також заявила Майка, вона отримала лише епізодична роль школярки. Оксана Алексєєва прийшла до зйомок і підходу до кінооператора Костянтина Апріатину, наївно попросила: «Коли я буду знімати?» Апріатин зробив тест, дівчина потрапила в картину. Після зйомок всі хлопці таємно розповіли, що вони були трохи любити її. Зараз «Маке» живе в Америці.

На роль професора Громова, який придумав електроніку, не пройшов багато. Професор Ростислав Плята, наприклад, здавалося б, занадто переконливо. Бруно Франліх – актор відразу після закінчення судового розгляду. Пройшов Леонід Бронева, але після його кварелі з оператором, Директор вирішив не ускладнити клімат в команді. Рада Гудса звернулася до затвердження Володимира Єтуша - він успішно зірвав роль Карабаса Барабаса, але директор вважає, що Етуш був занадто яскравим для цієї ролі. Миколаї Гринько не зацікавився дитячим фільмом, але він був артистом кіностудії, і він зобов'язаний зірвати в «Електроніках». А потім він буде виконуватися з цією картиною в творчих вечорах.

Пропонували стати помічником професора Ірини Муравиової, але вона була занадто зайнятим графіком; Ліа Ахеджакова не потрапила в фільм через не надто комфортний характер. І Лиса Нікішчихіна, яка з'явилася на слуханнях, грала так само разом з Гринко, що режисер негайно затвердив її.

Р

Коли директор запитав, що він бачив як начальника зборів, він відповів: «Люїс де Funes», після чого помічник назвав Анатолієм Паданов. Але він був зайнятий. Головний Володимир Басов. Одного дня, стріляючи майже впав. Басов пошив костюм три розміри більшого розміру, він став сердитися, а потім командував виправлений художник в костюмах: «Дівчинка, зняти штани!» Ледько піднялася в її білі джинси, знайшовши чорний светр в гардеробній і був задоволений нарядом.

618268

Євген Вестнік обрано за роль вчителя математики за прізвища Таратара. Цікаво, що знаменитий Таратар мав прототип. Коли Євген Велтистов написав свій роман, він часто взяв участь у реальній фізичній та математичній школі, де працював вчитель Танатар, який любив своїх студентів дуже багато і навіть опублікував газету в "Танатар" мовою - мова математичних формул. І сказав Євген Веснік, що він дав свій характер риси кількох людей: він взяв спосіб говорити трохи в носі від Самуїла Маршака, і відомий стрибки з знайомого лікаря. Виявлено, що діти з усіх куточків СРСР надіслали листи Вешніка на тривалий час, закликаючи його працювати вчителям для них.

Згадуємо, що мотоцикл Уррі-Караченцев був орендований мешканцем Балтійських держав за дуже великі гроші в цей час. Крім того, він отримав зарплату в складі знімальної бригади. І забрали його мотоцикл, бо він був хитрий, і було важко розпізнати Java в нього. У якийсь момент власник мотоцикла вирішив зробити стан для нього, щоб підняти плату. Відповідність було те, що другий не міг бути знайдений, а половина фільму знялися з цим. Він був відмовлений, потім він демонстрував себе додому, але адміністратор групи назвав поліцейські, які просто не дали йому з Одеської області.

З’ясуйте, що брати Торсуєв отримали в кіно завдяки педагогу голови школи. Один день вступив в класну кімнату і в строгому голосі сказав: «Торсуєви, приїдуть до мене в поглибленні». Я повинен сказати, що Володія і Юра не були подарунок для школи, зустрілися з ними холігані звички, щоб ви могли очікувати нічого від такого завдання. Коли брати прийшли до свого офісу, вчителька подавала їм щедрість, яка вказала де і коли прийде на фото тести. Тоді виявилося, що кіностудії назвали різні школи, які шукають братів. Торсуевс був 386-й парі.

р.

Юру та Володія неодноразово запитали, чому директор вибрав їх. Вони вірять, що це сталося, оскільки їхні батьки підняли їх, як вони повинні підняти хлопці. Брати відіграли хокею і футболом, ковзали, стержуть мотоцикл, грали спорт. Юра відіграла гітару, Volodya відіграла саксофон. І грали в шкільному театрі. Вони не мали подібного вигляду в школі. З самого першого дня брати кладуть в різні частини класу, а не вчителі, ні хлопці змішували їх. І крім того, хлопці не так схожі. Навіть моль тільки Юра, і Володи її приклеїли на комплекті. Схожість використовувався пізніше, двічі. Про вступ до інституту Юра «довірений» брата, щоб передати йому історію та есе. Після того, як брати мали отримати медичний сертифікат на відпочинок. Юра не була в Москві, потім Володи з різницею півгодини і в різних брюках пішли до того ж лікаря. Виявилося, що за 30 хвилин хворий виріс на два сантиметри і важче на кілька кілограмів.

