1489
При створенні фрески «Останній вечерю» Леонардо Да Вінчі зіткнулися з величезною складністю. . й
При створенні фрески «Останній вечерю», Леонардо Да Вінчі зіткнувся з величезною складністю: йому довелося зображувати Добре втілено в образі Ісуса, і Евіль в образі Юди, які вирішили зрадити його в цьому харчі. Леонардо переривав роботу в середині і відновив його тільки після того, як він знайшов ідеальні моделі.
Після того, як митець був присутній на виконанні хору, він побачив в одному з юних співаків ідеальний образ Христа і, запрошуючи його в майстерню, зробив кілька ескізів і ескізів від нього.
Три роки пройшли. Остання вечеря була майже завершена, але Леонардо ще знайшов підходящу модель для Юдаса. Кардинал, відповідальний за розпис собору, задовольнив його, вимагаючи, що фреска буде завершена якомога швидше.
І після багатьох днів пошуку митець побачив чоловіка лежачи в жолобі - молодий, але передчасно відчайдушний, брудний, п'яний і кричавий. Не було часу на ескізи, і Леонардо замовив своїх помічників взяти його безпосередньо до собору, який вони робили.
З великою складністю він перетягував там і кладемо на ноги. Він не розумів, що сталося, і Леонардо відбито на полотні гріхність, самопізність, з якою його обличчя дихає.
Коли він закінчив свою роботу, то мангар, який вже став маленьким причалом, відкрив свої очі, побачив полотно перед ним і викривив у лям і нугу,
- Я бачив цю картину до!
- Коли? просили Леонардо, перплексовано.
- Три роки тому, перш ніж втратити все. У той час, коли я співаю в хору і моє життя було повною з снів, деякі художник розфарбував Кріс від мене.