Магістр у Фінляндії - досвід вихідного року

Більш детальна інформація про вступ, життя та роботу за кордоном. І тепер я хочу поділитися своїм досвідом з Тамперським університетом технологій минулого року.

Історія є лінійним - спочатку я бажко розповісти вам, як життя привели мене до цього руху. Далі я описую етапи прийому, проблеми та рішення, які можуть допомогти в наступному році. Я теж доторкнувся до важливих тем – грошей і житла.

Історія.
У 2012 році я все одно навчався в Санкт-Петербурзі Державному Університеті аерокосмічної техніки та тихо запланований на здобуття в галузі інформаційної безпеки. Я працював на невеликому березі. Останній рік вивчення інстильованого оптимізму, а банк хоча б деяка віра у роботу за спеціальністю. Напередодні Нового Року я отримав виклик від старшого викладача, який запитує на певну цікавішу роботу. Коли я зустрів чоловіка наступного дня, я дізнався про дуже привабливу наукову діяльність в місті Тампере, але основний стан вступав до місцевого університету.

Вхід
Процес подачі документів був досить чітким, і я не помітив ніяких змін за минулий рік. Основна краса навчання в Фінляндії - безкоштовна освіта. Не кожна європейська країна може похвалитися таким бонусом до розвитку молоді.

Що потрібно було ввести програму IT:
  • Повний і друк форми заявки. Рекомендаційний комітет буде потрібно пізніше.
  • Отримати нотаріальний переклад диплома. Або запитайте оригінальну мову в університеті.
  • Перегляд записів. Аналогічний процес також потрібно прикріпити до диплома.
  • Сертифікат про доставку англійської.
  • Мотиваційний лист або «Чому я хочу дізнатися з вас? й
  • Резюме, переважно містить щонайменше досвід наукової діяльності.
  • Два листи рекомендації з роботи та/або дослідження. Форма є електронним, але потрібно знову друкувати і записувати.
  • Копія паспорта

Детальніше.
З моменту подання документів, я все ще навчався в університеті і не мав диплома, мені довелося звернутися в офіс декана з запитом на поточний перелік оцінок та екстракт (Дізна інформація), який отримав диплом у липні. Необхідно мати печатки університету та кафедри. Листи рекомендації повинні бути неможливими письмовими англійською мовою, але в угоді з вивісними людьми. Резюме дуже корисно для приготування за допомогою шаблону резюме.

У той же час я почав підготуватися до іспиту мови. Для ІТ-програми університет приймає різні сертифікати з відповідними мінімальними вимогами: TOEFL iBT - 79, TOEFL папір на основі - 580, IELTS Academic - 6.5, PTE Академічний - 62 і CPE / CAE - C. Мій вибір впав на TOEFL iBT і довгий процес повернення необхідної майстерності говорити і писати англійською. Мінімальний поріг зданий низьким (79 з 120), але було прийнято рішення витрачати весь вільний час на підготовку. Оплачується іспит, відбувається в спеціальних центрах і ви повинні зареєструватися заздалегідь. Навіть з TEFL iBT, сам іспит був набагато складніший. Я був досить впевнений, що я не вдалося. Але через два тижні виявилося, що він забив 83 балів. Важливо, що при реєстрації на іспит, необхідно вказати код університету на електронну пошту від організаторів іспиту, але для фактичного вступу необхідно подати оригінальний сертифікат, який заявлений на місяць і половину Європи.

Приготувавши всі документи, питання, пов’язані з передачею їх в університет, який чекає на них однаковою поштою. Алас, вона залишає бажати кращого, тому було прийнято рішення проїхати і вручну. Перші враження від поїздки були непоганими - все почало виглядати більш реально. Починали довгі тижні очікування рішення. Одного разу я отримав електронну пошту, що підтверджує моє прибуття! Тепер я повинен чекати оригінального в пошті, який зробив ще кілька тижнів. Якщо у вас є цей лист, ви можете звернутися до студентського корпусу, який є спеціальною офісою - TOAS. Основна краса полягає в тому, що житло для студентів досить гарна якість і двічі дешевше, ніж вторинний ринок.

