Церква, Ганді та інші

Останнім Різдвом Христовим на книжковому ринку з'явилася несподівана майстерня, найкраща робота, яка з'явилася на книжковому ринку. Компілятор, Sean Usher, вибраний 125 цікавих історичних листів. Ми пропонуємо три з них сьогодні.

Перший лист року був написаний клеметинським церквілом до чоловіка 27 червня 1940 року. Незадовго до того, що в церкві стали прем'єр-міністром і Міністром оборони, провідним захистом Вітчизни. Він був песимістичною. "Ми з вами, - сказав генеральний директор Hastings Izmey, "на три місяці ми будемо померти".

"Мій дорогий" Клементін написав йому: "Я сподіваюся, що ви пробачте мене, якщо я кажу вам щось, що ви повинні знати". У своєму колі приурочний друг сказав мені, що є небезпека, що колеги і підлеглості лікують вас антипатією через саркастику і тривожний спосіб спілкування.

Приватні секретарі вирішили поводитися як елементарні школярі, тобто закінчити з старшого студента, порушивши їх плечі за спину. Якщо ви не знаєте, що ви не знаєте, що ви не можете бути в курсі, якщо ви не знаєте, що ви не знаєте, що ви хочете, щоб ви не були в курсі.

Поважає мене, що люди, які подають країну, і ви не будете відчувати любов, повагу і захоплення для вас.

Жорсткість не виробляє хороші результати. Це повстанці або прихована проникність або слов'янська слухання (не буде відкрито повстання – тепер є війна!)

Занурення вашого присвоюваного і спостережника Клементін

Другий лист Махатема Ганді (з Індії) до Адольфа Гітлера (до Німеччини), був написаний місяць і половина перед світовою війною II.

«Державний друг» написав Ганді, «мої колеги довго попросили мене написати вам заради людства». Я не згоден на своїх запитах, враховуючи такий лист несудимість. Тим не менш, щось говорить мені, що я повинен поставити поруч всі розрахунки і писати все, що потрібно.

Мені зрозуміло, що сьогодні ви єдина людина, яка може запобігти війні, яка може зануритися в шавлія. Чи є ціна вашої мети занадто високою, незалежно від того, наскільки важливо, що це може здаватися вам?

Чи послухаєте пораду когось, хто свідомо відмовляється війни як метод досягнення кінця?

Якщо я зробив помилку до вас, я апологую.

6 листопада 1940 р. Пішохідний лист Фідель Кастро. Франклін Делано Росвелт.

Мій хороший друг Roosevelt. Я не знаю багато англійської мови. Я пишу так багато, як я знаю. Я чую радіо, і я був дуже радий, що ви будете президентом за новий період. Я 12. Я люблю думати, але я не знаю, як я прийшов з написанням до президента.

Якщо ви хочете, надішліть мені 10 доларів, Американці, зелений. Я прийшов в лист, тому що я ніколи не бачив $10 зелений папір, і я хотів би мати один.

Моя адреса.

Фідель Кастро
Коледж de Dolores
Сантьяго де Куба
Орієнтовна Куба

Я не знаю дуже англійська, але я знаю багато іспанської мови, і ви не знаєте багато іспанської, але ви знаєте дуже англійська, тому що ви Американець і я не американці.