План саморозвитку

Більшість людей думають про саморозвитку в одному або іншому, але бояться прийняти перший крок, тому що вони не знають, куди почати. У статті я хочу розповісти вам, як зробити власний план розвитку.

Є п'ять основних етапів складання плану саморозвитку - усвідомлення потреби, вивчення потреб, визнання себе, складання стратегії і дії. Почнемо замовлення.

Розуміння потреби
Перед тим як розпочати процес саморозвитку, потрібно розуміти, чому потрібно і чи взагалі. На цьому етапі не так важливо, чи хочете ви багаті, або навчитеся спілкуватися більш грамотно з людьми – це набагато важливіше для того, щоб змінити життя для кращого і докласти деякі зусилля в неї. Ви готові виготовити з зони комфорту і не боїтеся зміною життя? Все правильно, потім дайте переїзд на наступний пункт.

Вимоги
На цьому етапі необхідно чітко зрозуміти, що потрібно змінити життя для кращого. Досягти просування на роботі, поліпшити здоров'я або стати реальною людиною - що ви обираєте буде залежати від ваших подальших дій. Поставити себе, «Що я хочу від життя і що треба змінити?» Ви повинні бути чіткими про те, які цілі ви хочете досягти. На мій досвід, я не радимо відразу ж спробувати радикально змінити життя, є занадто багато шансів кинути все і повернутися до зони комфорту. На мій погляд, саморозвиток краще робити поступово. Встановити мету – досягнути, переїхали на наступну, і т.д. По-перше, вивчіть до початку.

Знайте себе
Після того, як ви прийняли рішення про свої цілі, залучайте до самоаналізу. Що запобігає досягненню поставлених цілей, і що може допомогти. Які риси характеру ви вважаєте негативними і які позитивні. Тут дуже важливо не брати участь у самовідчутті, але чесно і відкрито дивитися на своє життя з критичним поглядом. Краще, якщо ви пишете результати на папері. Так, так само, як і, візьміть порожній лист, ручку і виведіть на нього список всіх ваших переваг і недоліків. Ви також можете попросити найближчий друг (дружина/брюль/паранти) оцінити, скільки ваші дослідження корелює з думками інших.

Формування стратегії
Ви вже вирішили зробити саморозвиток, щоб ви зрозуміли, що саме ви хочете змінити і оцінити всі свої можливості, чудові! Тепер потрібно зробити стратегію для ваших дій, тобто як ви досягнете поставлених цілей. Ось, на жаль, порада сторонніх людей навряд чи допомогти вам - ви повинні зробити це самостійно. На цьому етапі важливо не переоцінити власну міцність і скласти реалістичний план. Якщо ви хочете кинути палити (наприклад,), то з'ясуйте, чи можна позбутися від цієї залежності в момент, або вам доведеться поступово відмовитися від нікотину. І знову, краще закріпити свій план на папері (як варіант – у вигляді текстового документа) і повісити в найвизначніше місце.

АКЦІЇ
І найголовніше, починайте працювати над собою зараз! Ніяких причин від «не тижня», але сьогодні. Всі прецедентні пункти були лише підготовкою, і без реальної дії вони не варті. Відкинути всі страхи і сумніви і взяти перший крок на шляху саморозвитку. У ході руху обов'язково напишіть результати і порівнюйте їх з початковим планом - що було досягнуто і що бажало б зробити більш тісно.