Після виходу фільму брати дізналися, що таке полум'я. Знаходилися як приємні, так і неприємні моменти. За шість місяців після прем’єри, і до того часу пригоди електроніки вже були показані тричі на телебаченні, близнюки пішли на Великий театр. «Дів ти граєш?» Юра негайно відповіла, «Не, це не нам». І вона каже: "Вілл, будь-який шлях". Навіть якщо це не ви, дайте мені автограф. Юра, як правило, відхилив розподіл автографів на Володи. Як тільки він підписаний на її папері, він був пінений в одному куті, Юра в іншому, і Сироєжкін і електроніка порушили початок другого акту двадцять хвилин.

Листи від вентиляторів Torsuev отримали сумки. Тепер кажуть, що вони читають всі повідомлення, але не змогли відповісти на все. Я можу написати 20-25 листів в день. А деякі вражені «фани» мешкали поруч. І приніс неприємності. Ви пам'ятаєте, що Сильвія була в кіно? Булі! А брати оплачуються за неї. На протязі тривалого часу, якщо виникали труднощі в їх околицях, була завжди стара жінка, яка розповіла міліції, що Сироєжкін зробив це. А міліція прийшла до квартири в Торсуєв

Близнюки пояснюють феноменальний успіх фільму тим, що він був першим фільмом, де діти грали самостійно. Грати себе. Директор не підштовхував і дозволив сперечатися з собою. Володія може сказати йому, наприклад: Як ви знаєте, як діти говорять дванадцять років? Ви п'ятдесят! Я знаю, що краще. А режисер погодився з дванадцятирічного хлопчика. І дуже важливо, щоб дорослі актори, зірки, спілкувалися з дітьми на рівних умовах.

Зйомка тривала вісім місяців. У м. Одеса – у готелі, працювала та отримала зарплату. В першу чергу вони не знали, чому вони були настільки багатими. Але потім вони звикли до неї: вони витрачали гроші на морозиво, лимонад, збираються в парк і... Тоді насолоду було варене. І вони не купували нічого суттєвого.

Ще одна річ про «електроніка» - це момент, коли Смола відкусає гармату. Зйомка була веселою. Два пістолети були придбані в дитячому світі, один з них випилявся з нечітки, щоб замінити собаку після стрибків, щоб глядач мав враження, що він був собакою, що трохи знезаду. У процесі репетицій і зйомки беруться всі члени групи в свою чергу попросили у поганих голосах: «Генгіз, ти хочеш курчат?» – до чого собака реагувала з мрійним шімпером – потім, коли блювоти цей німець, вони записали слово. Ми, нарешті, отримали на сцену з гарматою. Genghis стрибає на другий прийом і фактично відкусає від нечітки цілого гармати. Тоді Карашенцов не доведеться відтворити сюрприз: очі сходження на голову, він автоматично сказав його текст: «Чому ви з'їли зброї?», а потім піднялися Хінгіз у рот, щоб витягнути фрагменти – Бог заборонений, собака буде порубати. Директор Костянтин Бродберг забив у гістериці: який вид подвійного шнека! Учасники знімальної команди приховали його, що все вийшло в кращому вигляді, і як Коля піднялася в рот собаки, він відмінно відрізати під час редагування. Зйомка була відключена, особливо з тих пір, поки не залишилося зброї - одна була випилена, а друга була з'їдена. І в кіно прийшла ця спеціалізація.

У 2005 році виконавець ролі електроніки Володимир Торсуєв заявив, що режисер фільму Костянтин Бромберг тепер живе в Сполучених Штатах, написав сценарій продовження сюжету - дія відбувається в наш час, і Сєрозха і Аль вже дорослі. Зацікавили як американські, так і європейські компанії, які зацікавили новий фільм 45-епіоду, підготовки проводилися з каналом One - про участь в кінофільмі та російській телекомпанії. На жаль, нічого не чули про цей проект так далеко, але фанати всіх вікових вірять і сподіваються, щоб побачити їх фаворити знову на екранах, особливо з тих, хто зірвав у фільмі «Поваги електроніки» став професійним актором. Чи є це залізниця долі або криза системи, яка знищила наш кінотеатр так, щоб протягом усього років з моменту створення перстрофії, як багато культів і улюблених усього суспільства фільмів, як було зроблено потім.

й

Категории

Смотрите также

Новое и интересное