Свіжо заморожена риба або м'ясо

Я хочу розповісти вам про одну з кращих делікатесів світу - про Якутстроганіна. Строганіна свіжоморожена риба або м'ясо, одна з основних страв північної кухні (популярна в північно-російській кухні, кухні Komi).
р.

Багато людей думають: їсти морозиво рибу - це ви і Строганина. Не вірно. Не всі риби хороші для Строганіна. Найкращий хор, омуль, ворона, хірург, муксун. Правда, якщо необхідно, можна зробити строганину з дерева, таймена, пеляди, навіть з скорацесану. Але ви повинні знати деякі правила.

Тільки «живаюча», не «дорманта» (тобто не відмерла в сітках) риба йде в Строганін. Це один. Годівля гостя зі стронгіною з мертвої риби відроджується як образ. По-друге, збираючи рибу з сітки, потрібно вдарити голову на льоду. Після того, як риба знаходиться в холоді протягом 15-20 хвилин, вона повинна бути злегка розтягнутою, рифленою і випрямленою, а потім остаточно замороженою. Після 10-12 годин в холоді протягом 30 градусів від нього можна приготувати страву.

У Якутську я купила строганину з цього продавця, вона дав мені знижку в обмін на фото. До речі, навіть в Якутії,строганіна не дешева, а в Москві це недорогий.

р.

Строганіна подається до столу в сирому, замороженому вигляді, нарізаному «чипсами». Смакує як риба льоду, вона добре смакує.

Вирізати за допомогою гоління, бажано невеликими порціями, щоб уникнути передчасного розморожування.

За смаком строганін занурюється в «макалово» - сіль змішують з меленим чорним перцем в співвідношенні 1: 1.

В рамках фестивалю «Зимові Бегіни з Якутією» в Якутську, я отримав на міський конкурс «Строганіна-2013».

Мета конкурсу: збільшення престижу національної кухні Якут, сприяння національним традиціям гостинності, зміцнення традицій рибної підготовки.

Колір Яку не жарт.

У конкурсі взяли участь команди міських громадських організацій, муніципалітетів та передмістя, які мають навички швидко та ефективно вирізати рибу свіжоморожених.

Габаритний зображення

Команда складається з 2 осіб. Чоловік кладе, жінка кладе на лоток.

Учасники були здивовані своєю фантазією.

Учасники чітко доторкнулися до темної теми.

Конкурс на планування швидкості

Ви пробували строганін?

-img17---

Джерело: nikitskij.livejournal.com