Візи
Для отримання візи до Фінляндії, крім оригінального листа підтвердження, необхідно довести, що ви не будете штампувати голодування в іноземній країні. Іншими словами, вони вимагають заяви про обліковий запис. До 300 тис. руб. (600 євро на місяць). Ви також повинні бути заповнені форми OLE_TUT для вивчення візи з сайту фінської імміграційної служби, страхової політики на 100 000 і два фото. Після отримання документів при консульстві і прийомі відбитків пальців починається найдовший очікування - обробка запиту займає близько місяця і половини, після чого можна запускати і просити про готовність. Після підтвердження часу на отримання дозволу на тимчасове проживання

Закінчення
На мій погляд, найважливіший розділ. Ви можете оцінити майбутні витрати на переміщення, житло та навчання. Я хотів би відзначити, що це дані 2013, але тепер кількість може відрізнятися.

Розширення в Росії
Розцінка витрат в країні будинку. Ніщо не можна виключити з цього списку.

Товарів Орієнтовна сума Нотаріальний переклад документів 5000 RUB TOEFL IBT 250 USD Страхова політика за один рік 200 EUR Навчальна віза 300 EUR Застава житла 300 EUR Інші додаткові витрати 1500 RUB
Важливо відзначити, що віза повинна бути оплачена в місцевому відділенні фінського банку, але в рубриці не дуже приємна норма. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. При оплаті за житло не можна вказати номер рахунку для повернення застави, його можна змінити в майбутньому.

Фінляндія
Цей підрозділ описує основні витрати на проживання, харчування та навчання. Ці цифри актуальні.
Товарів Орієнтовна сума Плата за навчання 100 EUR Все для дому від 300 EUR Оренда проживання в місяць 250-350 EUR Їжа на місяць 100+ EUR
Варто відзначити, що для студентів тут і їжі, і подорожі двічі як дешево. Наприклад, обід в університеті обійдеться 2,50 євро.
В принципі оцінка 600 євро / місяць виглядає досить розумно, тому ви можете жити без голоду і навіть якось весело.

Житло
Що я можу сказати, що хостел тут чудовий і не має нічого спільного з тим же місцем проживання в Росії. Незважаючи на те, що життя відбувається з сусідом (вчитель має власний номер), але достатньо особистого простору. Для 36 кв. м 315 євро даються щомісяця, і це в будинку, побудованому в 2000 році. Ось деякі фотографії квартири в день прильоту.

доб.

Квартири переважно мебльовані, чисті і яскраві. Світло, вода і 100 Мбіт.

Плюси і мінуси
  • ЛТЕ. За 24 євро до 50 Мбіт.
  • Природа. Велосипедні доріжки, гірські схили, ліс і озера.
  • Інфраструктура Ви можете купити все, не залишаючи мікрорайону.
  • Сила. Насправді життя в лісах. Ви можете працювати і грати в спорт для вашого задоволення.
  • Пошта. Доставка з Amazon в декількох днів є великим!
  • Ви можете піти додому на вихідні. Дорога до Санкт-Петербурга займає 5-6 годин на поїзді.

ЛТЕУ в університеті

Алас, є вниз. В іншому місті дуже мало. Але всередині університету є багато провин, подій і цікаві клуби. Крім того, в IT-провайдері також відбуваються. Після життя в великому місті дуже нудно. Заощаджує велику кількість досліджень або роботи.

Висновок
Тут ви можете ознайомитися з переліком спеціальностей та курсів університету цього навчального року. Більше загальної інформації тут.

Я відповідав питання про подальший пошук роботи: є шанс отримати роботу. Не легко, це можливо.
Я люблю вчитися, хоча система відрізняється від рідного.

Дякуємо за Ваш час! Я сподіваюсь, що пост буде корисною і допоможе розпочати свою подорож на ближній кордон.

Джерело: habrahabr.ru/post/207044/