"Пригоди електроніки."

Один з найпопулярніших фільмів в історії радянського та російського кіно, пригоди електроніки дивилися декількома поколіннями дітей. Діти з ентузіазмом і емоціями все ще слідують пригодам хлопчика. Я запрошую вас дізнатися цікаві та цікаві факти з зйомки цього великого фільму. У 1964 році письменник Євген Велтистов написав першу книгу про електроніка. У той час це була модна тема - і фантастична історія дивного робота перемогла серця читачів.
Пізніше Велтистов прийшов з продовженням пригод електроніки і створив нові персонажі. Всі вони були настільки оригінальними, що вони просто просять на екрані фільму.
У 1979 році директор Костянтин Бромберг вирішив знімати фільм на основі цієї книги на Одеській кіностудії та показати молодим глядачам історію дивовижного робота, звичайного хлопчика Сєрожа Сироежкіна та їхніх друзів.
Євген Великий Велтистов запрошував як сценарист. Поки він створив нову версію пригод електроніки, режисер був стурбований проблемою - де отримати основні актори - Сироєжкін і електроніка.
На початку 1979 р. Одеська кіностудія оголосила про всесоюзний пошук. Ми шукали двох близнюків.

3610Р. 4200Р.

Вони повинні мати можливість буквально зробити все. Від гри гітари для водіння мопеда. Ми спробували сотні пар. Шукаємо всюди: в Одесі себе, в Києві, в республіках і регіонах СРСР. І нарешті, знахідка. У Московській школі No 23 вивчали братів Володимира та Юрія Торсуєва, які засмагли, танцювали та грали на гітарі, а на мопеді. Взятий фільм «Переваги електроніки» 23 березня 1980 року в кінотеатральному залі Одеського санаторію «Україна». Через місяць, 2 травня 1980 року, фільм був випущений на телебаченні в переважності нашої країни.
«Звідси було заморожування до 40 градусів, і, крім братів Торсуєва, ніхто не прийшов на зустріч», – розповідає другий режисер фільму Юлія Костянтинова. - Мама приніс їх. Вони читають щось, грали гітару, санг. І хоча ми планували молодших хлопчиків для головних ролей, ми затвердили 12-річний Торсуевс. Юра на аудиті стала електроніка, і Володія - сирий, але щось не працює. Тоді режисер змінив свої місця - і знімався як масло. Для фільму брати мали волосся фарбованим світлом червоний, і так вони пішли в школу. Хлопці загрожують своєю стрижкою, але потім вони звикли до неї. й
«З появою Торсуевса, проблема раптово виникне», - розповідає Юлія Костянтинова. - Коли ми в Одесі кладемо їх в рамку поруч з Гусевом, то цей холіган-буллінг вийшов на плече! Це був надзвичайний. Ми не маємо Гусєва! На останній рішучий день я шукав в Одеській школі-інтернаті. Я прийшов, і на мене, відкочуючи рейку, впав смішний довгий knob хлопчик, Вася Modest. Він став нашим неповторним Гусєвом.

Під час зйомок діти швидко зростали. Я мав постійно одягатися. Дівчинка в одному посміхається повним зубами, а в наступну сцену вона вже має передні зуби! «Я шукав клас для задоволення перегляду електроніки довести теорему П'ятогогора», – згадує директор Костянтин Бромберг. Діти втомилися і не хочуть сміятися. Я піду дошку, не знаю, що я збираюся зробити, і я кажу, "Гуїс, Я збираюся показати вам знак виклику Австралії, сміху черепа-кі-бура птаха." Я відчую, як божевільний. Весь клас сміється!

На Одеській кіностудії була побудована сценарія школи. На зйомку і вимагали демонструвати пейзажі. На наступний ранок відремонтували павільйон. Весь фільм - попереду більш сотні дітей, за ними дорослі - стояв кільце. Гринко пішов вперед і сказав: «Тільки над нашими пробками!» і відступив вогонь.

26 років пізніше творці фільму «Переваги електроніки» отримали вдячні листи з усього світу. І мистецтвознавці, розв’язуючи таємницю популярності електроніки, захистили стільки, скільки 12 дисертацій! Зокрема, наукові праці згадували феномен Ressi. У житті цього Airdell його ім'я був Genghis. Режисер фільму Костянтин Бромберг згадав: «Епісод: Уррі забіги на мотоциклі, Генгіс проходить після нього». Ми приводимо камерний автомобіль паралельно шосе, зйомок. І раптом Генгіс перебирає всіх, перестає різко і якось піднімає передню лапу. Наш водій гальмує, і ми розуміємо, що Збережений нам Генгіс – прямо вздовж шляху (і водій завжди шукав задню віконку на собаку) перед нами – відкритий каналізаційний капелюх! Ще один раз, оператор Апріатину і я боївся жахливо, позбавляючи яку лінзу для зйомки сцени. У середині нашого спору, Генгіс працює вгору і ... проводить в своїх зубах об'єктив, який влаштував і переробив нас!

«Електроніка» знята за 8 місяців, брати отримали 120 рублів на місяць за свою роботу в плівці. Ці гроші витрачаються на їжу, речі, пам'ятки та сигарети. За словами братів, відразу ж після виходу фільму, вентилятори розфарбовували вхід до будинку, де вони жили, захоплено гасять помідори на дверцятах, а в крейдочку на дворі написав «Ми любимо тебе!». Батьки не встигли змінити свій домашній номер телефону, щоб позбутися від хлопчиків. Потім прийшов час, коли вони вирізати їх білим фарбованим волоссям і вже не визнавали. Twins Torsuev starred в два більше фільми: "Брати" і "Незнайка з нашого двору". Володя працювала в адміністративній групі Микити Михалков. Але сьогодні, як в бізнесі.

-img7---

Джерело: рибальська сітка