Система вільної парковки Audi

537582р.

Коли моя дружина і я їду до Сан-Франциско ввечері, я не кладаю адресу ресторану на навігатор. А замість того, щоб знайти найближчу парковку і скористатися його адресою як мій пункт призначення. Це пекло багато простіше, ніж стружка блоків, що нескінченно шукають стоянку.

Але незабаром навігатор зможе прийняти вас на вакантне місце. Науково-дослідний проект Audi's Urban Intelligent Assist використовує велику кількість даних, бездротові зв'язки та навігатор автомобіля, серед інших речей, пошук вулиць, доступних для парковки. Крім того, система може прогнозувати, коли простір буде безкоштовним для вашого автомобіля. Що таке Google зараз, але для паркування.

«Автомобіль – це не просто засіб пересування з однієї точки до іншої. Це наш друг в ворожому середовищі, сказав доктор Петрос, директор Центру передових технологій перевезення в Університеті Південної Кароліни. Проект Audi також включає в себе дослідників з університету Берклі, Інститут досліджень мікротранспорту Мічигана та науково-дослідної лабораторії Audi Electronics в Кремнієвій долині.

Щоб перетворити ваш автомобіль в друг, Audi створив драйвер Centric Urban Navigation. Перед демонстрацією ERL головний інженер Mario Tippelhofer розробляє AT&T як призначення. Для цього він використовує смартфон Android, який працює додаток, розроблений в Audi, пов'язаний з календарем та навігаційною системою. Вид GPS-навігатора.

Після присвоєння кінцевої точки, інформація про застосування в базі даних про поточне застою дороги та історію застібки. За 7 хвилин можна дістатися до стадіону бейсбол. Якщо це було бізнес-зустріч, додаток буде попереджати мене про час відправлення і навіть укладати часові кадри безпеки, такі як 5 хвилин, так що я можу прибути на зустріч трохи раніше.

Сидіння в Audi A6, Tippelhofer кладе смартфон на полиці в центрі черепиці. NFC використовується для обміну даними з навігатором автомобіля. Це не вимога, ви можете використовувати Bluetooth або Wi-Fi. Коли інформація передається на автомобільний навігатор, маршрут відображається на екрані. На прилеглих вулицях багато точок реєстрації. На території готелю передбачена кількість паркувальних місць.

Як дізнатися систему? Паркувальні місця, розташовані в 600 блоках Сан-Франциско і майже 700 блоків Лос-Анджелесу, обладнані датчиками, підключеними до центрального сервера, що подає інформацію про зайнятість кожного стоянкового простору.

Але головне не те, що система може прогнозувати при ваканті місця. Виходячи з зібраної статистики, подій та інцидентів, система прогнозує кількість паркувальних місць, доступних за часом, ви приїжджаєте в пункт призначення. Аудиторія стверджує, що точність прогнозу становить 97%, якщо ваша подорож займає до 10 хвилин, а 91% – до 20 хвилин.

Це дійсно працює. Ми припаркували в одному з трьох вакантних місць два блоки з стадіону. Ми виходимо з автомобіля і смартфона додаток розповідає нам, що спосіб піти. І не просто видає назви вулиць, але дає команди в стилі «повернути право після McDonald’s». Використовується Google Maps та Street View.

Програма може адаптуватися до стилю руху користувача. Це відбувається досить швидко: під час демонстрації система проаналізувала, як я прискорю і гальма, яку відстань я тримаю і т.д. Дана інформація використовується для створення водійського профілю для більш точного розрахунку часу прибуття, а також для того, щоб запропонувати Вам зручні місця для паркування: в гаражі, на вулиці або за допомогою паркувальника. Система може створити свій базовий профіль після 15 хвилин їзди проїзду, після чого відрефінувати його протягом години і постійно покращувати його.

Цей профіль, поєднаний з транспортною інформацією та динамічним переадресацією маршруту, дозволяє навігатору прогнозувати час прибуття дуже точно в залежності від застою доріг, швидкості руху вашого руху, вашої реакції на події, де ви паркуєте і як швидко ви отримаєте від автомобіля до дверей вашого призначення.

Аудиторія планує реалізувати систему протягом декількох років, тому, що у багатьох містах є можливість моніторингу трафіку та паркувальних систем, які нададуть більш точні дані для прогнозування.

Джерело: habrahabr.ru/post/209332/