1259
Як за 15 хвилин визначити мету життя?
Алан Лакаїн, відомий консультант з управління часом, у своїй книзі «Як стати майстером своєї долі» пропонує простий спосіб визначити мету життя. Після відповіді тільки 3 питання, ви зможете краще зрозуміти себе і зрозуміти, що ви хочете з вашого життя.
Вам буде потрібно 15 хвилин, щоб виконати цю вправу. Для початку візьміть 3 порожні аркуші паперу, ручки і годинник.
Перше питання призначення життя
Візьміть перший аркуш паперу і напишіть наступне питання вгорі: «Які мої життєві цілі?» Ми розуміємо завдання, які ви в даний час встановлюєте для себе.
У вас є лише 2 хвилини, щоб написати відповіді. Будьте надзвичайно короткими, користуйтеся загальними словами, не зайдіть в деталі, але намагайтеся якомога більше сфер ваших інтересів. Пишіть все, що стосується вашого розуму, не тримаючи свою уяву, не проаналізувавши і оцінюючи.
Після 2 хвилин на машині ви зможете побачити ще 2 хвилини. Ви можете додати додаткові цілі, приділивши увагу вашому поточному способу життя. Так, якщо ви читаєте книги на шляху до та з роботи, ви можете мати несвідомі цілі продовження навчання.
Друге питання призначення життя
У першому списку ваших життєвих цілей швидко скомпільуються, швидше за все, є такими загальними поняттями, як «щастя», «покоївка», «люби», «люби» тощо. Відповідь другого питання дозволить визначити ваші цілі більш чітко.
Візьміть другий аркуш паперу і напишіть другий питання у верхній частині: «Як я хотів би провести наступні 3 роки? й
У вас є лише 2 хвилини. Зробіть список ваших відповідей протягом цього часу. Потім візьміть 2 хвилини, щоб аналізувати і рефінувати цілі.
Третя питання призначення життя
Тепер візьміть третій аркуш паперу і напишіть третій питання у верхній частині: «Якщо я зараз знав, що за 6 місяців я б загинув від блискавки, як би я живу решту мого життя?» « » » » » » » » » » » » » » »
Перед тим як почати писати, дізнатися, що всі питання, пов'язані з смертю, будуть вирішуватися без вашої участі. Ви зробили заповіт, купили ділянку на кладовищі і т.д. Про те, як ви живете останні 6 місяців.
У вас є 2 хвилини, щоб підготувати відповіді і 2 хвилини, щоб завершити список відповіді.
Після завершення третьої сторінки введіть ще 2 хвилини, щоб переглянути відповіді на всі 3 питання. Якщо ви відчуваєте, що вам потрібно більше часу, ви можете працювати з відповідями довше.
Дивлячись на списки, можливо. Ви знайдете, що відповіді на другий питання є продовженням відповіді на перше місце. Часті відповіді на третє питання є продовженням попередніх відповідей. Тим не менш, для багатьох людей, ці цілі кардинально змінюють один раз, вони розуміють, що час їх життя обмежений.
Третє питання допомагає вам зрозуміти, що ви можете зробити, якщо обставини, які змушені зробити, щоб прийняти приплив на життя. Мета цього питання полягає в тому, щоб визначити вашу справжнє призначення.
Якщо ви щасливі, як ви живете, то третя справа підтвердить ваш спосіб життя: Ви продовжуєте жити без змін. Якщо список цілей на третій сторінці відрізняється від того, як ви живете зараз, то час подумати про зміну.
Ця вправа є великим показником вашого рівня задоволеності життя. З часом напишіть нові відповіді на 3 питання, щоб краще зрозуміти ваші справжні бажання і правильно визначити цілі вашого життя.